Slimme espressomachine

Advies voor een slimme espressomachine kopen

slimme espressomachine kopen
Home » Slimme espressomachine

Wist je dat een slimme espressomachine kan onthouden hoe jij je epspresso het liefste drinkt? Daarbij kun je slimme espressomachines vaak koppelen met je smartphone of tablet, zodat je daar op kunt instellen wanneer jij graag een bakje koffie wilt hebben. Zo kun je opstaan terwijl de espressomachine al voor jou aan de slag gaat! Op deze pagina ontdek je ons advies voor een slimme espressomachine en zaken waar je op moet letten bij het maken van de juiste keuze.

De beste slimme espressomachine modellen van dit moment

Onze aanbeveling voor een slimme espressomachine

Saeco GranBaristo Avanti - Espressomachine - Zilver
Saeco
GranBaristo
Avanti
Siemens EQ9 TI909701HC - Espressomachine - RVS
Siemens
EQ9 TI
905201RW
De'Longhi PrimaDonna Class ECAM550.75.MS - Espressomachine
BESTE KEUZE
DeLonghi
PrimaDonna
krups slimme koffiemachine
Krups Quattro
Force Latte Smart
EA860E
Melitta Barista Smart TS Black volautomatische espressomachine F850-102
Melitta
Barista
F850-102

Functies van een slimme espressomachine

slimme espressomachine onthoudt favoriete espresso

Een slimme espressomachine onthoudt je favoriete espresso.

Een espressomachine heeft tegenwoordig heel veel ‘slimme’ functies. Dit gaat verder dan enkel het zetten van je favoriete espresso.

Interessante slimme functies van een espressomachine:

 1. Onthoudt je favoriete espresso: slimme espressomachines hebben tegenwoordig de mogelijkheid om je favoriete bakje te onthouden. Je kunt dit zelf instellen op het gebied van sterkte en de hoeveelheid.
 2. Bediening via app: middels een speciale applicatie kun je de slimme espressomachines bedienen via je smartphone. Zo kun je vanuit bed alvast een espresso klaarzetten!
 3. Heetwaterfunctie: vaak is zo’n machine ook voorzien van een heetwaterfunctie. Zo kun je heel makkelijk thee maken, zonder water te hoeven koken.
 4. Melk opschuimen: met behulp van een speciaal pijpje kun je melk opschuimen. Uit het pijpje wordt lucht geblazen, waarna je met een melkkannetje melk op kan schuimen.
 5. Temperatuur regelen: vaak heb je de mogelijkheid om ook de temperatuur in te stellen voor je espresso’s.
 6. Programma’s voor gebruikers: wil je de machine met meerdere personen gebruiken? Stel dan voor iedereen een eigen gebruikersprogramma in!

Voordelen van een slimme espressomachine

melkopschuimer slimme epsressomachine

Met een handige melkopschuimer kun je zelf heerlijke cappuccino’s maken!

De slimme functies zorgen voor veel verschillende voordelen bij jouw in de keuken. We zetten ze voor je op een rij.

 • Altijd genieten van espresso’s zoals jij ze lekker vindt: door de onthoud functie heb je altijd je favoriete espresso. Geen verschil in kwaliteit of hoeveelheid!
 • Stel je eigen programma in: met een druk op de knop kun jij je eigen bakje zetten. Stel daarvoor je eigen programma in, zodat je niet meer hoeft in te stellen voor je kan genieten van een verse espresso.
 • Zet er ook thee mee: geen zin om te wachten op het water in de waterkoker? Geniet dan van de heetwaterfunctie, waarmee je makkelijk thee kunt zetten.
 • Maak zelf cappuccino’s: met de melkopschuimer kun je vanaf nu ook zelf heerlijke cappuccino’s maken. Ga als een professionele barista aan de slag!
 • Niet meer ontkalken: doordat een slimme espressomachine voorzien is van een automatische ontkalker, hoef je niet meer te rommelen met het ontkalken van de machine.

Je haalt met zo’n slimme variant dus meer in huis dan enkel een espressomachine!

De'Longhi PrimaDonna Class ECAM550.75.MS - Espressomachine

★★★★★ – “Elke dag genieten van een espresso zoals jij hem lekker vindt? Dan is de De’Longhi PrimaDonna met de onthoudfunctie de beste keuze!

Onze aanbeveling: DeLonghi PrimaDonna Class Ecam

De De’Longhi PrimaDonna Class Ecam vinden wij de beste keuze voor een espressomachine, als je op zoek bent een model met veel slimme functies. Zo kun je hem bedienen middels een app op je smartphone! Met name de onthoudfunctie vinden wij interessant, evenals de automatische ontkalker. Dit model van De’Longhi maakt het ook mogelijk om meerdere gebruikersprofielen in te stellen: de perfecte keuze wanneer de machine door meerdere mensen gebruikt gaat worden!

Eigenschappen

 • Bediening via App
 • Gebruikersprofielen
 • Heetwaterfunctie
 • Onthoudt je favoriete espresso’s

Onze tips voor een slimme espressomachine kopen

Natuurlijk willen we ervoor zorgen dat jij straks de juiste keuze maakt bij het kopen van een nieuwe espressomachine. We hebben al heel wat ervaringen met het scoren van zo’n slimme machine voor je espresso’s. We zetten onze tips voor je op een rij:

 • Ga voor een espressomachine van bekendere merken: vaak zie je bij espressomachines een enorm prijsverschil. Niet voor niets zijn bekendere merken een stuk duurder: ze zijn van veel betere kwaliteit en je kunt er vaak veel meer mee.
 • Lees reviews en ervaringen voor je over gaat tot aankoop: als je een model op het oog hebt, is het raadzaam om ervaringen van eerdere kopers te lezen. Zo weet je wat eventuele voor- en nadelen zijn die men heeft ervaren. Lees bijvoorbeeld onze Saeco GranBaristo Avanti HD8977/01 review.
 • Win advies in van barista experts en specialisten: barista experts zijn degene die dagelijks werken met espressomachines. Vraag hen eens waar je op moet letten of krijg tips voor specifieke modellen!
 • Kijk naar bedieningsmogelijkheden: wil je de espressomachine bedienen via je smartphone? Check dan of er een app bijgeleverd wordt die dit mogelijk maakt.
 • Vergelijk modellen bij diverse shops: hoewel de prijzen van specifieke modellen vaak overeen komen bij verschillende shops, kan er wel sprake zijn van interessante cash-back acties of aanbiedingen!

Met bovenstaande tips ga je goed voorbereid op pad bij het speuren naar de juiste slimme espressomachine. Als je echter nog vragen hebt of aanvullend advies wilt, helpen wij je graag. Stuur ons gerust een berichtje!

Slimme espressomachines vergelijken

Vergelijk in de tabel hieronder slimme espressomachines op verschillende eigenschappen

Slimme espressomachineBediening via appMelkopschuimerHeetwater
functie
Automatische ontkalkerPrijs indicatie
Saeco GranBaristo AvantiJaJaJaJa€ 1274,13
Siemens EQ9 TI 905201RWNeeJaJaJa€ 1137,-
DeLonghi PrimaDonna Class EcamJaJaJaJa€ 1097,-
Krups Quattro Force Latte Smart EA860EJaJaJaJa€ 606,99
Melitta Barista F850-102JaJaJaJa€ 1090,-

Top merken voor een slimme espressomachine

Van deze merken kun je het best een slimme espressomachine kopen

de'longhi espressomachine

De’Longhi slimme espressomachines

Op het gebied van koffiemachines heeft De’longhi zich al jaren bewezen. Echter heeft het merk sinds enige tijd ook slimme espressomachines. Deze zijn zo slim dat ze jouw favoriete bakje koffie kunnen onthouden en er sprake is van een automatische ontkalker!

Melitta slimme espressomachines

Je koffie maken via je smartphone? Ja, het kan met de slimme espressomachines van Melitta. De verschillende slimme espressomachines onthouden daarbij welk kopje koffie jij het liefste drinkt en is in veel gevallen voorzien van een heetwaterfunctie.

Nivona slimme espressomachines

Nivona staat voor alles wat te maken heeft met koffie en espresso. Naast het uitgebreide koffiemachine aanbod, vind je ook diverse slimme espressomachines van Nivona. Door de zeer scherpe prijs van de verschillende modellen zijn deze slimme espressomachines een interessante keuze voor degene met een kleiner budget.

Slimme espressomachine ontwikkelingen en nieuws

wat is een smart home
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)