Smart Friday: slimme dweilrobot iRobot Braava

Redactie Laatste update: 21-10-2020

We kennen de slimme robotstofzuigers die automatisch aan de slag gaan, robotmaaiers die de tuin nauwkeurig maaien en besproeiing systemen die op het juiste moment de planten water geven. Maar ben je al bekend met slimme dweilrobots?

irobot braava slimme dweilrobot

© iRobot

Nee, ik doel ik hier niet op de robotstofzuigers die dit zo nu en dan als ‘extraatje’ aan boord hebben, maar professionele robots die vlekken en vuil verwijderen op de vloer. Ik heb me de afgelopen dagen ingelezen in de mogelijkheden en heb onderzoek gedaan naar verschillende innovaties op het gebied van slimme dweilrobots. Mijn conclusie? De iRobot Braava 300 Series springt er met kop en schouders bovenuit. Laten we kijken naar wat de dweilrobots in de 300 Series te bieden hebben.
iRobot Braava met stip de nummer één de slimste dweilrobot

Afgelopen maandag liep ik met mijn koffiemok naar de keuken, waarvan ik dacht dat deze leeg was. Je raadt het al: niet rekening houdend met een nog halfvolle koffiemok liep ik noodvaart naar mijn slimme koffiezetapparaat, waarbij de koude koffie al snel eindigde op de vloer. Mijn gedachten waren toen gelijk: hoe fijn zou het zijn als ik nu een slimme dweilrobot zou hebben die bij zijn schoonmaak routine die vieze plekken gelijk even meepakt.

Bij terugkomst aan mijn bureau besloot ik direct op zoek te gaan naar de mogelijkheden. Al snel ontdekte ik enkele modellen en diverse merken die zo’n dweilrobot aanbieden. De één als dedicated dweilrobot, de ander als een integratie binnen robotstofzuiger. Toch viel mijn oog op een specifieke serie: de Braava 300 Series van iRobot. Voor ik dieper in ga op waarom ik dit type dweilrobot zo interessant vind, raad ik je aan om onderstaande video eerst eens te bekijken.

Een Braava uit de 300 Series vergeet geen enkel stukje vloer en is makkelijk uit te breiden

Wat ik erg opvallend vind, is dat deze slimme dweilrobot daadwerkelijk heen-en-weer rijdt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld robostofzuigers met een willekeurige schoonmaakroute. Dankzij speciale ‘Northstar Cubes’ die je in de kamer kunt plaatsen in combinatie met de iAdapt 2.0 navigatietechniek, weet de iRobot Braava precies waar hij is gebleven en vergeet hij geen enkel stukje vloer. Wat het nog interessanter maakt is dat je de dekking voor het vegen uit kan breide naar meerdere kamers. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn meerdere Cubes.

Een belangrijk onderdeel van dweilrobots is de maximale oppervlakte die gedweild kan worden bij een enkele cyclus: bij de Braava is dit bij vegen tot 93 vierkante meter en bij dweilen 32 vierkante meter. En dat is een hoop in vergelijking met alternatieven. Als ik kijk naar de maximale accuduur, kan de Braava 210 minuten vegen of 150 minuten dweilen op een opgeladen accu.

iRobot_Braava_320_standing

iRobot Braava 320

Werkt met opvallend veel (herbruikbare) pads en doeken

Waar ik natuurlijk niet op zit te wachten bij de aanschaf van een relatief duur apparaat (de gemiddelde verkoopprijs is € 349,99 bij diverse shops), is dat ik constant gebonden ben aan het aanschaffen van nieuwe schoonmaakpads of -doeken. Ook het type marketing met noodzakelijke opties (denk aan scheermesjes die enkel werken met merk X), heeft niet mijn voorkeur. Gelukkig is dit bij iRobot opvallend genoeg niet van toepassing. De iRobot Braava werkt met herbruikbare vezeldoekjes en diverse wegwerpdoeken van andere merken. Zo kan er ook prima gebruik gemaakt worden van Swiffer pads.
irobot braava 390t dweilrobot

iRobot Braava 390T

Deze volledige dweilrobot van iRobot heeft een maximale gebruiksduur van 150 minuten en is in 120 minuten weer volledig opgeladen. Met 35 dB is hij aan de stille kant.

Kleine voetnoot bij deze slimme dweilrobot blog

Nee, dit is geen verkooppraatje of een advertorial. Zoals je wellicht weet is Smarthomeweb.nl geheel onafhankelijk en verkopen wij zelf geen smart home producten. Dit geeft ons de vrijheid om daadwerkelijk alle producten naast elkaar te leggen en ‘eerlijk smart home advies‘ te geven voor diverse keuzes. Elke vrijdag lichten wij een smart home product nader toe en zoomen we diep in op de verschillende functionaliteiten. Wij doen dit onder de noemer ‘Smart Friday’. Tip voor een nieuw specifiek smart home artikel? Neem contact op!

 Aanbieding! 

gardena sileno city 250

Nu met extra korting én € 100,- cashback op Gardena Sileno City 250

Van plan om een nieuwe robotmaaier te kopen? Dan kan deze deal interessant zijn. Bij aankoop van de Gardena Sileno City 250 krijg je namelijk € 100,- cashback en geniet je van extra korting!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.