slimme deursloten
Home » Slimme deursloten » Top 10 slimme deursloten

Top 10 slimme deursloten

Slim deurslot kopen vanaf € 152,54

Menu
  • Top 10

Slimme deursloten één van mijn favoriete slimme producten voor in een smart home. Met deze smart deursloten kun je de deur openen zonder dat je nog een sleutel nodig heeft. Waarschijnlijk denk je vast dat het niet veilig is, maar persoonlijk vind ik dit veiliger dan normale sloten, zolang je maar de juiste deurslot koopt. Natuurlijk dien je er goed mee om te gaan, maar met een slim deurslot weet via een applicatie of een pushmelding wanneer de deur open en dicht gaat en of de deur wel op slot is.

Zoals ik hierboven al zei is het belangrijk dat je kiest voor een goede en betrouwbare deurslot. Om het voor jou wat makkelijker te maken heb ik diverse slimme deursloten op een rij gezet. Een top 10 slimme deursloten met de tien beste modellen van dit moment.

nuki beste slimme deurslot

1. Nuki Smart Lock 2.0

De Nuki Smart Lock 2.0 is in mijn ogen het beste slimme deurslot van dit moment. Wel raad ik aan om de Nuki Bridge er bij te kopen. Met een bridge kun je namelijke meer koppelingen maken met diverse domotica systemen.

yale entr kit slim deurslot

2. Yale ENTR kit

Vrij prijzige slimme deurslot, maar wel hele uitgebreid en veilige. Dit slimme deurslot is te openen met een pincode, vingerscan of een afstandsbediening.

Igloohome Smart Deadbolt 2S

3. Igloohome Smart Deadbolt 2S

Mooie en moderne smart lock van Igloohome, de Smart Deadbolt 2S. Dit slimme deurslot is op verschillende manieren te openen, waaronder met een pincode of gewoon met sleutel. Makkelijk in te stellen via een app op je smartphone.

danalock v3 homekit

4. Danalock V3

Een mooie deurslot van Danalock. De Danalock V3 deurslot is te koppelen aan HomeKit, Bluetooth of ZigBee. Let wel op dat je de juiste domotica systeem selecteert, dit verschilt namelijk per slot.

Invited Smart Lock

5. Invited Smart Lock

Een makkelijk te plaatsten smart lock van Invited. Dit slimme deurslot open je op afstand met je smartphone of met de bijgeleverde tags.

smart lock igloohome

6. Igloohome Smart Mortise Elektrisch slot

Een nieuw smart lock van het merk Igloohome. In vergelijking met andere slimme deursloten wordt deze geleverd met een deurklink, hierbij vervang je ook direct de bestaande deurklink. Dit slot werkt ook met een pincode slot dus er is geen Wifi benodigd voor het openen van dit slot.

smartwares elektrische deuropener

7. Smartwares elektrische deuropener

Een elektrische deuropener van Smartwares. Deze deuropener werkt in combinatie met de intercom van Smartwares. Handig wanneer je niet in de buurt zit en wanneer er iemand voor de deur staat.

Igloohome Smart Keybox 2

8. Igloohome Smart Keybox 2

Ben je toch nog niet helemaal vertrouwd met een slimme cilinder slot? Kies dan voor deze Smart sleutelbox. In dit kastje plaatst je de sleutels van de voordeur en deze kun je op afstand open doen.

MasterLock Select Access Smart

9. MasterLock Select Access Smart

Dit is net zoals vorige “slimme deurslot” een sleutelkluis. Deze sleutelkluis kan geopend worden met je smartphone via een bluetooth verbinding of met een pincode.

nuki opener

10. Nuki Opener (binnenkort)

Met volle verwachting wachten we op dit nieuwe product van Nuki. De Nuki opener maakt het voor appartementsgebouwen mogelijk om op afstand een deur te openen. Wordt deze zomer verwacht!

Het beste slimme deurslot

Na grondig onderzoek naar verschillende slimme deursloten kan ik zeggen dat ik op dit moment het Nuki deurslot het beste deurslot vind. Dit deurslot is heel eenvoudig te installeren en dit kan gewoon op het huidige slot. Je behoudt bijvoorbeeld je huidige sleutels, wel verschilt aan het cilinder of je aan beide kanten een sleutel kunt doen. Bij Nuki blijft namelijk de sleutel aan de binnenkant van het slot zitten.

Ook is het mogelijk om het Nuki deurslot te koppelen met Google Assistant, Amazon Alexa, Apple HomeKit en IFTTT. Het is wel handig om een Nuki bridge er bij te kopen, deze zorgt voor de koppelingen met de spraakassistenten en het op afstand bedienen van de slot.

Tijdens het onderzoeken heb ik met het Nuki deurslot een leuke koppeling gemaakt, met Nuki deurslot, Nest Hello en Google Nest hub. Boven op kantoor had ik een Google Nest hub, belde er iemand aan bij de voordeur, dan kon ik direct zien wie dit was door de Nest Hello. Via de Google Nest hub kon ik ook het Nuki slot openen via spraak, perfect toch, een echt Nest slot!

nuki beste slimme deurslot

Het beste slimme deurslot Nuki 2.0

Momenteel vind ik dat Nuki Smart Lock 2.0 het beste slimme deurslot van dit moment is. Helemaal in combinatie met de Nuki Bridge zijn de koppelmogelijkheden eindeloos.

Methode van onderzoek

Om een goed en eerlijk advies te geven heb ik onderzoek gedaan naar de beste slimme deursloten. Aan de hand van dit onderzoek heb ik deze top 10 slimme deursloten kunnen opstellen. Voor het onderzoek heb ik een selectie gemaakt met tien verschillende slimme deursloten, daarna heb ik deze slimme deursloten onderzocht op functionaliteiten en daarna de deursloten gerangschikt in een top 10.

Selectie top 10 slimme deursloten

Voor het selecteren van tien slimme deursloten heb ik verder gekeken naar alleen slimme deursloten. Momenteel is het aanbod aan slimme deursloten nog erg beperkt, daarom ben ik ook op zoek gegaan naar andere slimme alternatieven. Er zijn daarom in deze top 10 deursloten ook sleutelkluizen te vinden, deze sleutelkluizen zijn ook smart en kunnen gebruikt worden om iemand op afstand toegang te geven tot je huis.

Onderzochte functionaliteiten van de slimme deursloten

Nadat er tien verschillende slimme deursloten geselecteerd waren, ben ik op zoek gegaan naar de functionaliteiten van de slimme deursloten. Aan de hand van deze functionaliteiten heb ik de deursloten onderzocht en getest, de functionaliteiten staan hieronder:

  • Op afstand toegang geven tot woning
  • Op afstand te monitoren
  • Te koppelen met andere slimme apparaten
  • Moeilijkheidsgraad installatie
  • Werking van het smart slot

Ook heb ik rekening gehouden met de prijs van slimme deursloten. Het moet natuurlijk betaalbaar zijn en de prijs moet ik verhouding staan met het product.

Hoe heb ik scores toegewezen aan een smart deurslot?

Na het selecteren en het onderzoeken van de functionaliteiten van de slimme deursloten heb ik de posities in deze top 10 kunnen toewijzen. Hierbij heeft de “slimheid” van het slimme slot zwaar meegewogen.