📢WINACTIE: Doe mee en maak kans op een slimme robotstofzuiger (€429)
Beste slimme deurslot

Slimme deursloten één van onze favoriete slimme producten voor in een smart home. Met een slim deurslot kun je de deur openen zonder dat je een sleutel nodig hebt, soort elektrisch deurslot. Waarschijnlijk denk je vast dat het niet veilig is, maar vaak is dit veiliger dan “normale” sloten, zolang je maar kiest voor de juiste deurslot. Natuurlijk dien je er goed en veilig mee om te gaan.

Zoals hierboven al staat beschreven is het belangrijk dat je kiest voor een goede en betrouwbare slimme sloten. Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben we diverse slimme deursloten op een rij gezet in een top 10 formatie, daarnaast hebben we ook onze beste slimme deurslot keuze geformuleerd.

nuki beste slimme deurslot

Index: Slim deurslot


nuki smart lock 3

1. Nuki Smart Lock 3.0

De Nuki Smart Lock 3.0 is in mijn ogen het beste slimme deurslot van dit moment. Makkelijk te installeren en van behoud van je huidige cilinder, daarom behoord deze tot de beste slimme sloten.


yale linus


2. Yale Linus slot

Het nieuwe slimme slot van Yale. Een erg goede slimme slot die onder andere te koppelen is met Google Assistant en HomeKit. Lees hier onze Yale Linus review.


bold smart lock top 10 slimme deursloten


3. Bold Smart Lock

Dit slimme deurslot van het merk Bold is ook een zeer goede keuze. Je verbindt het slimme deurslot via bluetooth met je smartphone waardoor je de deur handsfree of met één druk op de knop kunt openen. Ook met een pincode is de deur van het slot te halen.


loqed touch smart lock top 10

4. LOQED Touch Smart Lock

Dit slimme deurslot van LOQED is te gebruiken via een bluetooth verbinding. Met 2 sensoren houdt het smart lock in de gaten of je voor de deur staat. Als je voor de deur staat zal de deur van het slot gaan. Is je telefoon leeg dan open je de deur met een code. Ook is het mogelijk om via de app de deur vanaf afstand te openen.


danalock v3 homekit


5. Danalock V3

Een mooi slim deurslot van Danalock. De Danalock V3 deurslot is te koppelen aan HomeKit, Bluetooth of ZigBee. Let wel op dat je de juiste domotica systeem selecteert, hier zit namelijk veel verschil in slimme sloten.


Invited smart lock

6. Invited Smart Lock

Een makkelijk te plaatsten smart lock van Invited. Dit slimme deurslot open je op afstand met je smartphone of met de bijgeleverde tags.


smart lock igloohome


7. Igloohome Smart Mortise Elektrisch slot

Een nieuwe smart lock van het merk Igloohome. In vergelijking met andere slimme sloten wordt deze geleverd met een deurklink, hierbij vervang je ook direct de bestaande deurklink. Dit slot werkt ook met een pincode slot dus er is geen wifi benodigd voor het openen van dit slot.


smartwares elektrische deuropener

8. Smartwares elektrische deuropener

Een elektrisch deurslot van Smartwares. Deze deuropener werkt in combinatie met de intercom van Smartwares. Handig wanneer je niet in de buurt zit en wanneer er iemand voor de deur staat.


9. Igloohome Smart Keybox 2

Ben je toch nog niet helemaal vertrouwd met een slimme cilinder slot? Kies dan voor deze Smart sleutelbox. In dit kastje plaatst je de sleutels van de voordeur en deze kun je op afstand open doen.


MasterLock Select Access Smart


10. MasterLock Select Access

Dit is net zoals vorige “slimme deurslot” een sleutelkluis. Deze sleutelkluis kan geopend worden met je smartphone via een bluetooth verbinding of met een pincode. Iets anders dan de bovenstaande slimme sloten.


Het beste slimme deurslot

Na grondig onderzoek naar verschillende slimme sloten kunnen we zeggen dat op dit moment Nuki de beste slimme deurslot van dit moment is. Dit deurslot is heel eenvoudig te installeren en dit kan gewoon op het huidige slot. Je behoudt bijvoorbeeld je huidige sleutels, wanneer je een paniekslot hebt kun je het slot ook gewoon openen van buiten. Bij Nuki blijft namelijk de sleutel aan de binnenkant van het slot zitten.

Ook is het mogelijk om het Nuki deurslot te koppelen met Google Assistant, Amazon Alexa, Apple HomeKit en IFTTT. Het is wel handig om een Nuki bridge er bij te kopen, deze zorgt voor de koppelingen met de spraakassistenten en maakt het mogelijk om slot op afstand te bedienen. Met spraak kun je dan de status van het slot opvragen of het slot bijvoorbeeld ontgrendelen of vergrendelen.


nuki smart lock 3

Het beste slimme deurslot Nuki 3.0

Momenteel het slimme slot van Nuki de beste keuze. Dit slot werkt erg goed en is goed te integreren in je smarthome. Het slot is dan ook te koppelen met verschillende smart home systemen. Wel raden we aan het slot aan te schaffen in combinatie met een Nuki Bridge. Deze bridge zorgt voor een koppeling met wifi en het slimme slot, hierdoor kun je het slot ook op afstand bedienen. Er is ook een Nuki 3.0 Pro versie, deze heeft onder andere een ingebouwde Bridge.


Methode van onderzoek

Om een goed en eerlijk advies te geven heb ik onderzoek gedaan naar de beste slimme deursloten. Aan de hand van dit onderzoek heb ik deze top 10 slimme deursloten kunnen opstellen. Voor het onderzoek heb ik een selectie gemaakt met tien verschillende slimme deursloten, daarna heb ik deze slimme deursloten onderzocht op functionaliteiten en daarna de deursloten gerangschikt in een top 10.Selectie top 10 slimme deursloten

Voor het selecteren van tien slimme deursloten heb ik verder gekeken naar alleen slimme deursloten. Momenteel is het aanbod aan slimme deursloten nog erg beperkt, daarom ben ik ook op zoek gegaan naar andere slimme alternatieven. Er zijn daarom in deze top 10 deursloten ook sleutelkluizen te vinden, deze sleutelkluizen zijn ook smart en kunnen gebruikt worden om iemand op afstand toegang te geven tot je huis.

Onderzochte functionaliteiten van de slimme deursloten

Nadat er tien verschillende slimme deursloten geselecteerd waren, ben ik op zoek gegaan naar de functionaliteiten van de slimme deursloten. Aan de hand van deze functionaliteiten heb ik de elektrische deursloten onderzocht en getest, de functionaliteiten staan hieronder:

  • Op afstand toegang geven tot woning
  • Op afstand te monitoren
  • Te koppelen met andere slimme apparaten
  • Moeilijkheidsgraad installatie
  • Werking van het smart slot

Ook heb ik rekening gehouden met de prijs van slimme deursloten. Het moet natuurlijk betaalbaar zijn en de prijs moet ik verhouding staan met het product.Hoe heb ik scores toegewezen aan een smart deurslot?

Na het selecteren en het onderzoeken van de functionaliteiten van de slimme sloten heb ik de posities in deze top 10 kunnen toewijzen. Hierbij heeft de “slimheid” van het slimme slot zwaar meegewogen.