Slimme deursloten

Advies voor slimme deursloten kopen

slimme deursloten kopen
Home » Slimme deursloten

Een van de belangrijkste voordelen van een smart home is veiligheid. Met slimme deursloten ben je verzekerd van goed afgesloten huis. Slimme deursloten kunnen vaak geopend worden middels een applicatie op de smartphone of via geografische locatiebepaling automatisch. Natuurlijk werken velen van deze deursloten ook nog steeds met een sleutel, pas of pincode. Op deze pagina geven wij je advies voor slimme deursloten kopen.

De beste slimme deursloten van dit moment

Onze aanbeveling voor een slim deurslot

danalock v3 slimme deursloten
Danalock
V3 Bluetooth
nuki smartlock slimme deursloten
Nuki
Smartlock
nuki combo slimme deursloten
BESTE KEUZE
Nuki Combo
invited smart lock 30-45 slimme deursloten
Invited
Smart Lock 30-45
Igloohome
Smart Keybox 2

Functies van slim deursloten

Hoewel deursloten het gemeenschappelijke doel hebben om jouw deur af te sluiten en je huis te beveiligen, gaan slimme deursloten nog net even wat verder. Zo wordt er gebruik gemaakt van een smartphone applicatie om de deur op afstand te openen of te sluiten en kunnen de slimme deursloten zien of jij in de buurt bent.

De 6 belangrijkste functies van een slim deurslot:

 1. Geografische locatiebepaling: de slimme deursloten maken gebruik van geografische locatiebepaling, waardoor de sloten opmerken als je in de buurt bent. Je kunt vaak instellen dat de deuren dan automatisch openen.
 2. Koppeling met smartphone: je kunt met behulp van een bijgeleverde applicatie vaak een connectie maken met je smartphone. Dit is ook gelijk voor de slimme deursloten de benodigde data voor het bepalen van jouw locatie.
 3. Op afstand deur openen en sluiten: ook kun je met de applicatie de slimme deursloten op een afstand bedienen en seintjes krijgen. Zo kun je instellen dat je ten allen tijden een bericht krijgt als de deur wordt geopend.
 4. Wordt over huidig slot heen geschoven: slimme deursloten passen bijna altijd op elk slot, doordat de meesten modellen gewoon over het huidige slot heen geschoven worden. Het is wel belangrijk om dit altijd te controleren (ik vertel bij de kooptips meer hierover).
 5. Meerdere gebruikers toevoegen: natuurlijk bestaat een huishouden vaak uit meerdere bewoners. Bij slimme deursloten kun je meerdere gebruikers toevoegen en zelfs gasten toevoegen of mensen die tijdelijk op je huis passen tijdens vakantie.
 6. Makkelijk te integreren in je smart home: natuurlijk vinden wij het ook belangrijk dat deursloten geïntegreerd kunnen worden in je smart home. Je kunt dan met spraak de deur openen of sluiten of andere producten een reactie laten ontketenen als de deur geopend wordt (denk aan de hal verlichting die gelijk aanspringt).

Het is afhankelijk van het model welke functies er mogelijk zijn. Echter zijn bovenstaande functies het minimale voor slimme deursloten in mijn ogen.

Voordelen van een slim deurslot

sleutel overbodig bij slimme deursloten

Een sleutel is vaak overbodig bij slimme deursloten.

Met bovenstaande functies haal je automatisch heel wat voordelen in huis. Om je kennis te laten maken met deze pluspunten, zet ik ze hieronder voor je op een rij.

 • Laat nooit je deur openstaan: door de meestal aanwezige ‘Lock ’n Go’ functie, is de kans om je deur open te laten staan niet aanwezig. De slimme deursloten merken dat jij weg gaat van huis en sluiten automatisch de deur af.
 • Open de deur automatisch bij zware boodschappen: herken je de situatie dat je met twee zware tassen met boodschappen voor de deur de sleutel probeert te vinden? Dit is verleden tijd: met een slim deurslot opent de deur automatisch als jij het tuinpad oploopt.
 • Geen vervanging van sloten nodig: in tegenstelling tot normale sloten, hoef je voor het monteren van deze sloten vaak nog geens het oude slot te vervangen. Het slimme deurslot wordt in veel gevallen makkelijk over het huidige slot heen geschoven.
 • Voeg eenvoudig meerdere mensen toe en houd overzicht: je weet met slimme deursloten precies wie wel en geen toegang heeft tot jouw huis. Daarbij hou je ook inzichtelijk bij wie wanneer het huis betreden heeft. Hou overzicht en daarmee je huis veiliger!
 • Geen gedoe met reservesleutels: wie had nou ook al weer die reservesleutel? Als je deze vraag aan jezelf stelt, ga je niet veilig met je huis om! Stop met reservesleutels uitdelen aan Jan en alleman en voeg gewoon gebruikers tijdelijk toe via je smartphone.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen op te noemen, vanwege de integratiemogelijkheden binnen je smart home. Echter is dit afhankelijk van de situaties die jij weet te bewerkstelligen.

nuki combo slimme deursloten

★★★★★ – “De Nuki Smartlock is een interessante keuze, met name door de koppeling met je smartphone en het beheren van gebruikers.

Onze aanbeveling: Nuki Combo

Opvallend is de eenvoudige montage van het slimme deurslot van Nuki: je schuift hem eenvoudig over je huidige deurslot heen, waardoor hij bijna altijd past! Door de makkelijke koppeling met je smartphone geniet je van veel voordelen die je ook tot rust brengen. Zo krijg je seintjes als de deur geopend wordt en kun je eenvoudig toegang beheren middels je smartphone. Een zeer geschikte keuze voor een slim deurslot!

Eigenschappen

 • Eenvoudig te monteren
 • Inclusief Nuki Bridge
 • Makkelijke smartphone koppeling
 • Op afstand deur afsluiten
 • Meerdere gebruikers beheren

Onze tips voor slimme deursloten kopen

Wij hebben op Smarthomeweb.nl het voornaamste doel jou te helpen bij het maken van de juiste keuze op het gebied van smart home artikelen. En niets is zo belangrijk als de beveiliging van je huis: het is daarom in onze ogen belangrijk om te letten op de volgende zaken.

 • Kijk naar montage en installatie processen: dien je het hele slot te vervangen, of kun je deze eenvoudig over je huidige slot heen schuiven? Controleer altijd de montage mogelijkheden en sta niet voor verrassingen.
 • Check de ontgrendeling mogelijkheden: op welke manieren wil jij de deuren wel of juist niet ontgrendelen? Lees goed de verschillende mogelijkheden en bepaal of desbetreffend deurslot doet of juist niet doet wat jij wenst op het gebied van veiligheid.
 • Lees reviews en ervaringen van eerdere kopers: wanneer jij een specifiek model op het oog hebt, is het slim om de ervaringen van eerdere kopers te lezen. Zo weet je wat je in huis haalt, wat je kunt verwachten en waar anderen eventueel tegen aan zijn gelopen. Wees een stap voor en maak straks de juiste keuze!
 • Kijk of een bridge benodigd is voor verbinding met internet: in sommige gevallen is een bridge noodzakelijk om de slimme deursloten te verbinden met het internet. Wil je zo’n slim deurslot, ga dan ook op zoek naar een geschikte bridge.
 • Let goed met welke systemen de sloten gekoppeld kunnen worden: als laatste tip is het slim om goed te kijken of het deurslot compatible zijn met jouw gewenste platform. Indien je gebruik maakt van HomeKit, kun je dus alleen kiezen voor slimme deursloten voor HomeKit.

Mocht je na het lezen van bovenstaande tips voor slimme deursloten kopen nog steeds vragen hebben, schroom niet om ons een berichtje te sturen. Wij helpen je graag op weg en adviseren je voor specifieke situaties en wensen.

Slimme deursloten vergelijken

Vergelijk de beste slimme deursloten op relevante factoren

Slimme deurslotenSmartphone bedieningGeografische locatiebepalingInclusief bridgeMeerdere gebruikersPrijs indicatie
Danalock V3 BluetoothJaJaNeeJa€ 192,99
Nuki SmartlockJaJaNeeJa€ 229,-
Nuki ComboJaJaJaJa€ 288,-
Igloohome Smart Keybox 2 (let op: dit is een opbergbox voor sleutels voor buiten)JaNeeNeeJa€ 169,95
Invited Smart Lock 30-45 (inclusief wandschakelaar)Ja NeeNeeJa€ 299,-

Top merken voor een slim deurslot

Van deze merken kun je het best een slim deurslot kopen

nuki slimme deursloten

Nuki slimme deursloten

Nuki is een van de beste merken voor slimme toepassingen voor toegangsoplossingen. Met slimme deursloten, afstandsbedieningen voor deursloten en een eigen Nuki bridge biedt het merk de oplossingen voor een beveiligde smart home!

Danalock slimme deursloten

Op het gebied van slimme deursloten is Danalock een interessant merk. Momenteel hebben ze een interessante oplossing: de Danalock V3, die je eenvoudig kunt monteren en integreren in je smart home. Let goed op het smart home protocol (beschikbaar voor bijvoorbeeld ook Zigbee en Z-Wave!). Danalock heeft naast veiligheid en beveiliging, design hoog in het vaandel staan en dat zie je terug in de producten.

invited slimme deursloten

Invited slimme deursloten

Invited richt zich puur op slimme deursloten met hun smartlocks. Deze slimme deursloten zijn makkelijk te integreren in domitca systemen en gemaakt om op eenvoudige wijze de deur te openen en/of te vergrendelen. Zo is de optie voor een wandschakelaar een unieke toevoeging van Invited.

Slimme deursloten ontwikkelingen en nieuws

slim deurslot yale
slimme deursloten homekit
smart home beveiliging
hoe maak je je huis veiliger
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)