Beste slimme deurbel: onze top 10

Dagelijks zijn we op Smarthomeweb.nl in de weer met slimme deurbellen: zowel het monteren hiervan als op de hoogte blijven van ontwikkelingen en innovaties. Naar aanleiding van onze adviesgids voor een slimme deurbel kregen we veel suggesties voor een top 10 slimme deurbellen met camera.

Op basis van grondig onderzoek naar de beste slimme deurbel hebben we onderstaande top 10 kunnen selecteren. Deze lijst is samengesteld naar aanleiding van onderzoek naar de belangrijkste kenmerken van een slimme deurbel. Denk hierbij aan de resolutie, mogelijke intercomfunctie en koppelingen met de andere slimme producten.

google nest doorbell

Index: Slimme deurbel top 10

Op deze pagina vind je de meest populaire en beste slimme deurbellen van dit moment. In totaal vind je hieronder tien verschillende smart deurbellen die op dit moment de beste keuze zijn. Omdat wensen en behoeftes kunnen verschillen is het belangrijk om meerdere deurbellen met elkaar te vergelijken, zo kan het smart home platform waarmee je werkt van belang zijn. Onderaan de pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een goed besluit te maken en waarop je dient te letten.

Top 10 met de beste slimme deurbellen van 2023

Bekijk hieronder onze top 10 met de beste slimme deurbellen. Het grootste verschil tussen deze deurbellen zijn de functies en het platform waarmee de smart deurbellen te koppelen zijn. Onderaan deze top 10 deurbellen vind je een onderbouwing waarop je moet letten bij het kopen van een goede slimme deurbel.

google nest doorbell

1. Google Nest Doorbell (nieuw)

Deze Google Nest Doorbell is de nieuwste slimme deurbel van Google Nest. Dit model is makkelijk te installeren, zo heb je de keuze voor een bedrade of draadloze installatie. De slimme deurbel werkt goed samen met andere slimme producten, heb je een Google Nest Hub of smart speaker van Google dan krijg je hier ook meldingen op.

eufy deurbel zonder base

2. Eufy deurbel

De Eufy deurbel is een vrij nieuwe deurbel van Eufy by Anker. Wat de deurbel goed maakt, is dat deze werkt met een basisstation waarop alle opgenomen beelden opgeslagen worden, hierdoor heb je geen extra abonnementskosten en houdt je alle opgenomen beelden bij jezelf. Verder heeft de deurbel een goede camera en veel goede functies. Lees hier meer over Eufy deurbellen, zo zijn er sinds kort ook weer twee nieuwe modellen op de markt gebracht.

ring video doorbell pro 2 wired

3. Ring video deurbel Pro 2

De Ring Deurbel Pro 2 is de één van de weinige deurbellen van Ring die bedraad aan te sluiten is, hiermee voorkom je dat steeds de accu van de deurbel op moet laden. De deurbel is onder andere te koppelen met Amazon Alexa, Homey, IFTTT en Samsung SmartThings.

ring wired productfoto

4. Ring Video Doorbell Wired – Goedkope keuze!

De Ring Video Doorbell Wired is een goedkope deurbel van Ring, dit maakt de videodeurbel direct interessant. Deze Ring deurbel geeft net als de andere melding als er beweging voor je deur wordt gesignaleerd. De Ring Video Doorbell Wired is gemakkelijk aan te sluiten op je bestaande bedrading en werkt niet op batterij waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken of de accu geladen is.

slimme deurbel netatmo

5. Netatmo slimme deurbel

Nieuwe slimme deurbel van Netatmo. Deze slimme deurbel werkt goed in combinatie met HomeKit en is bedraad aan te sluiten. Verder een erg goede deurbel die er ook erg goed uitziet. Ook handig is dat je de deurbel gewoon aan kunt sluiten op de bestaande chime van je oude deurbel, hierdoor blijft deze het gewoon doen!

hombli slimme deurbel

6. Hombli Smart Doorbell 2

De Hombli Smart Doorbell 2 is een draadloze deurbel met camera die je met wifi verbindt. De deurbel slaat lokaal beelden in de cloud, hierdoor heb je geen extra kosten voor een abonnement. De deurbel is te koppelen aan de volgende smart home platformen: Amazon Alexa en Google Assistant.

arlo video deurbel vergelijken

7. Arlo slimme deurbel

Mooie slimme deurbel van Arlo die wat weg heeft van de Google Nest Hello. Een goede deurbel die werkt met het beveiligingssysteem van Arlo, helaas niet te koppelen met andere smart home platformen. De deurbel is bedraad te installeren dus je hebt geen gedoe met batterijen of een accu.

ezviz slimme deurbel

8. Ezviz DB1 deurbel

Deze Ezviz deurbel heeft een camera van hoge kwaliteit en heeft handige functies. De deurbel sluit je aan op de netstroom, hierdoor heb je geen gedoe met batterijen of accu’s die leeg gaan. Ook is de deurbel te koppelen met de volgende smart home platformen: Amazon Alexa, Google Assistant en IFTTT.

ring video doorbell 4

9. Ring Video Doorbell 4

Wil je een video deurbel die werkt op batterij en die al 4 seconde voordat er beweging gedetecteerd wordt beelden opneemt? Dan is deze Ring Video Doorbell 4 een hele goede keuze. Deze video deurbel van Ring neemt dankzij Pre-Roll al een aantal seconde voordat er beweging is in kleur op, dit kan handige extra informatie opleveren. Doordat de slimme deurbel op batterij werkt, is deze makkelijk te installeren en direct te gebruiken.

klikaanklikuit draadloze slimme deurbel wit

10. KlikAanKlikUit ACDB-9000AC – Batterij

Liever geen camera, maar toch wel een slimme deurbel? Kies dan voor deze KlikAanKlikUit deurbel. Deze deurbel heeft namelijk geen camera, maar kun je wel koppelen aan een ICS 2000 van KlikAanKlikUit. Daarnaast is het fijn dat deze slimme deurbel op batterijen werkt en je daardoor geen gedoe hebt met draden.

Beste slimme deurbel

In deze top 10 komt de Nest Hello video deurbel als beste uit de test. De deurbel scoort enorm goed op de volgende punten:

 • Beeldkwaliteit
 • Geluidskwaliteit
 • Notificaties
 • Instellingsmogelijkheden
 • Koppelingen binnen een smart home

Een klein nadeel wat ik wel heb opgemerkt is dat de installatie van deze beste smart deurbel wat lastiger kan zijn. Het is aan te raden om van te voren de stroomvoorziening van jouw huidige situatie te checken, voordat je deze deurbel zomaar aanschaft. Een ander puntje, wat niet zozeer een nadeel is, is dat je gebonden bent aan een abonnement als je wilt genieten van alle functionaliteiten.

google nest doorbell

Beste slimme deurbel: Google Nest Doorbell

De beste slimme deurbel op dit moment is de Google Nest Doorbell in onze ogen. Absoluut de beste kwaliteit, mooi ontwerp, goede werking en de mogelijkheid voor draadloze of bedrade installatie.

Een slimme deurbel gebruiken met Google Home

Het kan natuurlijk ook dat je een specifieke voorkeur hebt voor een slimme deurbel. Zo kan het zijn dat je misschien al werkt met het producten van Google Home, daarom is het ook belangrijk om te kijken naar een slimme deurbel die werkt met Google Home.

Onze beste keuze: Nest Doorbell is een deurbel van Google Nest. Het is daarom logisch dat deze deurbel ook werkt met Google, maar er zijn ook andere deurbellen die werken met Google. In het lijstje hieronder staan Google Home slimme deurbellen:

Methodologie van onderzoek

We hebben het onderzoek naar de 10 beste slimme deurbellen van dit moment grondig uitgevoerd. Zo hebben we niet alleen de beeldkwaliteit met elkaar vergeleken, maar hebben we ook gecheckt hoe makkelijk of juist lastig de installatie en montage was. Ik heb in mijn onderzoek de volgende stappen gevolgd.

 1. Installeren en monteren van de slimme deurbel
 2. Onderzoek naar verschillende functionaliteiten
 3. Daadwerkelijk testen van beeld en geluid (ook in het donker)
 4. Applicatie installeren en deze uitproberen
 5. Maken van koppelingen in smart home

Selectie top 10 slimme deurbellen

Zoals je wellicht al hebt gezien zijn er ongelooflijk veel keuzes op het gebied van smart home deurbellen. Zo zijn ze er met en zonder camera, heel goedkoop of onwijs duur en klein of juist heel groot.

Om overzicht te bieden heb ik van te voren een selectie gemaakt uit deze grote groep deurbellen. Ik heb gekeken naar kenmerken die ik minimaal aanwezig wil zien voor de typering van een slimme deurbel. Het ging bij mijn selectie om in ieder geval de volgende kenmerken:

 • Voorzien van camera
 • Bediening via app
 • Met intercom functie
 • Integratie mogelijkheden binnen smart home

Naar aanleiding van deze randvoorwaarden heb ik zo’n veertig slimme deurbellen terug kunnen brengen naar een afgebakende onderzoek selectie.

Onderzoek criteria bij slimme deurbellen

Voor mijn onderzoek heb van te voren onderzoek criteria vastgesteld; onderdelen en kenmerken die ik ben gaan testen. Deze zijn gebaseerd op vragen die wij binnen hebben gekregen op Smarthomeweb.nl de afgelopen periode en op basis van onderzoek naar wensen en behoeftes die spelen bij zo’n smart home deurbel.

 • Voedingstype: moet je een slimme deurbel aansluiten op het netstroom met adapter of kunnen er gewoon batterijen in. De ene heeft liever batterijen en de ander weer liever een aansluiting op het netstroom.
 • Bewegingssensor: slimme deurbellen met een bewegingssensor detecteren ook bewegingen voor je deur als er niemand aanbelt. Ongewenst bezoek? Spreek ze toe of bel direct de politie.
 • Intercomfunctie: met deze functie kun je iemand toespreken die voor je deur staat. Staat de postbode voor de deur maar ben je niet thuis? Vraag dan even via je smartphone of hij het pakketje bij de buurvrouw aflevert.
 • Resolutie: elke camera neemt op in een andere resolutie. Hoe beter dit is hoe beter je de persoon kan zien die voor je deur staat.

In het tabel hieronder hebben we alle gegevens van bovenstaande deurbellen in een overzicht gezet. Dit zorgt voor een duidelijk beeld van de onderzochte deurbellen en is ook direct goed voor een vergelijking.

Slimme deurbelBeeldkwaliteit/resolutieDraadloos / BedraadPrijsindicatie
1. Google Nest Doorbell1280 x 960 pixelsDraadloos€ 193,-
2. Eufy Video Deurbel2592 x 1944 pixelsDraadloos€ 199,-
3. Ring Video Deurbel Pro1024 x 1080 pixelsBedraad€ 249,-
4. Ring Video Doorbell Wired1920 x 1080 pixelsBedraad€ 59,-
5. Netatmo Slimme Deurbel1920 x 1080 pixelsBedraad€ 299,99
6. Hombli Smart Doorbell1920 x 1080 pixelsDraadloos€ 134,95
7. Arlo Video Deurbel1536 x 1536 pixelsBedraad€ 198,99
8. EZVIZ DB1 Deurbel1920 x 1440 pixelsBedraad€ 149,99
9. Ring Door View Cam1980 x 1080 pixelsDraadloos€ 89,-
10. Arlo Audio DeurbelXDraadloos€ 39,14

Scores in onze Video Deurbel Test

Door het daadwerkelijk testen van de onderzoek criteria in de onderzoek selectie van onze video deurbel test, heb ik de deurbellen kunnen rangschikken in een overzichtelijke top 10. Ik ben van mening dat elk criterium even belangrijk is bij een slimme deurbel, waardoor ik een gelijke weging heb toegepast.

Voor alle criteria heb ik een schaal van 1 (slecht) tot 5 (heel goed) gehanteerd en heb ik de onderdelen per slimme deurbel een cijfer gegeven. De totaalsom van de scores was de uiteindelijke score van de slimme deurbel met een maximum van 20. Op deze manier zijn de beste deurbellen met camera en apps naar boven gekomen.

FAQ: veelgestelde vragen over de beste slimme deurbel

Wat is nu de beste slimme deurbel? En wat maakt een specifieke smart home deurbel nu een goede keuze? Zo nu en dan ontvangen wij verschillende vragen over smart home deurbellen. Bekijk ze hieronder, gegroepeerd in onderstaande FAQ.

Welke slimme deurbel moet ik kopen?

Dat is een hele goede vraag! Het aanbod aan slimme deurbellen is tegenwoordig enorm en er komen steeds weer nieuwe merken bij. Op onze pagina vind je een top 10 met slimme deurbellen en we laten je zien wat het verschil tussen deze deurbellen zijn en waar je op moet letten.

Een slimme deurbel met of zonder accu kopen?

Beide keuzes hebben voor- en nadelen. Zo is een draadloze deurbel heel makkelijk te installeren, maar kan de accu leeg raken. Met een bedrade deurbel is de installatie een stuk moeilijker en heb je de juiste beltransformator nodig, maar je hebt nooit meer gezeur met lege batterijen. Lees op onze pagina wat de grootste verschillen zijn en welke deurbel dan de beste keuze is.

Hoe werkt een goede slimme deurbel?

Een goede slimme deurbel is te bedienen met een app, maar ook goed te integreren in je huis. Hiermee bedoelen we dat je deurbel ook gewoon zonder smartphone of tablet in je huis te horen is. Je moet namelijk niet afhankelijk worden van je smartphone, lees op deze pagina welke deurbellen dit kunnen.

Hoe is de top 10 slimme deurbellen lijst opgesteld?

Allereerst hebben we ons volledig verdiept in de werking van slimme deurbellen, daarbij hebben we vooral gekeken naar de werking, functies en andere belangrijke factoren van een slimme deurbel. Daarna hebben we gekeken naar het aanbod aan slimme deurbellen en daarop hebben we onze keuze gemaakt!

Loop jij vast bij het maken van een goede keuze? Of ben je nieuw in de wereld van smart home deurbellen? Dan is het slim om ook onze adviesgids voor een slimme deurbel door te nemen. Je kunt ons ook een berichtje sturen of een reactie achterlaten onderaan het onderzoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *