slimme deurbel
Laatste update: 23-10-2020, 11:32 - Door: Rob Tigchelaar

Beste slimme deurbel + top 10

Bekijk hier alle slimme deurbellen bij Bol.com

Menu
 • Top 10

Dagelijks zijn we op Smarthomeweb.nl in de weer met slimme deurbellen: zowel het monteren hiervan als op de hoogte blijven van ontwikkelingen en innovaties. Naar aanleiding van onze adviesgids voor een slimme deurbel kregen we veel suggesties voor een top 10 slimme deurbellen met camera.

Op basis van grondig onderzoek naar de beste slimme deurbel hebben we onderstaande top 10 kunnen selecteren. Deze lijst is samengesteld naar aanleiding van onderzoek naar de belangrijkste kenmerken van een slimme deurbel. Denk hierbij aan de resolutie, mogelijke intercomfunctie en koppelingen met de andere slimme producten.

nest hello deurbel met camera

1. Nest Hello video deurbel

De Nest Hello video deurbel is de beste slimme deurbel op dit moment. Met diverse instellingen en mogelijkheden de beste keuze scoort deze deurbel de meeste punten.

eufy deurbel zonder base

2. Eufy deurbel

Een hele goede nieuwe deurbel van Eufy. De deurbel werkt met een basisstation waarop alle opgenomen beelden opgeslagen worden, hierdoor hoef je ook geen extra abonnement af te sluiten. Verder is het een hele goede camera en heeft de deurbel nog veel meer handige functies. Lees meer…

beste ring video deurbel

3. Ring video deurbel 2

Een prachtige deurbel met camera om haarscherp te kunnen zien wie er aanbelt. Veel integratie mogelijkheden! Opvallend is de eenvoudige installatie en integratie opties.

ring video deurbel pro

4. Ring video deurbel Pro

Plek #4 in deze top 10, vanwege de hogere prijs. Maar wat een slank en mooi model! Tevens voorzien van een zeer scherpe camera.

Handig:  Bundelvoordeel met Chime

qnect slimme deurbel

5. Qnect slimme deurbel

Deze slimme deurbel is van het merk Qnect. De deurbel is onder andere te koppelen aan Amazon en Google. Ook heeft de deurbel een ingebouwde batterij en Full HD 1080P camera.

de ring video deurbel 1

6. Ring video deurbel 1

De eerste video deurbel van Ring! Hoewel het een verouderd model is, is deze gezien de scherpe prijs één van de beste slimme deurbel op dit moment!

doorbird wifi deurbel

7. Doorbird video deurbel

Ook deze Doorbird video deurbel is een zeer goede slimme deurbel. De deurbel heeft een goede intercom en werkt goed samen met het slimme deurslot van Nuki. Ook heb je in tegenstelling tot andere deurbellen voor Doorbird geen abonnement nodig.

slimme deurbel arlo

8. Arlo Audio Doorbell

Een slimme deurbel van het merk Arlo. Een goedwerkende en handige deurbel van Arlo, wel dien je een Arlo basisstation te hebben. Het gaat hier wel om een audio deurbel en niet om een video deurbel.

elro wifi deurbel

9. ELRO DVC040IP deurbel

Deze smart deurbel van ELRO kun je zowel bedienen via de app, als via een speciaal intercom paneel. Goede camera met nachtzicht.

eken v5 video deurbel

10. Eken V5 video deurbel

Deze voordelige deurbel lichtte ik ook al uit als beste goedkope keuze in de adviesgids. Een prima deurbel voor een zacht prijsje.

Beste slimme deurbel

In deze top 10 komt de Nest Hello video deurbel als beste uit de test. De deurbel scoort enorm goed op de volgende punten:

 • Beeldkwaliteit
 • Geluidskwaliteit
 • Notificaties
 • Instellingsmogelijkheden
 • Koppelingen binnen een smart home

Een klein nadeel wat ik wel heb opgemerkt is dat de installatie van deze beste smart deurbel wat lastiger kan zijn. Het is aan te raden om van te voren de stroomvoorziening van jouw huidige situatie te checken, alvorens je deze deurbel zomaar aanschaft. Een ander puntje, wat niet zozeer een nadeel is, is dat je gebonden bent aan een abonnement als je wilt genieten van alle functionaliteiten.

nest deurbel

De Beste deurbel: Nest Hello video deurbel

De beste slimme deurbel op dit moment is de Google Nest video deurbel in mijn ogen. Absoluut de beste kwaliteit, waarbij je echter wel rekening moet houden met een optioneel abonnement.

Een slimme deurbel gebruiken met Google Home

Het kan natuurlijk ook dat je een specifieke voorkeur hebt voor een slimme deurbel. Zo kan het zijn dat je misschien al werkt met het producten van Google Home, daarom is het ook belangrijk om te kijken naar een slimme deurbel die werkt met Google Home.

Onze beste keuze: Nest Hello videodeurbel is een deurbel van Google Nest. Het is daarom logisch dat deze deurbel ook werkt met Google, maar er zijn ook andere deurbellen die werken met Google. In het lijstje hieronder staan Google Home slimme deurbellen:

Methodologie van onderzoek

We hebben het onderzoek naar de 10 beste slimme deurbellen van dit moment grondig uitgevoerd. Zo hebben we niet alleen de beeldkwaliteit met elkaar vergeleken, maar hebben we ook gecheckt hoe makkelijk of juist lastig de installatie en montage was. Ik heb in mijn onderzoek de volgende stappen gevolgd.

 1. Installeren en monteren van de slimme deurbel
 2. Onderzoek naar verschillende functionaliteiten
 3. Daadwerkelijk testen van beeld en geluid (ook in het donker)
 4. Applicatie installeren en deze uitproberen
 5. Maken van koppelingen in smart home

Selectie top 10 slimme deurbellen

Zoals je wellicht al hebt gezien zijn er ongelooflijk veel keuzes op het gebied van smart home deurbellen. Zo zijn ze er met en zonder camera, heel goedkoop of onwijs duur en klein of juist heel groot.

Om overzicht te bieden heb ik van te voren een selectie gemaakt uit deze grote groep deurbellen. Ik heb gekeken naar kenmerken die ik minimaal aanwezig wil zien voor de typering van een slimme deurbel. Het ging bij mijn selectie om in ieder geval de volgende kenmerken:

 • Voorzien van camera
 • Bediening via app
 • Met intercom functie
 • Integratie mogelijkheden binnen smart home

Naar aanleiding van deze randvoorwaarden heb ik zo’n veertig slimme deurbellen terug kunnen brengen naar een afgebakende onderzoeksselectie.

Onderzoekscriteria bij slimme deurbellen

Voor mijn onderzoek heb van te voren onderzoekscriteria vastgesteld; onderdelen en kenmerken die ik ben gaan testen. Deze zijn gebaseerd op vragen die wij binnen hebben gekregen op Smarthomeweb.nl de afgelopen periode en op basis van onderzoek naar wensen en behoeftes die spelen bij zo’n smart home deurbel.

 • Voedingstype: moet je een slimme deurbel aansluiten op het netstroom met adapter of kunnen er gewoon batterijen in. De ene heeft liever batterijen en de ander weer liever een aansluiting op het netstroom.
 • Bewegingssensor: slimme deurbellen met een bewegingssensor detecteren ook bewegingen voor je deur als er niemand aanbelt. Ongewenst bezoek? Spreek ze toe of bel direct de politie.
 • Intercomfunctie: met deze functie kun je iemand toespreken die voor je deur staat. Staat de postbode voor de deur maar ben je niet thuis? Vraag dan even via je smartphone of hij het pakketje bij de buurvrouw aflevert.
 • Resolutie: elke camera neemt op in een andere resolutie. Hoe beter dit is hoe beter je de persoon kan zien die voor je deur staat.

In het tabel hieronder hebben we alle gegevens van bovenstaande deurbellen in een overzicht gezet. Dit zorgt voor een duidelijk beeld van de onderzochte deurbellen en is ook direct goed voor een vergelijking.

Deurbel met camera
Voedingstype2-weg communicatieTe koppelen metPrijsindicatie
Nest Hello video deurbel
Batterij of bedraadJaGoogle Assistant
€ 269,-
Eufy Video deurbelBatterij JaGoogle Assistant & Amazon Alexa€ 129,-
Ring video deurbel 2
Batterij of bedraadJaAmazon Alexa
€ 189,-
Ring video deurbel Pro
BedraadJaAmazon Alexa€ 279,-
Qnect slimme deurbelBatterijJaGoogle Assistant & Amazon Alexa
€ 99,-
Ring video deurbel 1BatterijJaAmazon Alexa€ 99,-
Doorbird video deurbelBedraadJa
Nuki deurslot€ 405,-
Arlo Audio doorbellBatterijJaArlo producten (basisstation benodigd)€ 95,-
ELRO DVC040IP deurbel
Batterij of bedraadJaGeen€ 104,-
Eken V5 video deurbelBatterij of bedraadJaGeen€ 65,-

Hoe heb ik scores toegewezen aan een deurbel?

Door het daadwerkelijk testen van de onderzoekscriteria binnen mijn onderzoeksselectie, heb ik de deurbellen kunnen rangschikken in een overzichtelijke top 10. Ik ben van mening dat elk criterium even belangrijk is bij een slimme deurbel, waardoor ik een gelijke weging heb toegepast.

Voor alle criteria heb ik een schaal van 1 (slecht) tot 5 (heel goed) gehanteerd en heb ik de onderdelen per slimme deurbel een cijfer gegeven. De totaalsom van de scores was de uiteindelijke score van de slimme deurbel met een maximum van 20.

Recente artikelen over slimme deurbellen

google nest secure
wyze videodeurbel
slimme deurbel arlo review
smart home nederlanders samsung
ring stick up cam derde generatie
netatmo deurbel