slimme deurbel
Home » Slimme deurbel » Top 10 slimme deurbellen

Top 10 slimme deurbellen

Slimme deurbel kopen vanaf € 99

Menu
 • Top 10

Dagelijks ben ik in de weer met slimme deurbellen: zowel het monteren hiervan als op hoogte blijven van ontwikkelingen en innovaties. Naar aanleiding van mijn adviesgids voor een slimme deurbel kreeg ik veel suggesties voor een top 10 deurbellen met camera.

Op basis van onderzoek naar de beste slimme deurbel heb ik besloten om een top 10 te selecteren. Deze slimme deurbellen top 10 is samengesteld naar aanleiding van onderzoek van een aantal belangrijke kenmerken. Zo is niet alleen de resolutie van de deurbel met camera een belangrijk element, ook de mogelijke intercomfunctie is wezenlijk onderdeel van een slimme deurbel. Bekijk de actuele top 10 slimme deurbellen.

nest hello beste slimme deurbel

1. Nest Hello video deurbel

De Nest Hello video deurbel is de beste slimme deurbel op dit moment. Met diverse instellingen en mogelijkheden de beste keuze scoort deze deurbel de meeste punten.

beste ring video deurbel

2. Ring video deurbel 2

Een prachtige deurbel met camera om haarscherp te kunnen zien wie er aanbelt. Veel integratie mogelijkheden! Opvallend is de eenvoudige installatie en integratie opties.

ring video deurbel pro

3. Ring video deurbel Pro

Plek #3 in deze top 10, vanwege de hogere prijs. Maar wat een slank en mooi model! Tevens voorzien van een zeer scherpe camera.

smanos video deurbel

4. Smanos DB-20

Deze slimme deurbel is ontzettend makkelijk te koppelen met Google Home. Daarnaast is er sprake van een strak design en is deze makkelijk te installeren.

de ring video deurbel 1

5. Ring video deurbel 1

De eerste video deurbel van Ring! Hoewel het een verouderd model is, is deze gezien de scherpe prijs één van de beste slimme deurbel op dit moment!

doorbird wifi deurbel

6. Doorbird video deurbel

Ook deze Doorbird video deurbel behoord tot de beste slimme deurbel van dit moment. Met een aluminium behuizing een mooie en goede keuze voor een slimme deurbel met camera: de Doorbird video deurbel! Tevens een goede intercom.

doorsafe deurbel

7. Doorsafe 8320 Camera deurbel

Deze slimme deurbel van Doorsafe kan niet ontbreken in de top 10. Met een bewegingssensor een zeer veilige oplossing voor je smart home.

elro wifi deurbel

8. ELRO DVC040IP deurbel

Deze smart deurbel van ELRO kun je zowel bedienen via de app, als via een speciaal intercom paneel. Goede camera met nachtzicht.

eken v5 video deurbel

9. Eken V5 video deurbel

Deze voordelige deurbel lichtte ik ook al uit als beste goedkope keuze in de adviesgids. Een prima deurbel voor een zacht prijsje.

aleco dvc 1000 deurbel

10. Alecto DVC 1000 deurbel

Deze mooie, compacte deurbel met camera van Alecto is zeer scherp geprijsd. Hoewel je iets inlevert op beeldkwaliteit zeker top 10 waardig.

Beste slimme deurbel

In deze top 10 komt de Nest Hello video deurbel als beste uit de test. De deurbel scoort enorm goed op de volgende punten:

 • Beeldkwaliteit
 • Geluidskwaliteit
 • Notificaties
 • Instellingsmogelijkheden
 • Koppelingen binnen een smart home

Een klein nadeel wat ik wel heb opgemerkt is dat de installatie van deze beste smart deurbel wat lastiger kan zijn. Het is aan te raden om van te voren de stroomvoorziening van jouw huidige situatie te checken, alvorens je deze deurbel zomaar aanschaft. Een ander puntje, wat niet zozeer een nadeel is, is dat je gebonden bent aan een abonnement als je wilt genieten van alle functionaliteiten.

nest hello beste slimme deurbel

De beste: Nest Hello video deurbel

De beste slimme deurbel op dit moment is de Google Nest videodeurbel in mijn ogen. Absoluut de beste kwaliteit, waarbij je echter wel rekening moet houden met een optioneel abonnement.

Methodologie van onderzoek

We hebben het onderzoek naar de 10 beste slimme deurbellen van dit moment grondig uitgevoerd. Zo hebben we niet alleen de beeldkwaliteit met elkaar vergeleken, maar hebben we ook gecheckt hoe makkelijk of juist lastig de installatie en montage was. Ik heb in mijn onderzoek de volgende stappen gevolgd.

 1. Installeren en monteren van de slimme deurbel
 2. Onderzoek naar verschillende functionaliteiten
 3. Daadwerkelijk testen van beeld en geluid (ook in het donker)
 4. Applicatie installeren en deze uitproberen
 5. Maken van koppelingen in smart home

Selectie top 10 slimme deurbellen

Zoals je wellicht al hebt gezien zijn er ongelooflijk veel keuzes op het gebied van smart home deurbellen. Zo zijn ze er met en zonder camera, heel goedkoop of onwijs duur en klein of juist heel groot.

Om overzicht te bieden heb ik van te voren een selectie gemaakt uit deze grote groep deurbellen. Ik heb gekeken naar kenmerken die ik minimaal aanwezig wil zien voor de typering van een slimme deurbel. Het ging bij mijn selectie om in ieder geval de volgende kenmerken:

 • Voorzien van camera
 • Bediening via app
 • Met intercom functie
 • Integratie mogelijkheden binnen smart home

Naar aanleiding van deze randvoorwaarden heb ik zo’n veertig slimme deurbellen terug kunnen brengen naar een afgebakende onderzoeksselectie.

Onderzoekscriteria bij slimme deurbellen

Voor mijn onderzoek heb van te voren onderzoekscriteria vastgesteld; onderdelen en kenmerken die ik ben gaan testen. Deze zijn gebaseerd op vragen die wij binnen hebben gekregen op Smarthomeweb.nl de afgelopen periode en op basis van onderzoek naar wensen en behoeftes die spelen bij zo’n smart home deurbel.

 • Voedingstype: moet je een slimme deurbel aansluiten op het netstroom met adapter of kunnen er gewoon batterijen in. De ene heeft liever batterijen en de ander weer liever een aansluiting op het netstroom.
 • Bewegingssensor: slimme deurbellen met een bewegingssensor detecteren ook bewegingen voor je deur als er niemand aanbelt. Ongewenst bezoek? Spreek ze toe of bel direct de politie.
 • Intercomfunctie: met deze functie kun je iemand toespreken die voor je deur staat. Staat de postbode voor de deur maar ben je niet thuis? Vraag dan even via je smartphone of hij het pakketje bij de buurvrouw aflevert.
 • Resolutie: elke camera neemt op in een andere resolutie. Hoe beter dit is hoe beter je de persoon kan zien die voor je deur staat.

In het tabel hieronder hebben we alle gegevens van bovenstaande deurbellen in een overzicht gezet. Dit zorgt voor een duidelijk beeld van de onderzochte deurbellen en is ook direct goed voor een vergelijking.

Deurbel met camera
VoedingstypeBewegingssensor Intercomfunctie Resolutie camera
Nest Hello video deurbelBatterij of bedraadJaJa
1920 x 1080 pixels (full hd)
Ring video deurbel 2Batterij of bedraadJaJa1920 x 1080 pixels (full hd)
Ring video deurbel ProBedraadJaJa1920 x 1080 pixels (full hd)
Smanos DB-20BatterijJaJa1920 x 1080 pixels (full hd)
Ring video deurbel 1BatterijJaJa1920 x 1080 pixels (full hd)
Doorbird video deurbelBedraadJa
Ja1920 x 1080 pixels (full hd)
Doorsafe 8320 Camera deurbelBedraadJaJa720 x 576 pixels
ELRO DVC040IP deurbelBatterij of bedraadJaJa720 x 576 pixels
Eken V5 video deurbelBatterij of bedraadJaJa720 x 576 pixels
Alecto DVC 1000 deurbelBatterij of bedraadJaNee1280 x 720 pixels

Hoe heb ik scores toegewezen aan een deurbel?

Door het daadwerkelijk testen van de onderzoekscriteria binnen mijn onderzoeksselectie, heb ik de deurbellen kunnen rangschikken in een overzichtelijke top 10. Ik ben van mening dat elk criterium even belangrijk is bij een slimme deurbel, waardoor ik een gelijke weging heb toegepast.

Voor alle criteria heb ik een schaal van 1 (slecht) tot 5 (heel goed) gehanteerd en heb ik de onderdelen per slimme deurbel een cijfer gegeven. De totaalsom van de scores was de uiteindelijke score van de slimme deurbel met een maximum van 20.