Home » Slimme deurbel » Top 10 slimme deurbellen

Top 10 slimme deurbellen

Door Bram | Laatste update: 2 maart 2019

slimme deurbel
  • Top 10

Dagelijks ben ik in de weer met slimme deurbellen: zowel het monteren hiervan als op hoogte blijven van ontwikkelingen en innovaties. Naar aanleiding van mijn adviesgids voor een slimme deurbel kreeg ik veel suggesties voor een top 10.

Op basis van onderzoek naar de beste slimme deurbel heb ik besloten om een top 10 te selecteren. Deze slimme deurbellen top 10 is samengesteld naar aanleiding van onderzoek een aantal belangrijke kenmerken. Zo is niet alleen de resolutie van de deurbel camera een belangrijk element, ook de mogelijke intercomfunctie is wezenlijk onderdeel van een slimme deurbel. Bekijk de actuele top 10 slimme deurbellen.

nest hello deurbel met camera

1. Nest Hello video deurbel

De Nest Hello video deurbel is de #1 slimme deurbel op dit moment. Met diverse instellingen en mogelijkheden de beste keuze scoort deze deurbel de meeste punten.

beste ring video deurbel

2. Ring video deurbel 2

Een prachtige deurbel om haarscherp te kunnen zien wie er aanbelt. Veel integratie mogelijkheden! Opvallend is de eenvoudige installatie en integratie opties.

Ring Video Deurbel Pro

3. Ring video deurbel Pro

Plek #3 in deze top 10, vanwege de hogere prijs. Maar wat een slank en mooi model! Tevens voorzien van een zeer scherpe camera.

smanos video deurbel

4. Smanos DB-20

Deze slimme deurbel is ontzettend makkelijk te koppelen met Google Home. Daarnaast is er sprake van een strak design en is deze makkelijk te installeren.

de ring video deurbel 1

5. Ring video deurbel 1

De eerste video deurbel van Ring! Hoewel het een verouderd model is, is deze gezien de scherpe prijs een prima keuze!

doorbird wifi deurbel

6. Doorbird video deurbel

Met een aluminium behuizing een mooie en goede keuze voor een slimme deurbel: de Doorbird video deurbel! Tevens een goede intercom.

doorsafe deurbel

7. Doorsafe Camera deurbel

Deze slimme deurbel van Doorsafe kan niet ontbreken in de top 10. Met een bewegingssensor een zeer veilige oplossing voor je smart home.

elro wifi deurbel

8. ELRO DV447WIP deurbel

Deze smart deurbel van ELRO kun je zowel bedienen via de app, als via een speciaal intercom paneel. Goede camera met nachtzicht.

eken v5 video deurbel

9. Eken V5 video deurbel

Deze voordelige deurbel lichtte ik ook al uit als beste goedkope keuze in de adviesgids. Een prima deurbel voor een zacht prijsje.

aleco dvc 1000 deurbel

10. Alecto DVC 1000 deurbel

Deze mooie, compacte deurbel van Alecto is zeer scherp geprijsd. Hoewel je iets inlevert op beeldkwaliteit zeker top 10 waardig.

Methodologie van onderzoek

Nu zul je je vast afvragen waar deze top 10 lijst op gebaseerd is. Er zijn wel honderden slimme deurbellen op de markt te vinden, is een top 100 dan niet veel zinvoller? Om je te laten zien hoe ik deze top 10 heb samengesteld, licht ik mijn methodologie toe.

Selectie top 10 slimme deurbellen

Zoals je wellicht al hebt gezien zijn er ongelooflijk veel keuzes op het gebied van smart home deurbellen. Zo zijn ze er met en zonder camera, heel goedkoop of onwijs duur en klein of juist heel groot.

Om overzicht te bieden heb ik van te voren een selectie gemaakt uit deze grote groep deurbellen. Ik heb gekeken naar kenmerken die ik minimaal aanwezig wil zien voor de typering van een slimme deurbel. Het ging bij mijn selectie om in ieder geval de volgende kenmerken:

  • Voorzien van camera
  • Bediening via app
  • Met intercom functie
  • Integratie mogelijkheden binnen smart home

Naar aanleiding van deze groep ik heb ik gekeken naar diverse onderzoekscriteria om te bepalen welke in mijn top 10 naar voren komen.

Onderzoekscriteria bij slimme deurbellen

Zoals je kunt zien bij elke slimme deurbel in mijn top 10, heb ik gekeken naar een aantal factoren. Het gaat hier om de volgende belangrijke kenmerken bij een slimme deurbel:

  • Voedingstype: moet je een slimme deurbel aansluiten op het netstroom met adapter of kunnen er gewoon batterijen in. De ene heeft liever batterijen en de ander weer liever een aansluiting op het netstroom.
  • Bewegingssensor: slimme deurbellen met een bewegingssensor detecteren ook bewegingen voor je deur als er niemand aanbelt. Ongewenst bezoek? Spreek ze toe of bel direct de politie.
  • Intercomfunctie: met deze functie kun je iemand toespreken die voor je deur staat. Staat de postbode voor de deur maar ben je niet thuis? Vraag dan even via je smartphone of hij het pakketje bij de buurvrouw aflevert.
  • Resolutie: elke camera neemt op in een andere resolutie. Hoe beter dit is hoe beter je de persoon kan zien die voor je deur staat.

Hoe heb ik scores toegewezen aan een deurbel?

Tijdens mijn onderzoek heb ik elke deurbel grondig getest. Hiervoor heb ik mijn onderzoekscriteria er constant op losgelaten en een score toegewezen per criterium. Op basis van de scores heb ik mijn top 10 samen kunnen stellen, waarbij ik ook heb gekeken naar randzaken als de prijs, algehele kwaliteit en aanbod.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl en schrijft dagelijks blogs over smart home toepassingen en gadgets. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste nieuwtjes op het gebied van slimme producten. Bram maakt graag handige top 10 lijsten van smart home producten om snel de toppers te ontdekken.

Laatste berichten van Bram (toon alles)