Beste slimme deurbel: onze top 10

Een slimme deurbel is een deurbel met een ingebouwde camera, waarmee je op afstand kunt zien wie er voor je deur staat. Naast dat dit erg handig is, zorgt dit ook voor gemoedsrust, want het is ook meteen een beveiligingscamera. De camera legt beelden vast, waardoor je te allen tijde een oogje kunt houden op wat er zich voor je deur afspeelt.

Bij het kopen van een nieuwe slimme deurbel is het belangrijk om op verschillende factoren te letten. Vooral als je al andere slimme apparaten hebt, kan het slim zijn om te kiezen voor een deurbel die met hetzelfde systeem werkt. Daarnaast is het ook belangrijk om na te gaan hoe een slimme deurbel zijn beelden opslaat. Bij het opslaan van beelden in de cloud moet je rekening houden met extra kosten in vorm van een abonnement.

Kortom, er zijn wat factoren waarmee je rekening kunt houden bij het kopen van een nieuwe slimme deurbel. Op deze pagina leggen we dan ook uit waarop je moet letten, wat de beste deurbel is, maar ook wat goede alternatieven zijn.

google nest doorbell

Dé beste slimme van 2023 (op basis van beoordelingen)

Wanneer je op zoek bent naar de beste slimme deurbel voor jou, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te checken met welk smart home systeem een deurbel werkt. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je al Google Home apparaten hebt en je ze met elkaar wilt koppelen. Ook is het belangrijk om naar de stroomvoorziening van een deurbel te kijken, wil je een draadloze deurbel of een deurbel die aan te sluiten is om het netstroom. Voordeel van een draadloze deurbel is dat de installatie heel makkelijk is, maar dat je wel regelmatig de accu moet opladen. Daarbij verschilt het ook hoe een deurbel beelden en video’s opslaat, de meeste deurbellen slaan alles op in de cloud of intern. Bij het opslaan van beelden in de cloud komen extra kosten bij kijken in vorm van een abonnement. Ook is bij sommige deurbellen een abonnement nodig om gebruik te maken van alle functies.

Als we kijken naar de bovenstaande factoren en naar de beoordelingen van gebruikers, kunnen we zeggen dat de beste slimme deurbel op dit moment de Eufy Video Doorbell is. Deze deurbel heeft namelijk de veel pluspunten en krijgt van gebruikers zelfs een gemiddelde score van 8,9 (lees hier de reviews). Allereerst is een Eufy deurbel compatibel met de smart home platform van Amazon Alexa en Google Home. Ook heb je met deze deurbel de keuze of je de deurbel bedraad of draadloos aansluit, daarbij heeft de deurbel een lange gebruiksduur van zo’n 180 dagen. De deurbel werkt met een basisstation, waarop de deurbel alle beelden intern opslaat. Je hoeft hierdoor geen abonnement af te sluiten, waardoor je geen extra kosten kwijt bent. Een ander voordeel is dat je dit systeem ook kunt uitbreiden met andere slimme camera’s en zo een heel beveiligingssysteem kunt opbouwen.

Eufy Video Doorbell Battery

Eufy Video Doorbell Battery

Dit is momenteel de best beoordeelde slimme deurbel met een gemiddelde score van 8,9 van gebruikers. Werkt op accu of op netstroom en is te koppelen met Alexa of Google Home.

Waarom vinden wij dit een goede keuze?

Een van de grootste voordelen van de slimme deurbel van Eufy is dat er geen abonnement vereist is om alle functies te gebruiken. In tegenstelling tot de slimme deurbellen van Ring en Google, waarvoor wel een abonnement nodig is. Zonder abonnement kun je namelijk niet profiteren van alle functies, zoals het terugkijken van opgenomen beelden of het activeren van de bewegingsdetectie, die naar onze mening essentieel zijn. Zonder abonnement kun je alleen live meekijken met de deurbel en niet zien wie er voor de deur stond toen er werd aangebeld.

Bovendien werkt een Eufy deurbel met zijn eigen basisstation, waarop opgenomen beelden worden opgeslagen. Dit betekent dat de beelden intern worden bewaard en niet in de cloud, wat naar onze mening een positief aspect is op het gebied van privacy en veiligheid. Daarnaast biedt de deurbel uitstekende beeldkwaliteit, een lange accuduur (tot 180 dagen), en de mogelijkheid om zowel bedraad als draadloos te worden gebruikt.

eufy video deurbel
De Eufy deurbel werkt met een HomeBase, hierdoor worden beelden intern opgeslagen en niet in de cloud. Mede hierdoor hoef je ook geen extra abonnement af te sluiten om beelden terug te bekijken!

Wat zeggen andere gebruikers over deze slimme deurbel?

Op moment van schrijven krijgt de Eufy deurbel een gemiddelde score van 8,9 van gebruikers, wat erg hoog is. Hieronder hebben we veel voorkomende plus- en minpunten opgesomd:

✔️ Pluspunten volgens gebruikers:

 • Geen abonnement
 • Goed beeld
 • Snel geïnstalleerd
 • Prima app
 • Ook in donker goed beeld

Minpunten volgens gebruikers:

 • Bel is aan de grote kant
 • Waardeloos bijgeleverde schroeven
 • Interne opslag 16 GB en is niet uittebreiden
 • Haperend geluid van bezoeker
 • Houder is van plastic, hangt buiten benieuwd naar de levensduur

Top 10 met best beoordeelde slimme deurbellen

Bij het kiezen van de ‘beste keuze’ is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke situatie en wensen. Heb je bijvoorbeeld al slimme apparaten, dan kan het interessant zijn om te kiezen voor een slimme deurbel die werkt met hetzelfde smart home platform. We nemen als voorbeeld Google Home. Als je Google Nest Hub hebt en je koppelt hier de Google slimme deurbel mee, dan kun je de beelden van je deurbel bekijken op de Nest Hub. Hieronder vind je een top 10 met goede alternatieven, deze top 10 is samengesteld op basis van beoorelingen van gebruikers. Zo is deze top 10 geranktschikt op basis van de beste beoordelingen en scores.

Ring Video Doorbell Pro 2 Plugin

#1 Ring Video Doorbell Pro 2 Plugin

Momenteel de best beoordeelde slimme deurbel van 2023. Dit model krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 9.2. Is aan te sluiten op stopcontact met bijgeleverde stekker.


Ring Video Doorbell Wired

#2 Ring Video Doorbell Wired

Eén van de goedkoopste en best beoordeelde slimme deurbellen. Ook uitgeroepen voor Beste Koop door Consumentenbond! Krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 9.1.


Ring Video Doorbell 4

#3 Ring Video Doorbell 4

Deze Ring deurbel krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 9.1.


Eufy Video Doorbell Battery

#4 Eufy Video Doorbell Battery

Dit is momenteel de best beoordeelde slimme deurbel met een gemiddelde score van 8,9 van gebruikers. Werkt op accu of op netstroom en is te koppelen met Alexa of Google Home.


Eufy Video Doorbell Battery Slim

#5 Eufy Video Doorbell Battery Slim

Krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 8.8. Is niet bedraad aan te sluiten.


Ring Video Doorbell Gen. 2

#6 Ring Video Doorbell Gen. 2

Ouder model van het merk Ring, dit model krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 8.9.Eufy Video Doorbell Dual 2 (nieuwste)

#8 Eufy Video Doorbell Dual 2 (nieuwste)

Nieuwste Eufy deurbel, met dubbele camera. Pakketjes kun je ook in de gaten houden! Krijgt een gemiddelde score van 8,6, werkt op accu of op netstroom en is te koppelen met Alexa of Google Home.


Arlo Wire Free Video Doorbell

#9 Arlo Wire Free Video Doorbell

Deze slimme deurbel van Alro krijgt een gemiddelde score van 8.5 van gebruikers. Is niet bedraad aan te sluiten.


Google Nest Doorbell

#10 Google Nest Doorbell

De nieuwste slimme deurbel van Google krijgt een gemiddelde score van 8.5 van gebruikers.

Waarom kiezen voor een slimme deurbel zonder abonnement

Bij de aanschaf van een nieuwe slimme deurbel is het essentieel om te realiseren dat de meeste deurbellen de optie bieden om een abonnement af te sluiten. Hoewel dit niet verplicht is, is het wel van groot belang, aangezien het ontbreken van een abonnement betekent dat je veel van de belangrijke functionaliteiten misloopt. En naar onze mening zijn deze functies van groot belang. Bij bepaalde deurbellen is het bijvoorbeeld niet mogelijk om beelden achteraf te bekijken of de bewegingsdetectie in te schakelen.

Daarom is het van groot belang om bij de aankoop van een slimme deurbel te controleren of er een abonnement nodig is om toegang te krijgen tot alle functies. Voor gerenommeerde merken zoals Ring en Google is een abonnement vereist, en hier zijn de bijbehorende kosten:

 • Voor een Ring-abonnement (Ring Protect Plans) betaal je € 3,99 per maand of € 39,99 per jaar voor één apparaat. Voor meerdere apparaten geldt een tarief van € 10,- per maand of € 100,- per jaar.
 • Voor een Google-abonnement (Nest Aware) bedragen de kosten € 5,- per maand of € 50,- per jaar, terwijl Nest Aware Plus € 10,- per maand of € 100,- per jaar kost.

Het is van groot belang om je hiervan bewust te zijn bij de aanschaf, om te voorkomen dat je later geconfronteerd wordt met extra jaarlijkse kosten of dat je een deurbel hebt waarvan vele functies niet beschikbaar zijn.

Dit is de beste slimme deurbel zonder abonnement

De meeste Eufy slimme deurbellen (met uitzondering van de Eufy Slim) werken in combinatie met een HomeBase. Deze HomeBase fungeert als centrale hub voor de slimme deurbel. De opgenomen beelden worden lokaal op deze hub opgeslagen, in tegenstelling tot veel andere slimme deurbellen waarbij de beelden in de cloud worden bewaard. Dit betekent vaak extra kosten voor cloudopslag, die je kunt vermijden door gebruik te maken van de opslag op het basisstation. Bovendien biedt dit ook voordelen op het gebied van privacy, aangezien je volledige controle hebt over je eigen opgeslagen beelden. Bekijk hieronder de Eufy slimme deurbel die zonder abonnement werkt:

Eufy Video Doorbell Battery

Eufy Video Doorbell Battery

Dit is momenteel de best beoordeelde slimme deurbel met een gemiddelde score van 8,9 van gebruikers. Werkt op accu of op netstroom en is te koppelen met Alexa of Google Home.

Wat is de beste slimme deurbel volgens Consumentenbond?

We hechten ook altijd veel waarde aan het lezen van de onderzoeken van de Consumentenbond, omdat zij ook slimme deurbellen testen. Uit deze tests worden vaak predicaten toegekend, namelijk “Beste uit de test” en “Beste koop“. Het product dat als “Beste uit de test” wordt aangemerkt, heeft de hoogste score behaald, terwijl “Beste koop” gaat naar het product met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Bekijk hieronder welke slimme deurbel als winnaar uit de test van de Consumentenbond is gekomen en welke de titel “Beste koop” heeft verdiend.

Ring Video Doorbell Pro 2 Plugin
Beste Uit de Test van Consumentenbond

Momenteel de best beoordeelde slimme deurbel van 2023. Dit model krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 9.2. Is aan te sluiten op stopcontact met bijgeleverde stekker.


Ring Video Doorbell Wired
Beste Koop

Eén van de goedkoopste en best beoordeelde slimme deurbellen. Ook uitgeroepen voor Beste Koop door Consumentenbond! Krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 9.1.

Het is opvallend dat beide deurbellen afkomstig zijn van het merk Ring. Hoewel dit niet onze allerhoogste voorkeur heeft, valt op dat gebruikers de deurbellen van Ring erg positief beoordelen.

Wat zijn de populairste merken: Ring, Eufy & Google

Tegenwoordig zijn er tal van merken die slimme deurbellen aanbieden. Enkele van de meest bekende merken zijn Ring, Eufy en Google, maar er zijn nog vele anderen. Voorbeelden hiervan zijn merken als Netatmo, Arlo en KlikAanKlikUit, die eveneens slimme deurbellen in hun assortiment hebben. Als je al producten van een bepaald merk bezit, kan het interessant zijn om ook voor datzelfde merk te kiezen. Hieronder vind je een tabel waarin de beoordelingen van merken door consumenten staan vermeld, samen met het cijfer dat het best beoordeelde model heeft ontvangen.

MerkScore van gebruikersBest beoordeelde model
Arlo8.5Arlo Wire Free Video Doorbell Wit
Eufy8.9Eufy Video Doorbell Battery Set
Google Nest8.8Google Nest Hello Bedraad
Netatmo6.8Netatmo Smart Video Doorbell
Ring9.2Ring Video Doorbell Pro 2 Plugin

Een goede goedkope slimme deurbel

Een slimme deurbel is natuurlijk ook stuk prijziger dan een gewone deurbel, het kan daarom interessant zijn te letten op het budget. Daarbij kunnen we meteen opmerken dat er veel prijsverschil zit tussen draadloze en bedraden deurbellen. Dit komt simpelweg omdat draadloze deurbellen voorzien zijn van een accu en deze accu’s maken een deurbel vaak een stuk duurder. Het kan daarom interessant zijn om te kiezen voor deurbel die bedraad aan te sluiten is.

Daarbij is het ook belangrijk rekening te houden met eventuele extra kosten voor een abonnement. Voor veel slimme deurbellen dien je namelijk een abonnement af te sluiten om gebruik te kunnen maken van alle functies. Met een Ring deurbel kun je bijvoorbeeld alleen beelden terugkijken wanneer je een abonnement afneemt. Voor het abonnement betaal je ongeveer € 3,99 per maand.

De prijsrange van slimme deurbellen loopt van € 69,- tot € 299,-. Enorm verschil dus, hieronder vindt je de beste slimme deurbellen per prijsklasse:

PrijsrangeAansluitingAbonnent nodig?Best beoordeelde model
Onder de € 100,-BedraadJaRing Video Doorbell Wired
Tussen de € 100,- en € 150,-DraadloosNeeEufy Video Doorbell Battery Slim
Tussen de € 150,- en € 200,-Bedraad/draadloosJaRing Video Doorbell 4
Duurder dan € 200,-Bedraad/draadloosNeeEufy Video Doorbell Dual 2 Pro

Vergelijking met de slimme deurbellen

Voor mijn onderzoek heb van tevoren onderzoek criteria vastgesteld; onderdelen en kenmerken die ik ben gaan testen. Deze zijn gebaseerd op vragen die wij binnen hebben gekregen op Smarthomeweb.nl de afgelopen periode en op basis van onderzoek naar wensen en behoeftes die spelen bij zo’n smart home deurbel.

In de tabel hieronder hebben we alle gegevens van bovenstaande deurbellen in een overzicht gezet. Dit zorgt voor een duidelijk beeld van de onderzochte deurbellen en is ook direct goed voor een vergelijking.

Slimme deurbelSmart home platformAansluitingOpslaan van beeldenPrijsindicatie
1. Eufy Video Doorbell BatteryAmazon Alexa/Google AssistantDraadloos / bedraadIntern/Cloud€ 199,-
2. Eufy Video Doorbell Dual 2Amazon Alexa/Google AssistantDraadloos / bedraadIntern/Cloud€ 219,-
3. Google Nest DoorbellGoogle AssistantDraadloos / bedraadCloud€ 149,-
4. Ring Video Doorbell Pro 2 PluginAmazon AlexaBedraadCloud€ 229,-
5. Netatmo Smart Video DoorbellHomeKitBedraadIntern/Cloud€ 299,-
6. Ring Video Doorbell 4Amazon AlexaDraadloos/bedraadCloud€ 160,-
7. Ring Video Doorbell WiredAmazon AlexaBedraadCloud€ 70,-
8. Ring Video Doorbell Gen. 2Amazon AlexaDraadloosCloud€ 99,-
9. Eufy Video Doorbell Battery SlimAmazon Alexa/Google AssistantDraadloosIntern/Cloud€ 109,-
10. Arlo Wire Free Video DoorbellAmazon Alexa/Google AssistantDraadloosCloud€ 199,-

Ervaring van gebruikers met slimme deurbellen

We hebben recensies verzameld voor de top vijf slimme deurbellen in onze lijst van de tien beste. Het is altijd boeiend en educatief om even door enkele recensies te bladeren voordat je tot aankoop overgaat. Dit helpt niet alleen bij het voorkomen van een teleurstellende aankoop, maar kan ook onverwachte aspecten aan het licht brengen waar je wellicht niet aan had gedacht, zoals bijvoorbeeld het feit dat een deurbel alleen met een 2,4 GHz wifi-netwerk werkt en niet met 5 GHz. Ook was in een review te lezen dat een persoon teleurgesteld was omdat veel functies niet beschikbaar waren zonder een abonnement, waardoor ze uiteindelijk toch genoodzaakt waren om een abonnement af te sluiten.

#1 Ring Video Doorbell Pro 2 Plugin reviews

 • “Een prima prima apparaat die makkelijk is te plaatsen.”
 • “Super product, makkelijke installatie, makkelijk te begrijpen.”
 • “Strak design en werkt gewoon prima.”

Enige minpunten die we hebben kunnen vinden zijn: “Geen passende schroeven voor hout meegeleverd”, “Beschrijving installatie van de volgt niet de praktische installatie” en “abonement nodig voor alle features (€ 3,- per maand of € 30 per jaar)”.

#2 Ring Video Doorbell Wired

 • “Superhandig en stijlvol waar voor je geld.”
 • “Perfecte video-deurbel, ik ben er blij mee.”
 • “Goede bel voor een mooie prijs.”

Hier nog enkele minpunten:

 • “Niet zo flexibel te plaatsen als volledig draadloos.”
 • “Wifi ontvangst niet erg sterk in verhouding tot andere apparaten.”
 • “Nachtzicht matig ondanks IR leds.”

#3 Ring Video Doorbell 4

 • “Initiële aanschaf is prijzig, maar hebben er nu al baat bij.”
 • “Goed product, makkelijk te installeren en degelijke kwaliteit.”
 • “Goed, mits basisaanpassingen zeer goed (liveview, wifi).”

Minpunten die gebruikers noemen:

 • “Kritisch: geen automatisch live view als iemand beld, op je tablet bv. (op telefoon niet zinvol). Je moet dus naar je tablet lopen om te zien wie aanbelt. Meestal te laat! Dit was vroeger wel!”
 • “4 seconden pre-roll aardappel kwaliteit beeld.”
 • “Abonnement nodig om videobeelden terug te zien. Prijs wel ok (zeker als je één toestel hebt).”

#4 Eufy Video Doorbell Battery

 • “Prima deurbel”
 • “Erg tevreden”
 • “Meer dan tevreden.”

Minpunten van gebruikers:

 • “Te makkelijk te verwijderen”
 • “Bel is aan de grote kant”
 • “Geleverde schroefjes zijn prut kwaliteit”

#5 Eufy Video Doorbell Battery Slim

 • “Makkelijke bel zonder abonnement”
 • “Zeker een aanrader!”
 • “Doet wat ie moet doen”

Minpunten van gebruikers:

 • “Het duurt wat lang om een beveiligde videoverbinding op te zetten”
 • “Valt met een simkaart prikker van je deurpost te jatten.”
 • “sterk wifi signaal nodig”

Waarop letten bij het kopen van een slimme deurbel

In de inleiding hebben we het al toegelicht, maar er zijn wat factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je een slimme deurbel koopt. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt met deze factoren en een onderbouwing daarbij:

 1. Compatibiliteit: Controleer of de slimme deurbel compatibel is met jouw bestaande smart home systeem, zoals Google Home, Amazon Alexa, of Apple HomeKit. Dit zorgt ervoor dat je al je slimme apparaten naadloos kunt laten samenwerken.
 2. Installatie: Bekijk hoe eenvoudig de installatie van de deurbel is. Sommige modellen kunnen bedraad worden aangesloten, terwijl anderen draadloos zijn en alleen een goede WiFi-verbinding vereisen.
 3. Voeding: Kijk naar de stroomvoorzieningsopties. Wil je een deurbel die op batterijen werkt en oplaadbaar is, of wil je liever een bedrade optie die altijd van stroom wordt voorzien?
 4. Beeldkwaliteit: Controleer de resolutie en kwaliteit van de camera. Een scherp en helder beeld is belangrijk om duidelijk te zien wie er voor de deur staat.
 5. Nachtkijk: Zorg ervoor dat de deurbel goede nachtzichtmogelijkheden heeft, zodat je ook in het donker kunt zien wat er buiten gebeurt.
 6. Bewegingsdetectie: Controleer of de deurbel bewegingsdetectie heeft en hoe gevoelig deze is. Dit is handig om meldingen te ontvangen wanneer er beweging wordt gedetecteerd voor je deur.
 7. Opslag van beelden: Bekijk hoe de beelden worden opgeslagen. Sommige deurbellen slaan beelden lokaal op, terwijl andere beelden in de cloud opslaan. Let op eventuele extra kosten voor cloudopslag.
 8. Notificaties: Controleer of de deurbel je real-time meldingen kan sturen wanneer er iemand aanbelt of wanneer er beweging wordt gedetecteerd.
 9. Interactie: Sommige slimme deurbellen bieden tweewegscommunicatie, waardoor je kunt praten met de persoon aan de deur via je smartphone.
 10. Integratie: Overweeg of je de deurbel kunt integreren met andere smart home apparaten en systemen die je al hebt.
 11. Privacy en beveiliging: Controleer of de fabrikant goede privacy- en beveiligingsmaatregelen heeft genomen om je gegevens te beschermen.

FAQ: veelgestelde vragen over de beste slimme deurbel

Wat is nu de beste slimme deurbel? En wat maakt een specifieke smart home deurbel nu een goede keuze? Zo nu en dan ontvangen wij verschillende vragen over smart home deurbellen. Bekijk ze hieronder, gegroepeerd in onderstaande FAQ.

Welke slimme deurbel moet ik kopen?

Dat is een hele goede vraag! Het aanbod aan slimme deurbellen is tegenwoordig enorm en er komen steeds weer nieuwe merken bij. Op onze pagina vind je een top 10 met slimme deurbellen en we laten je zien wat het verschil tussen deze deurbellen zijn en waar je op moet letten.

Een slimme deurbel met of zonder accu kopen?

Beide keuzes hebben voor- en nadelen. Zo is een draadloze deurbel heel makkelijk te installeren, maar kan de accu leeg raken. Met een bedrade deurbel is de installatie een stuk moeilijker en heb je de juiste beltransformator nodig, maar je hebt nooit meer gezeur met lege batterijen. Lees op onze pagina wat de grootste verschillen zijn en welke deurbel dan de beste keuze is.

Hoe werkt een goede slimme deurbel?

Een goede slimme deurbel is te bedienen met een app, maar ook goed te integreren in je huis. Hiermee bedoelen we dat je deurbel ook gewoon zonder smartphone of tablet in je huis te horen is. Je moet namelijk niet afhankelijk worden van je smartphone, lees op deze pagina welke deurbellen dit kunnen.

Hoe is de top 10 slimme deurbellen lijst opgesteld?

Allereerst hebben we ons volledig verdiept in de werking van slimme deurbellen, daarbij hebben we vooral gekeken naar de werking, functies en andere belangrijke factoren van een slimme deurbel. Daarna hebben we gekeken naar het aanbod aan slimme deurbellen en daarop hebben we onze keuze gemaakt!

Loop jij vast bij het maken van een goede keuze? Of ben je nieuw in de wereld van smart home deurbellen? Dan is het slim om ook onze adviesgids voor een slimme deurbel door te nemen. Je kunt ons ook een berichtje sturen of een reactie achterlaten onderaan het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *