Home » Smart home blog » Slimme deurbel zonder abonnement

Slimme deurbel zonder abonnement

slimme deurbel zonder abonnement

Ter illustratie
Robbert Tigchelaar · Laatste update: 30 september 2019

Wanneer je op zoek bent naar een slimme deurbel kom je al snel abonnementen tegen. Zo kun je ervoor kiezen bij een Nest slimme deurbel om een abonnement aan te schaffen, waarbij je geniet van extra opties. Echter was ik benieuwd wat nou de voordelen zijn van een abonnement en nog belangrijker: of een slimme deurbel zonder abonnement zelfs een ‘betere’ keuze kan zijn.

In dit artikel lees je wat een abonnement inhoudt en wanneer het wel of geen goede keuze is. Ik ga dieper in op de soorten abonnementen van verschillende merken en bespreek hoe het zit met de Nederlandse wetgeving.

Opties: slimme deurbellen met en zonder abonnement

Wanneer je een nieuwe slimme deurbel gaat kopen kom je al snel voor een vraag te staan: met of zonder abonnement? Niet allen merken bieden de mogelijkheid voor een abonnement aan, maar ik ontdek deze mogelijkheid wel bij de twee bekendste merken: Ring en Nest.

Beide slimme deurbellen zijn zowel met en zonder abonnement beschikbaar. Vaak betaal je een extra prijs voor meer mogelijkheden, maar is er ook meer mogelijk op het gebied van opslag. Ik zet de voornaamste functies op een rij:

 • Onafgebroken videobeelden opnemen
 • Mogelijkheid om een timelapse te maken
 • Nofitificaties bij gezichtsherkenning
 • Dag en nacht opneemfunctie
 • Activiteitszones vaststellen

Slimme deurbel abonnement: functies

Laten we eerst eens inzoomen op de exacte functies waar je extra van kunt genieten bij een slimme deurbel abonnement. Momenteel is zowel de Nest slimme deurbel als de Ring video deurbel te koop met en zonder abonnement. Met een abonnement geniet je vaak van extra mogelijkheden met de slimme deurbel. Ik zet van beide modellen de abonnementen naast elkaar, zodat je goed kunt zien welke opties je extra krijgt.

Abonnement kenmerk
nest deurbel zonder abonnement
Nest
ring deurbel zonder abonnement
Ring
Naam abonnement
Nest Aware
Ring Protect Plans
Abonnement kosten
Vanaf € 5,- per maand
Vanaf € 3,- per maand
Videoopnames terugkijken
Ja
Ja
Aantal dagen terugkijken
Tot 30 dagen
Tot 30 dagen
Notificatie bij gezichtsherkenning
Ja
Nee
Video’s delen
Nee
Ja
Activiteitzones bepalen
Ja
Nee
Mogelijk zonder abonnement
Ja
Ja
Bekijk video deurbel
Bekijk
Bekijk

Voordelen van slimme deurbel zonder abonnement

Hoewel de functionaliteiten er niet om liegen, zijn er toch heel wat voordelen te benoemen om juist niet te kiezen voor een abonnement. De grootste voordelen waar je van geniet van bijvoorbeeld een Ring deurbel zonder abonnement:

 • Geen maandelijkse kosten: met een abonnement heb je weer te maken met maandelijks terugkomende kosten. Dit is natuurlijk een groot nadeel van abonnement, waar je zonder abonnement geen last van hebt. Je kunt ook gewoon de camera deurbel kopen met eenmalige kosten.
 • Wellicht heb je al een camera: uiteraard kun je wel genieten van een constante opname met een slimme deurbel als je een abonnement aanschaft. De kans is aanwezig dat je al een camera hebt hangen, wat deze eventuele plus weer met de grond gelijk maakt.
 • Belangrijkste functies heb je al zonder abonnement: van veel van de functionaliteiten waarom je een slimme deurbel koopt, geniet je al zonder abonnement. Denk aan het kunnen zien wie er aanbelt of een notificatie krijgen als iemand aanbelt. Hiervoor is dus helemaal geen abonnement nodig.
 • Geen bakken aan data delen: met het oog op privacy van jouw camerabeelden geniet je ook weer van een extra voordeel. Zonder abonnement worden er geen constante opnames opgeslagen en hou je zelf in beheer wat er gedeeld wordt.

Wetgeving van invloed op camera deurbel abonnement

Als je echter aan de straat woont (of zelfs geen voortuin hebt), kan een abonnement bij een slimme deurbel ook een slechte keuze zijn. Wettelijk mag je namelijk enkel filmen wat van jou is. Je mag dus de camera op een fiets richten of op een tuinschuur, maar veel meer dan dat is niet toegestaan.

Video deurbel sticker voor aankondiging opnames

Ring installeren

Ring video deurbel sticker met boodschap dat er opgenomen wordt.

Je krijgt dan ook vaak een speciale sticker bij je camera deurbel, die je aan de binnenkant van de deur kunt plakken. Zo laat je degene weten die voor je deur staat, dat deze opgenomen kan worden. Echter kun je dus met een abonnement al geen gebruik maken van de onafgebroken opnamefunctie.

In dit geval is het dus een veel betere keuze om te gaan voor een slimme deurbel zonder abonnement.

Uitgelicht: Ring deurbel zonder abonnement

De Ring video deurbel is op dit moment een van de populairste modellen op de markt. Niet heel gek, want ook zonder abonnement geniet je van opvallend veel mogelijkheden die ten goede komen voor de beveiliging van jouw woning. Ik zet de voornaamste functies op een rij:

 • Real Time Ring melding: een notificatie wanneer er iemand aanbelt of wanneer iemand zich in de buurt van jouw deur begeeft.
 • Tweeweg communicatie: je kunt via de Ring deubel communiceren met degene die aanbelt via tweeweg communicatie. Praten en terugpraten is dus mogelijk.
 • Live beeld: je kunt direct kijken wie er voor de deur staat als er aangebeld wordt via je smartphone of tablet.

Ook hoef je geen maandelijkse kosten te betalen voor bijvoorbeeld een verzekering voor diefstal. Dit blijkt als ik inzoom op de extra voordelen van Ring video deurbel die ook zonder abonnement van toepassing zijn:

 • Twee jaar garantie: je krijgt standaard twee jaar garantie op je deurbel, zodat je bij defecten de deurbel gewoon terug kunt sturen. (Heb dit zelf nog nooit meegemaakt).
 • Diefstal beveiliging: wanneer de Ring deurbel gestolen wordt, vervangt Ring je camera deurbel kosteloos.

ring deurbel zonder abonnement

Ring Video Deurbel 1

Met de eerste generatie Ring deurbel geniet je ook zonder abonnement van de velen voordelen. Zie wie er voor de deur staat en krijg notificaties bij beweging.

Meer smart home blogs

smart home beveiligen imou
google home vs mini
dahua imou slimme camera's
tink smart week smart home korting
lsc smart connect met google home koppelen
lsc smart connect met hue koppelen