Slimme deurbel zonder abonnement

slimme deurbel zonder abonnement

▲ Slimme deurbellen © Smarthomeweb

Voor het opslaan van beelden zijn vaak kosten gemoeid, zo slaat Ring deurbel bijvoorbeeld de opnames van je jouw deurbel op in de cloud. Deze opnames staan dan ergens op een server en dit kost nou eenmaal geld. Deze kosten worden dan op jou verhaald door middel van een abonnement.

Ook zijn er deurbellen die werken met een eigen basisstation waarop beelden opgeslagen kunnen worden. Zo’n basisstation heeft een intern geheugen en kan gewoon in je eigen huis geplaatst worden. Voordeel hiervan is dat de beelden in eigen beheer opslaat en dat je hier geen abonnementskosten voor hoeft te betalen. De Eufy deurbel is zo’n deurbel die werkt met een basisstation. Er zijn ook deurbellen die werken met een SD-kaartje waarop je beelden op kunt slaan.

Wel kan het voordelen hebben wanneer je kiest voor een slimme deurbel, zo heb je altijd toegang tot je opgenomen beelden en worden deze opgeslagen in de cloud. In dit bericht vertellen we je alles over slimme deurbellen zonder abonnement, welke modellen dit zijn en wat het verschil is als je wel een abonnement afsluit.

In dit artikel

eufy slimme deurbel

Eufy Video deurbel

Wanneer je niet vast wilt zitten aan nog een abonnement is de Eufy Video deurbel een goede keuze. Deze deurbel werkt met een basisstation en slaat beelden intern op. Voordeel is dat je opgenomen beelden niet in de cloud opgeslagen worden en daardoor geen extra kosten hebt. Daarbij ook een stuk veiliger wanneer je de beelden in eigen beheer opslaat.

Opties: slimme deurbellen met en zonder abonnement

We schrijven veel over slimme deurbellen en doen er ook vaak onderzoek naar, zo hebben we een top 10 met de beste slimme deurbellen van dit moment. Uit deze top 10 hebben we de twee meest populaire merken van dit moment gepakt en onderzocht of deze werken met of zonder een abonnement en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. In dit onderzoek hebben we gekeken naar de volgende merken:

De merken, Google Nest en Ring, zijn dus te gebruiken zonder extra abonnementskosten, wel dien je een abonnement af te sluiten wanneer je gebruik wilt maken van alle functies. Hieronder gaan we dieper in op de functies, kosten en voordelen van een abonnement. Natuurlijk kijken we ook wat je zonder een abonnement kunt doen met de slimme deurbel.

Alles over een Nest deurbel abonnement

Eén van de populairste slimme deurbellen van dit moment is de Google Nest Doorbell. Heb je een Hello videodeurbel van Google Nest of wil je zo’n slimme deurbel aanschaffen? Dan zal je er snel achter komen dat wanneer je volledig gebruik wilt maken van alle functies, je een Nest abonnement dient af te sluiten. Wel kun je in het begin gebruik maken van een proefperiode, hierin kun je alle functies volledig gebruiken.

Na de proefperiode zal je snel merken dat bepaalde functies niet meer werken. Zo kun je de opgenomen beelden van een paar dagen terug niet meer bekijken en kun je geen activiteitszones meer instellen. Wel kun je nog gewoon gebruik maken van de Nest zonder abonnement en kun je de live beelden bekijken en momentopname van de afgelopen drie uur terugkijken.

Welke functies krijg je dan met een Nest Aware abonnement?

Het abonnement van Nest wordt ook wel Nest Aware genoemd. Met deze Nest deurbel abonnement kun je gebruik maken van de volgende functies:

 • Activiteitszones instellen
 • Extra activiteitsmeldingen ontvangen
 • Videoclips maken
 • Time-laps opnames maken op basis van je videogeschiedenis

Nest deurbel abonnement kosten

Niet geheel onbelangrijk om ook even stil te staan bij de kosten. Je weet nu immers wat je krijgt als je een Nest abonnement afsluit, het is daarom ook belangrijk om te kijken naar de kosten en dit af te wegen tegen de voordelen.

In totaal zijn er drie verschillende Nest Aware abonnementen: 5 dagen, 10 dagen of 30 dagen. Elk abonnement heeft ook weer zijn eigen tarieven, hieronder in het tabel staan de verschillen tussen deze drie abonnementen.

5 DAGEN10 DAGEN30 DAGEN
5 dagen videogeschiedenis10 dagen videogeschiedenis30 dagen videogeschiedenis
Dag en nacht opnemenDag en nacht opnemenDag en nacht opnemen
Intelligente meldingenIntelligente meldingenIntelligente meldingen
Clips en time-laps opnemenClips en time-laps opnemenClips en time-laps opnemen
ActiviteitszonesActiviteitszonesActiviteitszones
€ 5,- euro per maand€ 10,- euro per maand€ 30,- euro per maand

Nest deurbel zonder abonnement interessant?

Ja zeker, zonder abonnement is deze slimme deurbel ook goed te gebruiken. Via je smartphone kun je een livestream bekijken, krijg je een melding wanneer iemand voor je deurstaat en kun je communiceren met de persoon die voor je deur staat.

In principe werkt de slimme deurbel en krijg je wat je ervan verwacht. Het enige wat je mist wanneer je  niet voor een Nest zonder abonnement kiest, is dat je de videogegevens niet in de cloud opgeslagen worden en je ze ook niet kunt terug kijken. Mocht er bijvoorbeeld in de nacht wat gebeuren, dan kun je niet nakijken wat dit geweest is. Verder kun je ook geen gebruik maken van de volgende opties:

 • Intelligente meldingen
 • Clips en time-laps opnemen
 • Activiteitszones instellen

Voor gewoon gebruik van de Nest deurbel is het dus niet noodzakelijk om een abonnement af te sluiten. Dit wordt pas interessant wanneer je de deurbel ook wilt gebruiken als beveiligingscamera en/of beelden op wilt slaan in de cloud en ze terug wilt kijken.

google nest doorbell

Google Nest zonder abonnement ook prima te gebruiken!

De slimme deurbel Google Nest is prima te gebruiken zonder abonnement. Heb je liever geen abonnement dan slaat de deurbel geen video’s op in de cloud.

Ring deurbel abonnement verplicht?

Een andere slimme deurbel die ook erg bekend is, is de Ring video deurbel. Ook de deurbellen van Ring zijn te gebruiken met of zonder abonnement. In heb begin zal je ook hier gebruik kunnen maken van een proefperiode, maar na een paar dagen verloopt deze en vervallen verschillende functies. Zo zul je merken dat je opeens geen opgenomen video’s meer kunt bekijken.

Verschillende modellen Ring deurbellen:

Wat zijn de voordelen van een Ring deurbel abonnement?

Ook zonder een abonnement kun je prima gebruik maken van de slimme deurbel. Staat er iemand voor je deur dan krijg je netjes een bericht op je smartphone middels een pushbericht. Ook kun je de deurbel beantwoorden en de persoon voor de deur te woord staan. Wil je wel een Nest abonnement dan krijg je de volgende voordelen:

 • Videogegevens 30 dagen beschikbaar
 • Video’s opslaan en delen
 • Snapshot capture

Ook bij Nest zijn er twee verschillende abonnementen: Bascic en Plus abonnement. Bij beide abonnementen krijg je de bovenstaande voordelen, maar bij het Plus abonnement krijg je ook verlengde garantie op al je Ring apparaten en 10% korting op producten bij Ring.com.

Ring deurbel abonnement kosten

Voor Ring slimme beveiligingscamera’s en deurbellen zijn abonnementen waarmee je van meer functies geniet. Hierboven benoemden we al dat Ring twee verschillende abonnementen heeft. Het Basic en het Plus abonnement. Voor het Basic abonnement betaal je € 3,- per maand of € 30,- per jaar en bij het Plus abonnement betaal je € 10,- per maand of € 100,- per jaar. In het tabel hieronder hebben we nog even de verschillen opgesomd van een Ring deurbel zonder abonnement, het Basic abonnement en het Plus abonnement.

ABONNEMENTEN RINGZONDER ABONNEMENTBASICPLUS
KostenGeen€ 3,- p.m. of € 30,- p.j.€ 10,- p.m. of € 100,- p.j.
Bewegingsgeactiveerde meldingenJaJaJa
Real-time videobeelden met livebeeldJaJaJa
2-weg communicatieJaJaJa
DiefstalbeveiligingJaJaJa
30 dagen videogeschiedenisNeeJaJa
Video’s opslaan en delenNeeJaJa
Snapshot captureNeeJaJa
Verlengde garantie voor alle Ring-apparatenNeeNeeJa
10% korting op producten op Ring.comNeeNeeJa

Voordelen van slimme deurbel zonder abonnement

Hoewel de functionaliteiten er niet om liegen, zijn er toch heel wat voordelen te benoemen om juist niet te kiezen voor een abonnement. De grootste voordelen waar je van geniet van bijvoorbeeld een Ring deurbel zonder abonnement:

 • Geen maandelijkse kosten: met een abonnement heb je weer te maken met maandelijks terugkomende kosten. Dit is natuurlijk een groot nadeel van abonnement, waar je zonder abonnement geen last van hebt. Je kunt ook gewoon de camera deurbel kopen met eenmalige kosten.
 • Wellicht heb je al een camera: uiteraard kun je wel genieten van een constante opname met een slimme deurbel als je een abonnement aanschaft. De kans is aanwezig dat je al een camera hebt hangen, wat deze eventuele plus weer met de grond gelijk maakt.
 • Belangrijkste functies heb je al zonder abonnement: van veel van de functionaliteiten waarom je een slimme deurbel koopt, geniet je al zonder abonnement. Denk aan het kunnen zien wie er aanbelt of een notificatie krijgen als iemand aanbelt. Hiervoor is dus helemaal geen abonnement nodig.
 • Geen bakken aan data delen: met het oog op privacy van jouw camerabeelden geniet je ook weer van een extra voordeel. Zonder abonnement worden er geen constante opnames opgeslagen en hou je zelf in beheer wat er gedeeld wordt.

Wetgeving van invloed op camera deurbel abonnement

Als je echter aan de straat woont (of zelfs geen voortuin hebt), kan een abonnement bij een slimme deurbel ook een slechte keuze zijn. Wettelijk mag je namelijk enkel filmen wat van jou is. Je mag dus de camera op een fiets richten of op een tuinschuur, maar veel meer dan dat is niet toegestaan.

Video deurbel sticker voor aankondiging opnames

Ring installeren

Ring video deurbel sticker met boodschap dat er opgenomen wordt.

Je krijgt dan ook vaak een speciale sticker bij je camera deurbel, die je aan de binnenkant van de deur kunt plakken. Zo laat je degene weten die voor je deur staat, dat deze opgenomen kan worden. Echter kun je dus met een abonnement al geen gebruik maken van de onafgebroken opnamefunctie.

In dit geval is het dus een veel betere keuze om te gaan voor een slimme deurbel zonder abonnement.

Uitgelicht: Ring deurbel zonder abonnement

De Ring video deurbel is op dit moment een van de populairste modellen op de markt. Niet heel gek, want ook zonder abonnement geniet je van opvallend veel mogelijkheden die ten goede komen voor de beveiliging van jouw woning. Ik zet de voornaamste functies op een rij:

 • Real Time Ring melding: een notificatie wanneer er iemand aanbelt of wanneer iemand zich in de buurt van jouw deur begeeft.
 • Tweeweg communicatie: je kunt via de Ring deubel communiceren met degene die aanbelt via tweeweg communicatie. Praten en terugpraten is dus mogelijk.
 • Live beeld: je kunt direct kijken wie er voor de deur staat als er aangebeld wordt via je smartphone of tablet.

Ook hoef je geen maandelijkse kosten te betalen voor bijvoorbeeld een verzekering voor diefstal. Dit blijkt als ik inzoom op de extra voordelen van Ring video deurbel die ook zonder abonnement van toepassing zijn:

 • Twee jaar garantie: je krijgt standaard twee jaar garantie op je deurbel, zodat je bij defecten de deurbel gewoon terug kunt sturen. (Heb dit zelf nog nooit meegemaakt).
 • Diefstal beveiliging: wanneer de Ring deurbel gestolen wordt, vervangt Ring je camera deurbel kosteloos.
eufy slimme deurbel

Onze aanbeveling: Eufy Deurbel

Mocht je geen extra kosten willen betalen voor een jaarlijks terugkerend abonnement. Kies dan voor de Eufy Deurbel. Deze deurbel werkt erg goed en heeft goede functies. Is gezien de prijs ook erg interessant en is ook te koppelen met verschillende smart home systemen als Google Home.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
sonos koppelen aan tv

Sonos koppelen aan TV

Het is mogelijk om een Sonos-speaker aan je tv te koppelen. De manier waarop je dit doet, hangt af van het specifieke speakermodel. Op deze pagina leggen we uit hoe je dit voor elkaar krijgt.
Lees meer