Home » Slimme buitenverlichting » Top 10 slimme buitenverlichting

Top 10 slimme buitenverlichting

Door Bram | Laatste update: 1 juli 2019

slimme buitenverlichting

  • Top 10

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer slimme buitenlampen te verkrijgen. Speciaal voor jou heb ik deze top 10 slimme buitenverlichting opgesteld om goed overzichtelijk te krijgen wat de beste lampen van dit moment zijn. Belangrijk is dat er een mogelijkheid is om de lampen te koppelen met andere slimme apparaten, denk aan een slimme deurbel of beveiligingscamera’s.

Er zijn veel verschillende soorten buitenverlichting. Je hebt ze in alle soorten en maten en ook nog eens van verschillende merken. Momenteel loopt Philips Hue ver vooruit met zijn lampen en hebben de lampen de meeste integratiemogelijkheden. Bekijk hieronder de top 10 die ik voor je opgesteld heb na het onderzoeken van de huidige markt van slimme buitenverlichting.

philips hue beste slimme buitenverlichting

1. Philips Hue Lily Starterskit

Handige starterskit met Philips Hue Lily spots. Dit zijn handige prikspots die gemakkelijk te plaatsten zijn en geweldig licht geven. De beste slimme buitenverlichting in mijn ogen op dit moment!

Philips Hue Tuar buitenverlichting

2. Philips Hue Tuar

Een mooie buitenlamp uit de Hue lijn van Philips. Deze buitenlamp is onder andere te koppelen met Apple HomeKit, Amazon Alexa en Google Assistent.

Philips hue buiten strip

3. Philips Hue Lightstrip Outdoor

Deze Philips Hue Lightstrip is geschikt voor buiten. Met een lengte van 5 meter creëer je een leuk sfeertje in de tuin.

Philips Hue Impress buitenverlichting

4. Philips Hue Impress

De naam van deze buitenlamp zegt het al: Impress. Maak een goede indruk met deze buitenlampen, ze kunnen branden in meer dan 16 miljoen verschillende kleuren.

philips hue lucca buitenverlichting

5. Philips Hue Lucca

De Philips Hue wandlamp Lucca is zeer geschikt voor de tuin. Met deze wandlamp automatiseer je het buitenverlichting eenvoudig.

philips hue calla sokkellamp

6. Philips Hue Calla

Een sokkellamp van Philips Hue. Deze sokkels zijn eenvoudig te plaatsen en uit te breiden. Ook kunnen deze lampen branden in meer dan 16 miljoen verschillende kleuren.

Philips hue fuzo

7. Philips Hue Fuzo

Nog een mooie buiten wandlamp van Philips Hue, de Fuzo. Verlicht je tuin met deze lampen en schakel ze op afstand aan.

philips hue econic buitenverlichting

8. Philips Hue Econic

Nog een leuke sokkellamp voor in de tuin. De lamp is één meter hoog en makkelijk te plaatsen. Ook kan deze lamp in meer dan 16 miljoen verschillende kleuren branden.

Philips hue econic wandlamp

9. Philips Hue Econic wandlamp

De Econic wandlamp. Perfect te combineren met de Econic sokkellamp en brand ook in meer dan 16 miljoen verschillende kleuren.

Osram SMART+ Gardenpole

10. Osram SMART+ Gardenpole

Ook Osram heeft slim buitenverlichting. In dit pakket vind je 5 gloeilampen die in verschillende kleuren kunnen branden.

Methode van onderzoek

Zoals je hierboven al hebt gezien bestaat deze top 10 uit veel verschillende modellen buitenverlichting. Dat klopt, op het gebied van verlichting kan je kiezen voor armaturen, sokkellampen, wandlampen, lichtstrips of gewoon draadloze lampen. Voor deze selectie heb ik gekeken naar het huidige aanbod en de functies van de lampen. Zo doende heb ik deze top 10 kunnen samenstellen. Lees hieronder voor meer onderbouwende informatie.

Selectie top 10 slimme buitenverlichting

Voor het selecteren van de top 10 heb ik simpelweg gekeken naar het huidige aanbod. Een merk die er uitspringt is Philips Hue en heeft lampen die momenteel ook echt slim zijn. Er zijn ook veel merken die lampen aanbieden en die het naampje slim mee krijgen. Dit zijn vaak lampen die te bedienen zijn met een afstandsbediening. In mijn ogen is dit niet slim, ik vind lampen pas slim als je ze kunt koppelen aan andere slimme apparaten of scenes kunt maken met de verlichting.

Functionaliteiten van slimme buitenverlichting

Naast het huidige aanbod heb ik ook gekeken naar de functionaliteiten van slimme buitenverlichting. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat een buitenlamp ook geschikt is voor buiten en ook werkelijk waterdicht is. Ook hierbij kunnen leveranciers vaak aangeven dat het om buitenlampen gaan, maar dan zijn de lampen vaak niet waterdicht.

Een andere functie die van belang is bij het slimmer maken van je huis (tuin in dit geval) zijn de koppelingen. Let altijd goed op of de buitenverlichting ook te koppelen is met andere apparaten.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl en schrijft dagelijks blogs over smart home toepassingen en gadgets. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste nieuwtjes op het gebied van slimme producten. Bram maakt graag handige top 10 lijsten van smart home producten om snel de toppers te ontdekken.

Laatste berichten van Bram (toon alles)