Slimme buitenverlichting

Advies voor slimme buitenverlichting kopen

slimme buitenverlichting kopen
Home » Slimme buitenverlichting

Met slimme buitenverlichting wordt niet alleen het huis maar ook de tuin weer wat slimmer. Op deze pagina lichten we de belangrijkste functies, voordelen en beste keuze voor slimme buitenverlichting uit. Verder geven we ook nog een paar tips waarop je kunt letten bij het kopen van slimme buitenlampen.

De beste slimme buitenverlichting van dit moment

Onze aanbeveling voor slimme buitenverlichting

Philips hue turaco buitenverlichting
Philips Hue Turaco wandlamp
arlo slimmme buitenverlichting
Arlo Smart Security Light
Philips hue tuar buitenlamp
BESTE KEUZE
Philips Hue Turaco
Steinel Buitenlamp Cubo
Steinel Buitenlamp Cubo
Philips Hue Lily Spot

Functies van slimme buitenverlichting

De functies van een product maken het product slim. Ook slimme buitenverlichting heeft functies die de lampen smart maken. Hieronder staan de belangrijkste functies van slimme buitenverlichting.

De belangrijkste functies van een slimme buitenverlichting:

 1. Besturen op afstand: een hele belangrijke functie is dat de lampen op afstand te bedienen zijn. Via een app op je smartphone zet je de lampen aan of uit.
 2. Koppelen met andere lampen: de meeste slimme lampen zijn te koppelbaar aan andere lampen. Een voordeel hiervan is dat je niet alle lampen individueel aan hoeft te zetten. Koppel je de lampen aan elkaar dan kunnen ze ook allemaal in één keer aangezet worden of in de zelfde kleur licht geven.
 3. Routines maken: via een app op je smartphone kun je routines maken voor je buitenverlichting. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de lampen van Hue deze kun je instellen voor zonsondergang, gaat de zon onder dan zullen de lampen automatisch branden.
 4. Bedienen met spraak: ook is slimme buitenverlichting te koppelen aan smart speakers. Koppel je de verlichting aan een smart speaker, dan kun je bijvoorbeeld aan Google vragen of de lichten in de woonkamer aan kunnen.

Voordelen van slimme buitenverlichting

Ook zit er aan het hebben van slimme verlichting een aantal voordelen. Hieronder lichten we de voordelen van smart buitenverlichting uit.

 • Gemak: allereerst zorgt slimme buitenverlichting voor een stukje gemak. Door de slimme verlichting te koppelen aan andere slimme apparaten wordt het heel makkelijk om je lampen te bedienen. Helemaal door een koppeling met een smart speaker kun je de lampen bedienen met spraak.
 • Veiligheid: door routines te maken voor je verlichting maak je het huis ook weer wat veiliger. Door de lichten aan te zetten in de tuin wanneer je niet thuis bent wordt het voor inbrekers minder aantrekkelijk om ongezien de tuin in te lopen.
Philips hue tuar buitenlamp

★★★★★ “Qua design en functionaliteiten is dit de beste slimme buitenverlichting van dit moment in onze ogen. Ook is het heel makkelijk om andere slimme apparaten hieraan te koppelen.”

Onze aanbeveling: Philips Hue Tuar buitenlamp

In onze ogen is de Philips Hue Tuar buitenlamp de beste keuze van dit moment. Deze lamp hoort bij de Philips Hue serie, hierdoor kun je gemakkelijk andere Hue lampen ermee koppelen. Ook is het qua design een erg mooie buitenlamp. Ook is de lamp gemaakt van roestvast staal en kunststof wat hem perfect maakt voor buiten.

Eigenschappen

 • Bediening via app
 • Op afstand bedienbaar
 • Te koppelen aan andere lampen
 • Mogelijk om scenario’s te maken

Onze tips voor een slimme buitenverlichting

Bij het kopen van smart buitenverlichting is handig om op bepaalde punten te letten. Hieronder staan enkele tips waar je op kunt letten bij het kopen van slimme lampen.

 • Check of de buitenlampen te koppelen zijn aan andere lampen: elk slim product heeft zijn eigen smarthome protocol. Simpel gezegd niet elk apparaat spreekt dezelfde taal en werken dus niet samen. Let dus altijd goed bij het kopen van lampen waarmee ze koppelbaar zijn.
 • Lees reviews: het is ook altijd slim om reviews over producten te lezen. Consumenten hebben vaak het product zelf uitgeprobeerd en vertellen de positieve maar ook negatieve ervaringen met het product. Door deze eerst goed te lezen voorkom je dat je voor verassingen komt te staan.
 • Kijk of je overige accessoires nodig hebt: veel slimme lampen hebben ook een bridge nodig om gebruik te maken van de volledige functionaliteiten. Dit maakt slimme buitenverlichting weer veiliger en makkelijk koppelbaar. Bekijk dus voordat je iets aanschaft of er nog accessoires benodigd is.
 • Vergelijk prijzen van verschillende webshops: prijzen kunnen soms per webshop verschillen. Vergelijk dus altijd de prijzen van verschillende webshops voordat je een aankoop doet.

Voor extra advies voor specifieke modellen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Slimme buitenverlichting vergelijken

Vergelijk de beste slimme buitenverlichting op relevante factoren

Slimme verlichtingDimbaarInclusief lichtbronBediening via appDomotica platformPrijs indicatie
Philips Hue TuracoJaJaJaHomey€ 69,95
Arlo Smart Security Light JaJaJaAlexa Amazon€ 159,99 (inclusief Bridge)
Philips Hue TuarJaJaJaHomey€ 69,95
Steinel Buitenlamp CuboJaJaNeeGeen€ 147,50
Philips Hue LilyJaJaJaHomey€ 89,99

Top merken voor slimme buitenverlichting

Van deze merken kun je het best slimme buitenverlichting kopen

Philips Hue slimme buitenverlichting

Philips Hue heeft het meest uitgebreide slimme verlichting aanbod op dit moment. Ik raad Philips Hue sterk aan wanneer je het huis slimmer wilt maken met slimme verlichting. Philips Hue is dan het beste opstapje voor slimme verlichting. Niet alleen omdat het aanbod heel divers is, maar ook omdat de producten heel goed zijn.

Arlo slimme buitenverlichting

Arlo heeft in zijn assortiment diverse producten om je huis slimmer te maken. Voornamelijk zijn dit slimme beveiligingsproducten, natuurlijk hoort hier ook buitenverlichting bij.

steinel slimme buitenverlichting

Steinel slimme buitenverlichting

Steinel een Duits bedrijf die de sensorlamp uitgevonden heeft. Steinel verkoopt ook slim buitenverlichting. De buitenverlichting kun je koppelen via Bluetooth en hebben vaak een ingebouwde bewegingsmelder.

Slimme buitenverlichting ontwikkelingen en nieuws

philips hue buitenverlichting uitgebreid
buitenlamp met bewegingssensor
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)