slimme bloeddrukmeter
Home » Slimme bloeddrukmeter » Top 10 slimme bloeddrukmeters

Top 10 slimme bloeddrukmeters

Slimme bloeddrukmeter kopen vanaf € 29,99

  • Top 10

Met een bloeddrukmeter kun je makkelijk en snel je bloeddruk meten. Vooral met de slimme modellen die tegenwoordig te koop zijn, deze meten je bloeddruk en sturen de gegevens naar een app op je smartphone. Het voordeel hiervan is dat je later terug kunt kijken, kunt vergelijken met vorige gegevens of kunt tonen aan je huisarts.

Ben je op zoek naar een betrouwbare en goede slimme bloeddrukmeter? Dit kan een hele klus zijn om de juiste te vinden. Om je hierbij te helpen heb ik een top 10 slimme bloeddrukmeters opgesteld. Hierbij heb ik gekeken naar het huidige aanbod in Nederland. Van dit aanbod heb ik de verschillende modellen vergeleken op basis van functionaliteiten en prijs.

omron beste slimme bloeddrukmeter

1. Omron EVOLV

Een veelzijdige bloeddrukmeter met veel functionaliteiten. Meet heel secuur doordat dit apparaat het gemiddelde pakt over drie metingen.

omron m3 comfort

2. Omron M3

Een compacte bloeddrukmeter van Omron, ook wat goedkoper dan de EVOLV. Is makkelijk in gebruik en meet het gemiddelde over drie metingen.

3. Medisana BU 530 Connect

De Medisana bloeddrukmeter is te koppelen aan de app VitaDock. Handig wanneer je ook de slimme weegschaal hieraan gekoppeld hebt.

leicke bloeddrukmeter

4. Leicke smart bloeddrukmeter

Deze Leicke bloeddrukmeter is makkelijk in gebruik, heeft een grote display die makkelijk af te lezen is. Stuurt automatische de gemeten gegevens door naar de applicatie. Ook is deze bloeddrukmeter te koppelen met de Apple Health app.

qardio arm bloeddrukmeter

5. Qardio Arm

Bloeddrukmeter van Qardio is makkelijk mee te nemen, omdat het apparaatje heel compact is. Is te verkrijgen in verschillende kleuren en meet de bloeddruk aan bij je onderarm.

nokia bloeddrukmeter

6. Nokia Withings

Handig en betrouwbare bloeddrukmeter van Nokia. Meet bloeddruk en houdt alle bloedwaarden bij via de app.

7. Beurer BM55

Met de Beurer BM55 bloeddrukmeter meet je eenvoudig je bloeddruk en hartslag. Dit wordt automatische doorgestuurd naar je smartphone of tablet.

8. Beurer BC57

Deze bloeddrukmeter is geschikt voor een meting bij de pols. Ook dit model stuurt automatische de gegevens door naar smartphone of tablet.

9. Medisana SL 100

Een pols bloeddrukmeter van Medisana zeer nauwkeurige meting door Inflatetechnologie. Heeft een mooie grote display, waarop de gegevens makkelijk te lezen zijn.

10. Soehnle Systo monitor

De laatste bloeddrukmeter in deze top 10 is de Soehnle Systo monitor. Een bloeddrukmeter die geschikt is voor meten van bloeddruk bij de bovenarm.

Methodologie van onderzoek

Deze top 10 slimme bloeddrukmeters is zorgvuldig opgesteld. Allereerst is er een selectie gemaakt van bloeddrukmeters voor deze top 10. Daarnaast is er gekeken naar de functionaliteiten van de verschillende modellen en op basis hiervan zijn de posities in de top 10 bepaald.

Lijst met de top 10 slimme bloeddrukmeters

Om jou te voorzien van het beste advies is eerst een selectie met bloeddrukmeters gemaakt. Hierbij is er gekeken naar het aanbod aan bloeddrukmeters en naar meters die ook werkelijk slim zijn. In de functionaliteiten van de bloeddrukmeters zit namelijk veel verschil. Let altijd goed op waarvoor je een bloeddrukmeter nodig hebt en of deze voldoet aan de functionaliteiten die je wenst.

Functionaliteiten van de slimme bloeddrukmeters

Hier staan de functies beschreven waarop ik de slimme bloeddrukmeters getest heb. Persoonlijk vind ik dit de meest belangrijkste functies van een bloeddrukmeter. Per functie staat een korte omschrijving beschreven.

  • Smartphone app: wat een bloeddrukmeter slim maakt is dat je deze kunt bedienen via een applicatie op je smartphone. Het voordeel hiervan is dat je smartphone ook de gegevens onthoudt en dat je deze eventueel direct door kunt sturen naar de dokter en kunt vergelijken met vorige metingen.
  • Draadloos: wanneer bloeddrukmeters draadloos zijn, zijn deze beter te bedienen. Als je vast zit aan draden dan is een bloeddrukmeter lastig te bedienen. Wat het meest belangrijke van een draadloze bloeddrukmeter is dat je deze overal kunt gebruiken. Ben je onderweg en moet de bloeddruk gemeten worden dan is het met een draadloos apparaat wat gemakkelijker in gebruik.
  • Memory functie: met deze functie onthoud het apparaat de gemeten gegevens. Dit is handig omdat je dan terug kunt kijken wat er vorige keer gemeten is.
  • Aantal te onthouden personen: dit is heel handig wanneer je met meerder personen woont. Je kunt dan voor meerdere personen profielen aanmaken en per persoon de gegevens opslaan. Hierdoor kun je een slimme bloeddrukmeter delen.

Posities van de bloeddrukmeters in deze top 10

Tijdens dit onderzoek naar slimme bloeddrukmeters hebben we alle bloeddrukmeters zorgvuldig getest. Ook hebben we getest of de functies van de bloeddrukmeters ook werkelijk werkte. Aan de hand van de bevindingen en vergelijking met elkaar hebben we bovenstaande top 10 kunnen samenstellen.