slimme bloeddrukmeter
Home » Slimme bloeddrukmeter
 • Advies

Steeds vaker wordt een bloeddrukmeter bestempeld als slim. Een slimme bloeddrukmeter heeft meerdere functionaliteiten en kan onder andere gekoppeld worden aan een smartphone of tablet. Door de mogelijkheid om gegevens over een langere periode terug te kijken, zijn slimme bloeddrukmeters met name interessant voor personen die werken aan een verbetering van hun bloeddruk.

Vanwege de grote hoeveelheid slimme bloeddrukmeters op de markt, heb ik besloten om een adviesgids te schrijven. Ik licht de beste bloeddrukmeters op dit moment uit, ga dieper in op de slimme functionaliteiten en vergelijk bloeddrukmeter apps.

Beste slimme bloeddrukmeter op dit moment

Voor het maken van de beste keuze, is het maar net de vraag wat jij het belangrijkste vindt bij een smart bloeddrukmeter. Wil je de beste kwaliteit, ga jij graag voor de goedkoopste oplossing of wil je een zo compact mogelijke bloeddrukmeter, zodat je hem makkelijk mee kunt nemen? Voor al deze drie koopredenen heb ik een beste slimme bloeddrukmeter geselecteerd. Bekijk mijn selectie!
Beste keuze

omron beste slimme bloeddrukmeter
Omron
Evolv

Goedkope keuze

medisana bu 530 connect
Medisana
BU 530 Connect

Compacte keuze

omron m3 comfort
Omron
M3 Comfort

robbertAdvies van Rob: de beste slimme bloeddrukmeter is de Omron Evolv in mijn ogen. Met name door de eenvoudige vorm van meten en de mogelijke koppeling met een smartphone. Bij een kleiner budget is de Medisana BU 530 Connect een goede keuze. Wil je de bloeddrukmeter makkelijk mee kunnen nemen? Ga dan voor de zeer compacte Omron M3 Comfort!

Slimme bloeddrukmeter kopen: waar moet je op letten?

Een bloeddrukmeter kopen kan het best door rekening te houden met een aantal factoren. Zo is niet alleen de nauwkeurigheid belangrijk, maar ook de memory-functie als je de slimme bloeddrukmeter met meerdere personen wilt gaan gebruiken. Ik zet de belangrijkste punten op een rij waar je op moet letten bij een slimme bloeddrukmeter kopen!

 • Check de geschikte armbreedte van de band: gaat het om een bovenarm thermometer? Let dan altijd op de geschikte armbreedte. Bij een te brede of een te smalle arm kan er geen bloeddrukmeting plaatsvinden.
 • Bekijk alle slimme functies: check of de verschillende functies passen bij jouw specifieke situatie. Zo kun je een voorkeur hebben voor een koppeling met je smartphone.
 • Lees reviews en ervaringen van bloeddrukmeters: lees altijd reviews en ervaringen van modellen voor je overgaat tot aankoop. Zo weet je hoe eerdere kopers de bloeddrukmeters ervaren hebben.
 • Check connectiemogelijkheden: wil je de bloeddrukmeter later kunnen koppelen aan een specifiek domotica systeem (bijvoorbeeld Google Home)? Bekijk dan of dit mogelijk is!
 • Meetlocatie controleren: op welke lichaamslocatie is het voor jou het makkelijkste om te meten? Er zijn bloeddrukmeters die je om je bovenarm kunt doen, maar ook die meten via je pols.
 • Slimme bloeddrukmeter kopen van bekendere merken: goedkoop is vaak duur koop. Kijk daarom altijd naar bekendere merken op het gebied van slimme bloeddrukmeters als Medisana of Omron.

Als je twijfelt over meerdere modellen of graag nog wat extra advies wilt krijgen, kun je mij altijd een berichtje sturen!

Voordelen van een slimme bloeddrukmeter

Met de slimme functies, kun je heel wat voordelen in huis halen met zo’n bloeddrukmeter. Zo kun je de gemeten gegevens vaak makkelijk analyseren middels een app op je smartphone, kun je gebruik maken van meerdere gebruiksprofielen binnen een huishouden én is de kans om vergeten te meten vaak niet meer aanwezig. Check de mooiste voordelen van een smart bloeddrukmeter!

 • Analyseer je bloeddruk met grafieken: door een koppeling te maken met je smartphone of tablet, kun je je bloeddruk eenvoudig analyseren. Vaak maakt de applicatie gebruik van fraai vormgegeven grafieken en tabellen.
 • Sla metingen op: doordat je met een slimme bloeddrukmeter een mogelijkheid hebt om metingen op te slaan, kun je ze altijd terugkijken of meenemen naar de dokter.
 • Meet verschillende personen: dankzij de handige memory-functie kun je vaak gebruikersprofielen opslaan van meerdere personen. Zo kun je met het hele gezin gebruik maken van de slimme bloeddrukmeter.
 • Vaak groot, overzichtelijk scherm: op een slimme bloeddrukmeter zit vaak een groot LCD scherm, waar je makkelijk de metingen op kunt aflezen.
 • Vergeet nooit je bloeddruk te meten: het kan zijn dat je op vaste momenten je bloeddruk dient te meten. Met de alarmfunctie kun je een vast moment instellen, waarna je een notificatie krijgt op je telefoon als het tijd is om je bloeddruk op te meten.
 • Krijg advies en tips: op basis van jouw bloeddruk, kunnen sommige bloeddrukmeters advies en tips geven hoe jij bijvoorbeeld je bloeddruk zou kunnen verlagen of waar je op moet letten.
 • Draadloos en compact: veel bloeddrukmeters zijn tegenwoordig draadloos. Je kunt dus overal je bloeddruk opmeten en de meter overal mee naar toe nemen.
check armbreedte bij slimme bloeddrukmeter

Check altijd de geschikte armbreedte bij een slimme bloeddrukmeter

medisana bu 530 connect

Tip: Medisana BU 530 Connect

De Medisana Bu 530 is geschikt voor de meeste armbreedte (bovenarm). De geschikte maat is 22-32 centimeter. Deze bloeddrukmeter werkt met een eenvoudige app!

Uitgelicht: Omron Evolv bloeddrukmeter

De beste keuze in mijn ogen voor een slimme bloeddrukmeter is de Evolv van Omron. Deze eenvoudig te gebruike bloeddrukmeter is voorzien van een aantal grote voordelen die ik graag wil zien bij een slimme variant. Daarbij is het een compact model die je eenvoudig mee kunt nemen en is hij beschikbaar in twee maten (M en L).
Interessante kenmerken Omron Evolv

Om je kennis te laten maken met de mogelijkheden van deze bloeddrukmeter, som ik ze voor je op.

 • Berekent het gemiddelde van drie metingen
 • De bloeddrukmeter werkt draadloos
 • Omron Evolv is makkelijk te koppelen met smartphones
 • Meet 360° van de bovenarm, zeer nauwkeurig

omron evolv bloeddrukmeter

Omron Evolv bloeddrukmeter kopen

Het is slim om eerst je bovenarm op te meten. De Omron Evolv kun je namelijk in twee maten kopen, een M of een L.

Slimme bloeddrukmeters met app vergelijken

Wanneer ik het heb over slimme bloeddrukmeters, ga ik er minimaal vanuit dat deze te koppelen zijn met een smartphone en voorzien zijn van een app. Een app waarmee je je metingen nauwkeurig kunt terugkijken over een langere tijd. Met deze randvoorwaarde heb ik een aantal populaire bloeddrukmeters naast elkaar gelegd. De slimme bloeddrukmeters met app vergelijken kan in onderstaand overzicht.

BloeddrukmeterBloeddrukanalyseAlarmfunctieMemory-functiePrijs indicatieBekijken
Medisana BU 530 ConnectJaJa2 personen€ 41,99Bekijk
Withings/Nokia BPMJaNee4 personen€ 93,99Bekijk
Omron EvolvJaNee1 personen€ 135,99Bekijk
Qardio arm bloeddrukmeterJaNee1 personen€ 129,95Bekijk
Leicke Bluetooth bloeddrukmeterJaNee60 personen€ 34,99Bekijk

Conclusie: is een bloeddrukmeter nu veel slimmer?

Op de vraag of een bloeddrukmeter nu veel slimmer is dan klassieke modellen, kan ik volmondig ‘ja’ antwoorden. Het is hierbij wel ontzettend belangrijk om te vermelden dat er heel wat bloeddrukmeters in mijn ogen oneerlijk als ‘slim’ bestempeld worden. Het kunnen berekenen van een gemiddelde is bij een thermometer niet iets nieuws.

Wat daarentegen wel onwijs interessant is, is de mogelijkheid om de slimme bloeddrukmeters te kunnen koppelen aan een smartphone of tablet. Het kunnen terugkijken van metingen over een langere periode zorgt daadwerkelijk voor een toegevoegde waarde. Met name voor mensen die hun bloeddrukmeter op advies van de dokter vaker dienen te meten.

FAQ: Meest gestelde vragen over een slimme bloeddrukmeter

Slimme bloeddrukmeters zijn ideaal om zelf je eigen bloeddruk thuis te meten, hierdoor hoef je niet elke keer een afspraak te maken bij een huisarts. Wel merken we dat er veel vragen zijn omtrent dit product, hieronder hebben we de meest gestelde vragen opgesteld en beantwoord.

Hoe accuraat zijn slimme bloeddrukmeters?

Let bij het kopen van een slimme bloeddrukmeter altijd of deze een CE-markering heeft. Deze CE-markering geeft aan dat het apparaat getest is een praktijksituatie en veilig is bevonden. Daarnaast zijn er diverse slimme bloeddrukmeters die bevestigd worden op de bovenarm wat een stuk accurater is dan het meten van de pols.

Welke waarden meet een slimme bloeddrukmeter?

Met een slimme bloeddrukmeter meet je de bloeddruk. De bloeddruk wordt gemeten in bovendruk en in onderdruk, het laagste gemeten eenheid is de onderdruk en de hoogste de bovendruk. De resultaten worden weergegeven in mmHg wat staat voor eenheid van druk.

Zijn slimme bloeddrukmeters analoog of digitaal?

Bijna alle bloeddrukmeters meten de bloeddruk digitaal. Vaak is digitaal ook beter dan analoog omdat hierbij de gegevens wat accurater weergegeven worden.

Waarom zou ik een slimme bloeddrukmeter thuis gebruiken?

Het is erg makkelijk om je bloeddruk te meten bij een huisarts. Echter is dit niet altijd de meest accurate keuze, omdat je niet altijd op het zelfde tijdstip of in dezelfde situatie kunt meten. Meet je de bloeddruk thuis dan is dit veel gemakkelijker en kun je dit altijd in de zelfde omstandigheden doen. Met slimme bloeddrukmeters is het heel makkelijk om je eigen bloeddruk te meten.

Mocht je na het lezen van ons bovenstaand advies nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen via contactformulier.

Recente artikelen over slimme bloeddrukmeters 

medisana home care robot
omron evolv review

Omron Evolv Review