Slimme bloeddrukmeter

Steeds vaker wordt een bloeddrukmeter bestempeld als slim. Een slimme bloeddrukmeter heeft meerdere functionaliteiten en kan onder andere gekoppeld worden aan een smartphone of tablet. Door de mogelijkheid om gegevens over een langere periode terug te kijken, zijn slimme bloeddrukmeters met name interessant voor personen die werken aan een verbetering van hun bloeddruk.

Vanwege de grote hoeveelheid slimme bloeddrukmeters op de markt, heb ik besloten om een adviesgids te schrijven. Ik licht de beste bloeddrukmeters op dit moment uit, ga dieper in op de slimme functionaliteiten en vergelijk bloeddrukmeter apps.

Index: Slimme bloeddrukmeter

Beste slimme bloeddrukmeter op dit moment

Voor het maken van de beste keuze, is het maar net de vraag wat jij het belangrijkste vindt bij een smart bloeddrukmeter. Wil je de beste kwaliteit, ga jij graag voor de goedkoopste oplossing of wil je een zo compact mogelijke bloeddrukmeter, zodat je hem makkelijk mee kunt nemen? Voor al deze drie koop redenen heb ik een beste slimme bloeddrukmeter geselecteerd. Bekijk mijn selectie!


omron beste slimme bloeddrukmeter

1. Omron Evolv – Beste keuze

Wanneer je op zoek bent naar de beste slimme bloeddrukmeter, dan zouden wij kiezen voor de Omron Evolv. Dit model is erg compact en makkelijk te gebruiken. Eén van de voordelen is dat deze bloeddrukmeter geen losse kabels of snoeren heeft. In de app is de bloeddrukmeter vrij makkelijk te koppelen. Via de app kun je makkelijk gegevens inzien en opslaan.


medisana bu 530 connect

2. Medisana BU 530 Connect – Goedkope keuze

De Omron Evolv is vrij prijzig, wanneer je liever minder geld besteed aan een bloeddrukmeter, kun je kiezen voor deze Medisana BU 530 Connect. Een stuk goedkoper, maar werkt ook erg goed en met een app. In de app kun je alle metingen op slaan en terug vinden. Wel heb je met dit model te maken met een snoer en dat kan vervelend zijn.


omron m3 comfort

3. Omron M3 Comfort – Compacte keuze

Ook deze Omron M3 Comfort is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een slimme bloeddrukmeter. Dit model werkt ook met een app en slaat gemeten gegevens op. Een pluspunt van dit model is dat deze erg compact is en daardoor makkelijk mee te nemen is, waardoor je altijd een bloeddrukmeter bij de hand hebt.


Slimme bloeddrukmeter kopen: waar moet je op letten?

Een bloeddrukmeter kopen kan het best door rekening te houden met een aantal factoren. Zo is niet alleen de nauwkeurigheid belangrijk, maar ook de memory-functie als je de slimme bloeddrukmeter met meerdere personen wilt gaan gebruiken. Ik zet de belangrijkste punten op een rij waar je op moet letten bij een slimme bloeddrukmeter kopen!

 • Check de geschikte armbreedte van de band: gaat het om een bovenarm thermometer? Let dan altijd op de geschikte armbreedte. Bij een te brede of een te smalle arm kan er geen bloeddrukmeting plaatsvinden.
 • Bekijk alle slimme functies: check of de verschillende functies passen bij jouw specifieke situatie. Zo kun je een voorkeur hebben voor een koppeling met je smartphone.
 • Lees reviews en ervaringen van bloeddrukmeters: lees altijd reviews en ervaringen van modellen voor je overgaat tot aankoop. Zo weet je hoe eerdere kopers de bloeddrukmeters ervaren hebben.
 • Check connectiemogelijkheden: wil je de bloeddrukmeter later kunnen koppelen aan een specifiek domotica systeem (bijvoorbeeld Google Home)? Bekijk dan of dit mogelijk is!
 • Meetlocatie controleren: op welke lichaamslocatie is het voor jou het makkelijkste om te meten? Er zijn bloeddrukmeters die je om je bovenarm kunt doen, maar ook die meten via je pols.
 • Slimme bloeddrukmeter kopen van bekendere merken: goedkoop is vaak duur koop. Kijk daarom altijd naar bekendere merken op het gebied van slimme bloeddrukmeters als Medisana of Omron.

Als je twijfelt over meerdere modellen of graag nog wat extra advies wilt krijgen, kun je mij altijd een berichtje sturen!

Functies van een slimme bloeddrukmeter

Hier staan de functies beschreven waarop ik de slimme bloeddrukmeters getest heb. Persoonlijk vind ik dit de meest belangrijkste functies van een bloeddrukmeter. Per functie staat een korte omschrijving beschreven.

 • Smartphone app: wat een bloeddrukmeter slim maakt is dat je deze kunt bedienen via een applicatie op je smartphone. Het voordeel hiervan is dat je smartphone ook de gegevens onthoudt en dat je deze eventueel direct door kunt sturen naar de dokter en kunt vergelijken met vorige metingen.
 • Draadloos: wanneer bloeddrukmeters draadloos zijn, zijn deze beter te bedienen. Als je vast zit aan draden dan is een bloeddrukmeter lastig te bedienen. Wat het meest belangrijke van een draadloze bloeddrukmeter is dat je deze overal kunt gebruiken. Ben je onderweg en moet de bloeddruk gemeten worden dan is het met een draadloos apparaat wat gemakkelijker in gebruik.
 • Memory functie: met deze functie onthoud het apparaat de gemeten gegevens. Dit is handig omdat je dan terug kunt kijken wat er vorige keer gemeten is.
 • Aantal te onthouden personen: dit is heel handig wanneer je met meerder personen woont. Je kunt dan voor meerdere personen profielen aanmaken en per persoon de gegevens opslaan. Hierdoor kun je een slimme bloeddrukmeter delen.

Voordelen van een slimme bloeddrukmeter

Met de slimme functies, kun je heel wat voordelen in huis halen met zo’n bloeddrukmeter. Zo kun je de gemeten gegevens vaak makkelijk analyseren middels een app op je smartphone, kun je gebruik maken van meerdere gebruiksprofielen binnen een huishouden én is de kans om vergeten te meten vaak niet meer aanwezig. Check de mooiste voordelen van een smart bloeddrukmeter!

 • Analyseer je bloeddruk met grafieken: door een koppeling te maken met je smartphone of tablet, kun je je bloeddruk eenvoudig analyseren. Vaak maakt de applicatie gebruik van fraai vormgegeven grafieken en tabellen.
 • Sla metingen op: doordat je met een slimme bloeddrukmeter een mogelijkheid hebt om metingen op te slaan, kun je ze altijd terugkijken of meenemen naar de dokter.
 • Meet verschillende personen: dankzij de handige memory-functie kun je vaak gebruikersprofielen opslaan van meerdere personen. Zo kun je met het hele gezin gebruik maken van de slimme bloeddrukmeter.
 • Vaak groot, overzichtelijk scherm: op een slimme bloeddrukmeter zit vaak een groot LCD scherm, waar je makkelijk de metingen op kunt aflezen.
 • Vergeet nooit je bloeddruk te meten: het kan zijn dat je op vaste momenten je bloeddruk dient te meten. Met de alarmfunctie kun je een vast moment instellen, waarna je een notificatie krijgt op je telefoon als het tijd is om je bloeddruk op te meten.
 • Krijg advies en tips: op basis van jouw bloeddruk, kunnen sommige bloeddrukmeters advies en tips geven hoe jij bijvoorbeeld je bloeddruk zou kunnen verlagen of waar je op moet letten.
 • Draadloos en compact: veel bloeddrukmeters zijn tegenwoordig draadloos. Je kunt dus overal je bloeddruk opmeten en de meter overal mee naar toe nemen.

check armbreedte bij slimme bloeddrukmeter

Check altijd de geschikte armbreedte bij een slimme bloeddrukmeter


medisana bu 530 connect

Tip: Medisana BU 530 Connect

De Medisana Bu 530 is geschikt voor de meeste armbreedte (bovenarm). De geschikte maat is 22-32 centimeter. Deze bloeddrukmeter werkt met een eenvoudige app!


Uitgelicht: Omron Evolv bloeddrukmeter

De beste keuze in mijn ogen voor een slimme bloeddrukmeter is de Evolv van Omron. Deze eenvoudig te gebruike bloeddrukmeter is voorzien van een aantal grote voordelen die ik graag wil zien bij een slimme variant. Daarbij is het een compact model die je eenvoudig mee kunt nemen en is hij beschikbaar in twee maten (M en L).

Interessante kenmerken Omron Evolv

Om je kennis te laten maken met de mogelijkheden van deze bloeddrukmeter, som ik ze voor je op.

 • Berekent het gemiddelde van drie metingen
 • De bloeddrukmeter werkt draadloos
 • Omron Evolv is makkelijk te koppelen met smartphones
 • Meet 360° van de bovenarm, zeer nauwkeurig

omron evolv bloeddrukmeter

Omron Evolv bloeddrukmeter kopen

Het is slim om eerst je bovenarm op te meten. De Omron Evolv kun je namelijk in twee maten kopen, een M of een L.


Slimme bloeddrukmeters met app vergelijken

Wanneer ik het heb over slimme bloeddrukmeters, ga ik er minimaal vanuit dat deze te koppelen zijn met een smartphone en voorzien zijn van een app. Een app waarmee je je metingen nauwkeurig kunt terugkijken over een langere tijd. Met deze randvoorwaarde heb ik een aantal populaire bloeddrukmeters naast elkaar gelegd. De slimme bloeddrukmeters met app vergelijken kan in onderstaand overzicht.

BLOEDDRUKMETERBLOEDDRUKANALYSEALARMFUNCTIEMEMORY-FUNCTIEPRIJS INDICATIEBEKIJKEN
Medisana BU 530 ConnectJaJa2 personen€ 41,99Bekijk
Withings/Nokia BPMJaNee4 personen€ 93,99Bekijk
Omron EvolvJaNee1 personen€ 135,99Bekijk
Qardio arm bloeddrukmeterJaNee1 personen€ 129,95Bekijk
Leicke Bluetooth bloeddrukmeterJaNee60 personen€ 34,99Bekijk

Conclusie: is een bloeddrukmeter nu veel slimmer?

Op de vraag of een bloeddrukmeter nu veel slimmer is dan klassieke modellen, kan ik volmondig ‘ja’ antwoorden. Het is hierbij wel ontzettend belangrijk om te vermelden dat er heel wat bloeddrukmeters in mijn ogen oneerlijk als ‘slim’ bestempeld worden. Het kunnen berekenen van een gemiddelde is bij een thermometer niet iets nieuws.

Wat daarentegen wel onwijs interessant is, is de mogelijkheid om de slimme bloeddrukmeters te kunnen koppelen aan een smartphone of tablet. Het kunnen terugkijken van metingen over een langere periode zorgt daadwerkelijk voor een toegevoegde waarde. Met name voor mensen die hun bloeddrukmeter op advies van de dokter vaker dienen te meten.

FAQ: Meest gestelde vragen over een slimme bloeddrukmeter

Slimme bloeddrukmeters zijn ideaal om zelf je eigen bloeddruk thuis te meten, hierdoor hoef je niet elke keer een afspraak te maken bij een huisarts. Wel merken we dat er veel vragen zijn omtrent dit product, hieronder hebben we de meest gestelde vragen opgesteld en beantwoord.

Hoe accuraat zijn slimme bloeddrukmeters?

Let bij het kopen van een slimme bloeddrukmeter altijd of deze een CE-markering heeft. Deze CE-markering geeft aan dat het apparaat getest is een praktijksituatie en veilig is bevonden. Daarnaast zijn er diverse slimme bloeddrukmeters die bevestigd worden op de bovenarm wat een stuk accurater is dan het meten van de pols.

Welke waarden meet een slimme bloeddrukmeter?

Met een slimme bloeddrukmeter meet je de bloeddruk. De bloeddruk wordt gemeten in bovendruk en in onderdruk, het laagste gemeten eenheid is de onderdruk en de hoogste de bovendruk. De resultaten worden weergegeven in mmHg wat staat voor eenheid van druk.

Zijn slimme bloeddrukmeters analoog of digitaal?

Bijna alle bloeddrukmeters meten de bloeddruk digitaal. Vaak is digitaal ook beter dan analoog omdat hierbij de gegevens wat accurater weergegeven worden.

Waarom zou ik een slimme bloeddrukmeter thuis gebruiken?

Het is erg makkelijk om je bloeddruk te meten bij een huisarts. Echter is dit niet altijd de meest accurate keuze, omdat je niet altijd op het zelfde tijdstip of in dezelfde situatie kunt meten. Meet je de bloeddruk thuis dan is dit veel gemakkelijker en kun je dit altijd in de zelfde omstandigheden doen. Met slimme bloeddrukmeters is het heel makkelijk om je eigen bloeddruk te meten.