slimme beveiligingscamera
Home » Slimme beveiligingscamera » Top 10 slimme beveiligingscamera’s

Top 10 slimme beveiligingscamera’s

Slimme beveiligingscamera kopen vanaf € 35,45

Menu
 • Top 10

Beveiligingscamera’s heb je in allerlei soorten en maten. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer slimme beveiligingscamera’s. Ben je op zoek naar een goede slimme beveiligingscamera’s dan raad ik zeker aan om naar deze tien top modellen te kijken. In deze top 10 beveiligingscamera’s vind je beste modellen van dit moment en ook heb ik een beste slimme beveiligingscamera keuze gemaakt.

Deze top 10 is opgesteld door uitgebreid onderzoek, hoe dit onderzoek is uitgevoerd lees je onder de top 10. Na het selecteren van diverse slimme camera’s zijn de beveiligingscamera’s geïnstalleerd en getest op de functionaliteiten, werking, design en prijs. Natuurlijk heb ik ook gekeken naar koppelingen met spraakassistenten en kan ik zeggen wat de beste beveiligingscamera Google Home is.

1. Google Nest Cam Indoor

nest beste slimme beveiligingscamera

Een beveiligingscamera Google Home voor binnen. Heeft een goede camera voor goede beeldkwaliteit en houdt continue je huis in de gaten. Bij beweging of geluid krijg je een push melding.

2. Google Nest Cam Outdoor

top 10 beveiligingscameras nest

Twee beveiligingscamera’s van Google Nest, zijn geschikt voor buiten en hebben full HD camera en Fast Ethernet (tot 100 Mbps). Mooie van deze camera is dat hij het verschil ziet tussen mensen en voorwerpen, zo voorkom je onnodige push meldingen op je smartphone. Een echte beveiligingscamera Google Home die te koppelen is met een Google Nest hub!

3. Ring Floodlight Cam

ring beveiligingscamera

Een Ring beveiligingscamera, is te koppelen aan Ring deurbel of andere Ring apparaten. Heeft twee schrijnwerpers en een 2-weg audio met speaker en microfoon, zodat je ongewenste bezoekers aan kunt spreken.

4. Logitec Circle

logitech circle beveiligingscamera

Een mooie beveiligingscamera met 2-wegs audio. Is weerbestendig, heeft nachtzicht en beweegdetectie. Ook een leuke functie van deze camera is het maken van een time-laps video.

5. Netgear Arlo Pro

arlo beveiligingscamera

Beveiligingscamera’s van Arlo die draadloos te gebruiken zijn. Makkelijk te plaatsten en te gebruiken voor zowel binnen als buiten.

6. SecuFirst slimme beveiligingscamera 

secufirst beveiligingscamera

Een binnencamera van SecuFirst, niet weerbestendig dus niet buiten ophangen. Heeft bewegingsdetectie en nachtzicht.

7. Logitech Circle 2

beveiligingscamera logitech circle 2

Een bedrade beveiligingscamera van Logitech. Deze kan binnen en buiten geplaatst worden, heeft nachtzicht en bewegingsdetectie.

8. Netatmo Welcome

netatmo welcome beveiligingscamera

Een mooie beveiligingscamera van Netatmo die staand geplaatst kan worden. Ook interessante integratie van Apple HomeKit, Amazon Alexa en IFTTT, hiermee kun je leuke koppelingen maken met andere slimme apparaten.

9. Cleverdog slimme beveiligingscamera

cleverdog beveiligingscamera

Een goedkope beveiligingscamera van Cleverdog. Helaas niet weerbestendig, alleen te gebruiken binnen in huis. Wel nachtzicht en bewegingsdetectie.

10. Netatmo Presence

Weer een mooie slim product van Netatmo. Deze camera is wel weerbestendig en is ook te koppelen met Google assistent, Apple HomeKit, Alexa en IFTTT.

Beste slimme beveiligingscamera

Na uitgebreid onderzoek naar diverse IP camera’s kan ik zeggen dat ik de Google Nest Cam Indoor de beste slimme beveiligingscamera vind. De camera van Google Nest is zeer eenvoudig te installeren en dat kan ook binnen een kwartier gedaan zijn. Verder zijn de functionaliteiten van deze camera zeer goed, zo heeft neemt de camera beelden haarscherp op.

Ook past deze camera heel goed in een smart home. Dit komt doordat deze camera goed te koppelen is met andere slimme apparaten, tijdens dit onderzoek heb ik bijvoorbeeld de camera gekoppeld met de smart display van Google Nest hub. Met deze koppeling hoefde ik alleen maar aan Google te vragen of hij de beelden kon laten zien van de huiskamer, direct kreeg ik live beeld.

Beste IP camera Google Nest Indoor

Google nest beste slimme beveiligingscamera

De beste IP camera uit ons onderzoek is de Google Nest Indoor. Dit is een slimme beveiligingscamera die je binnen in huis plaatst en waarmee je via je smartphone of smart display live beeld kunt bekijken.

Waar is deze top 10 slimme beveiligingscamera’s op gebaseerd?

Hoe deze top 10 slimme beveiligingscamera’s is opgesteld lees je hieronder. Ik heb natuurlijk niet zo maar tien IP camera’s op een rij gezet. Nee, om goed en eerlijk advies te geven heb ik onderzoek uitgevoerd, hieronder lees je de stappen hoe ik dit onderzoek heb uitgevoerd.

 1. Eerst een selectie gemaakt met IP camera’s
 2. Functies van de beveiligingscamera’s met elkaar vergeleken
 3. Posities in de top 10 bepaald

Selectie top 10 slimme beveiligingscamera’s

Zoals hierboven al staat beschreven zijn voor deze top 10 alleen slimme beveiligingscamera’s geselecteerd. Met slimme camera’s worden camera’s bedoeld die gekoppeld kunnen worden met Wifi, zodat de camerabeelden op afstand bekeken kunnen worden.

Het verschil van de slimheid van de camera’s zit hem in de functies. Zo zijn er bijvoorbeeld camera’s die op afstand bedient kunnen worden en die ook nog een 2-weg audio hebben. Met deze functie kun je de camera bewegen en luisteren welk geluid de camera op neemt en ook terug spreken. Op welke functies ik de camera’s heb onderzocht staan hieronder beschreven.

Functies waarop de beveiligingscamera’s vergeleken zijn

Zoals eerder al beschreven maken de functies van een beveiligingscamera het apparaat slim. Hieronder staan de functies waarop ik de beveiligingscamera’s beoordeeld heb.

 • Koppeling met andere apparaten: het mooie van slimme producten is dat je met elkaar kunt koppelen. Ook met beveiligingscamera’s is dit mogelijk, denk aan een koppeling met slimme buitenverlichting. Detecteert de camera beweging dan kun je instellen dat de lampen aan springen.
 • 2-weg audio: met deze functie kun je geluid horen, maar ook terug spreken. Dit kan handig zijn wanneer er ongewenst bezoek op in je tuin loopt.
 • Bestuurbaar: ook een handige functie is het besturen van je camera. Heb je net een hoek niet op beeld beweeg dan de camera naar die hoek voor het juiste beeld.
 • Weerbestendig: belangrijk wanneer je een beveiligingscamera buiten wilt hangen, niet alle camera’s zijn weerbestendig houdt dit goed in de gaten.
 • Nachtzicht: met deze functie heb je ook in de nacht zicht. Niet elke beveiligingscamera heeft deze functie, hierbij is het dan niet mogelijk om duidelijk beeld te krijgen in het donker.
 • Beweegdetectie: loopt of beweegt er iets langs de camera dan krijg je een notificatie. De locatie en tijdstip kun je vaak zelf bepalen, hiermee voorkom je dat er elke keer wanneer er iemand voorbij je huis loopt je een berichtje krijgt.
 • Resolutie: met een camera met hoge resolutie krijg je duidelijk beeld. Met de meest nieuwe camera’s kun je ook gezichten herkennen.

Posities van de IP camera’s in deze top 10

Na het selecteren van tien top modellen is gekeken naar de functionaliteit van de camera’s. Op basis van de slimheid van deze functionaliteiten en de werking ervan, zijn de posities per camera bepaald. Hoe slimmer de beveiligingscamera bevonden is hoe hoger hij scoort in deze top 10.