slimme beveiligingscamera
Home » Slimme beveiligingscamera » Beste slimme beveiligingscamera
 • Top 10

Beveiligingscamera’s zijn er in allerlei soorten en maten. Tegenwoordig zien we ook steeds meer slimme beveiligingscamera’s op de markt van verschillende merken. Om deze reden zijn we op zoek gegaan naar de beste slimme beveiligingscamera voor buiten. Op deze pagina vind je de beste beveiligingscamera voor buiten die nu op de markt zijn.

Deze lijst hebben we op kunnen stellen na grondig onderzoek naar beveiligingscamera’s die slim zijn en geschikt zijn voor buiten. Op basis van verschillende factoren hebben we onderstaande lijst kunnen rangschikken, hierbij hebben we onder andere gekeken naar resolutie, opslag van camera, nachtzicht, 2-weg communicatie en andere functies van de camera’s

GOOGLE-NEST-Cam-Outdoor

1. Google Nest Cam Outdoor

In onze ogen is dit de beste buitencamera voor buiten. De camera heeft goede prestaties, denk aan 1080 megapixel camera, 30 fps, 130 graden kijkhoek en een fast ethernet aansluiting. Ook is de camera zeer eenvoudig te installeren wel dien je rekening te houden met een Nest Aware abonnement, wanneer je opgenomen beelden terug wilt kijken.

Google nest cam iq outdoor

2. Google Nest Cam IQ Outdoor

Nog een Google camera die erg goed is, is deze Nest Cam IQ outdoor. Vergelijken we hem met de andere Nest Cam heeft deze beveiligingscamera iets betere prestaties als bewegingsdetectie, 12x digitale zoom en herkent de camera personen. Gezien de prijs krijgt deze Nest Cam de tweede plek. Ook heb je voor deze camera een Nest Aware abonnement nodig om opgenomen beelden terug te kijken.

ring flood cam

3. Ring Floodlight Cam

Een Ring beveiligingscamera, is te koppelen aan Ring deurbel of andere Ring apparaten. Heeft twee schrijnwerpers en een 2-weg audio met speaker en microfoon, zodat je ongewenste bezoekers aan kunt spreken.

4. KlikAanKlikUit IPCam3000

Een mooie beveiligingscamera met 2-wegs audio. Is weerbestendig, heeft nachtzicht en beweegdetectie. Ook een leuke functie van deze camera is het maken van een time-laps video.

arlo beveiligingscamera

5. Netgear Arlo Pro

Beveiligingscamera’s van Arlo die draadloos te gebruiken zijn. Makkelijk te plaatsten en te gebruiken voor zowel binnen als buiten.

netatmo presence

6. Netatmo Presence

Weer een mooie slim product van Netatmo. Deze camera is wel weerbestendig en is ook te koppelen met Google assistent, Apple HomeKit, Alexa en IFTTT.

smartwares guardian cip

7. Smartwares Guardian CIP-39901

Eenvoudig en makkelijk te installeren beveiligingscamera van Smartwaress. Ook handig is dat deze camera een licht heeft, daarnaast ook functies als nachtdetectie en bewegingsdetectie.

8. Smartwares CIP-39220 Buitencamera

Ook deze camera van Smartwares is makkelijk te installeren. Werkt met de Smartwares app en bekijk daar ook de opgenomen beelden op. Deze buitencamera is een goedkope keuze.

Somfy Outdoor Beveiligingscamera

9. Somfy Outdoor Beveiligingscamera

Een slimme buiten beveiligingscamera met een sirene. Mochten personen in je thuis of omgeving bevinden die daar niet horen te zijn, dan laat de camera het alarm afgaan.

foscam g4p4

10. Foscam G4P buitencamera

Een zeer goede bulletcamera van Foscam. De camera is eenvoudig en makkelijk te installeren en werkt ook zeer goed.

Beste slimme beveiligingscamera

Na uitgebreid onderzoek naar diverse IP camera’s kan ik zeggen dat ik de Google Nest Cam Indoor de beste slimme beveiligingscamera vind. De camera van Google Nest is zeer eenvoudig te installeren en dat kan ook binnen een kwartier gedaan zijn. Verder zijn de functionaliteiten van deze camera zeer goed, zo heeft neemt de camera beelden haarscherp op.

Ook past deze camera heel goed in een smart home. Dit komt doordat deze camera goed te koppelen is met andere slimme apparaten, tijdens dit onderzoek heb ik bijvoorbeeld de camera gekoppeld met de smart display van Google Nest hub. Met deze koppeling hoefde ik alleen maar aan Google te vragen of hij de beelden kon laten zien van de huiskamer, direct kreeg ik live beeld.

GOOGLE-NEST-Cam-Outdoor

Beste slimme buitencamera van Google: Google Nest Outdoor

In onze ogen de beste keuze wanneer je op zoek bent naar een goede beveiligingscamera voor buiten. De camera werkt erg goed en heeft de beste functies.

Waar is deze top 10 beveiligingscamera’s voor buiten op gebaseerd?

Hoe deze top 10 slimme beveiligingscamera’s is opgesteld lees je hieronder. Ik heb natuurlijk niet zo maar tien IP camera’s op een rij gezet. Nee, om goed en eerlijk advies te geven heb ik onderzoek uitgevoerd, hieronder lees je de stappen hoe ik dit onderzoek heb uitgevoerd.

 1. Eerst een selectie gemaakt met IP camera’s
 2. Functies van de beveiligingscamera’s met elkaar vergeleken
 3. Posities in de top 10 bepaald

Selectie top 10 slimme beveiligingscamera’s voor buiten

Zoals hierboven al staat beschreven zijn voor deze top 10 alleen slimme beveiligingscamera’s geselecteerd. Met slimme camera’s worden camera’s bedoeld die gekoppeld kunnen worden met Wifi, zodat de camerabeelden op afstand bekeken kunnen worden.

Het verschil van de slimheid van de camera’s zit hem in de functies. Zo zijn er bijvoorbeeld camera’s die op afstand bedient kunnen worden en die ook nog een 2-weg audio hebben. Met deze functie kun je de camera bewegen en luisteren welk geluid de camera op neemt en ook terug spreken. Op welke functies ik de camera’s heb onderzocht staan hieronder beschreven.

Functies waarop de buiten camera’s vergeleken zijn

Zoals eerder al beschreven maken de functies van een beveiligingscamera het apparaat slim. Hieronder staan de functies waarop ik de beveiligingscamera’s beoordeeld heb.

 • Koppeling met andere apparaten: het mooie van slimme producten is dat je met elkaar kunt koppelen. Ook met beveiligingscamera’s is dit mogelijk, denk aan een koppeling met slimme buitenverlichting. Detecteert de camera beweging dan kun je instellen dat de lampen aan springen.
 • 2-weg audio: met deze functie kun je geluid horen, maar ook terug spreken. Dit kan handig zijn wanneer er ongewenst bezoek op in je tuin loopt.
 • Bestuurbaar: ook een handige functie is het besturen van je camera. Heb je net een hoek niet op beeld beweeg dan de camera naar die hoek voor het juiste beeld.
 • Weerbestendig: belangrijk wanneer je een beveiligingscamera buiten wilt hangen, niet alle camera’s zijn weerbestendig houdt dit goed in de gaten.
 • Nachtzicht: met deze functie heb je ook in de nacht zicht. Niet elke beveiligingscamera heeft deze functie, hierbij is het dan niet mogelijk om duidelijk beeld te krijgen in het donker.
 • Beweegdetectie: loopt of beweegt er iets langs de camera dan krijg je een notificatie. De locatie en tijdstip kun je vaak zelf bepalen, hiermee voorkom je dat er elke keer wanneer er iemand voorbij je huis loopt je een berichtje krijgt.
 • Resolutie: met een camera met hoge resolutie krijg je duidelijk beeld. Met de meest nieuwe camera’s kun je ook gezichten herkennen.

Posities van de IP camera’s voor buiten in deze top 10

Na het selecteren van tien top modellen is gekeken naar de functionaliteit van de camera’s. Op basis van de slimheid van deze functionaliteiten en de werking ervan, zijn de posities per camera bepaald. Hoe slimmer de beveiligingscamera bevonden is hoe hoger hij scoort in deze top 10.