Home » Slimme beveiligingscamera » Top 10 slimme beveiligingscamera’s

Top 10 slimme beveiligingscamera’s 

Door Bram | Laatste update: 17 april 2019

slimme beveiligingscamera
  • Top 10

Beveiligingscamera’s heb je in allerlei soorten en maten. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer slimme beveiligingscamera’s. Ben je op zoek naar een goede slimme beveiligingscamera’s dan raad ik zeker aan om naar deze tien top modellen te kijken. Deze top 10 beveiligingscamera’s bestaat uit de tien beste modellen van dit moment.

top 10 beveiligingscameras nest

1. Nest Cam Outdoor

Twee beveiligingscamera’s van Nest, zijn geschikt voor buiten en hebben full HD camera en Fast Ethernet (tot 100Mbps). Mooie van deze camera is dat hij het verschil ziet tussen mensen en voorwerpen, zo voorkom je onnodige push meldingen op je smartphone.

ring beveiligingscamera

2. Ring Floodlight Cam

Een Ring beveiligingscamera, is te koppelen aan Ring deurbel of andere Ring apparaten. Heeft twee schrijnwerpers en een 2-weg audio met speaker en microfoon, zodat je ongewenste bezoekers aan kunt spreken.

nest smart beveiligingscamera

3. Nest Cam Indoor

Een beveiligingscamera voor binnen van Nest. Heeft een goede camera voor goede beeldkwaliteit en houdt continue je huis in de gaten. Bij beweging of geluid krijg je een push melding.

logitech circle beveiligingscamera

4. Logitec Circle

Een mooie beveiligingscamera met 2-wegs audio. Is weerbestendig, heeft nachtzicht en beweegdetectie. Ook een leuke functie van deze camera is het maken van een time-laps video.

arlo beveiligingscamera

5. Netgear Arlo Pro

Beveiligingscamera’s van Arlo die draadloos te gebruiken zijn. Makkelijk te plaatsten en te gebruiken voor zowel binnen als buiten.

secufirst beveiligingscamera

6. SecuFirst slimme beveiligingscamera 

Een binnencamera van SecuFirst, niet weerbestendig dus niet buiten ophangen. Heeft bewegingsdetectie en nachtzicht.

beveiligingscamera logitech circle 2

7. Logitech Circle 2

Een bedrade beveiligingscamera van Logitech. Deze kan binnen en buiten geplaatst worden, heeft nachtzicht en bewegingsdetectie.

netatmo welcome beveiligingscamera

8. Netatmo Welcome

Een mooie beveiligingscamera van Netatmo die staand geplaatst kan worden. Ook interessante integratie van Apple HomeKit, Amazon Alexa en IFTTT, hiermee kun je leuke koppelingen maken met andere slimme apparaten.

cleverdog beveiligingscamera

9. Cleverdog slimme beveiligingscamera

Een goedkope beveiligingscamera van Cleverdog. Helaas niet weerbestendig, alleen te gebruiken binnen in huis. Wel nachtzicht en bewegingsdetectie.

10. Netatmo Presence

Weer een mooie slim product van Netatmo. Deze camera is wel weerbestendig en is ook te koppelen met Google assistent, Apple HomeKit, Alexa en IFTTT.

Waar is deze top 10 slimme beveiligingscamera’s op gebaseerd?

Hoe ik deze top 10 opgesteld hebt lees je hieronder. Allereerst heb ik een selectie gemaakt van “slimme” beveiligingscamera’s, daarna heb ik de functies onderzocht die de camera’s slim maken, op basis van deze bevindingen heb ik de posities bepaald in deze top 10. Lees hieronder de onderbouwing.

Selectie top 10 slimme beveiligingscamera’s

Zoals hierboven al staat beschreven zijn voor deze top 10 alleen slimme beveiligingscamera’s geselecteerd. Met slimme camera’s worden camera’s bedoeld die gekoppeld kunnen worden met Wifi, zodat de camerabeelden op afstand bekeken kunnen worden.

Het verschil van de slimheid van de camera’s zit hem in de functies. Zo zijn er bijvoorbeeld camera’s die op afstand bedient kunnen worden en die ook nog een 2-weg audio hebben. Met deze functie kun je de camera bewegen en luisteren welk geluid de camera op neemt en ook terug spreken. Op welke functies ik de camera’s heb onderzocht staan hieronder beschreven.

Functies waarop de beveiligingscamera’s vergeleken zijn

Zoals eerder al beschreven maken de functies van een beveiligingscamera het apparaat slim. Hieronder staan de functies waarop ik de beveiligingscamera’s beoordeeld heb.

  • Koppeling met andere apparaten: het mooie van slimme producten is dat je met elkaar kunt koppelen. Ook met beveiligingscamera’s is dit mogelijk, denk aan een koppeling met slimme buitenverlichting. Detecteert de camera beweging dan kun je instellen dat de lampen aan springen.
  • 2-weg audio: met deze functie kun je geluid horen, maar ook terug spreken. Dit kan handig zijn wanneer er ongewenst bezoek op in je tuin loopt.
  • Bestuurbaar: ook een handige functie is het besturen van je camera. Heb je net een hoek niet op beeld beweeg dan de camera naar die hoek voor het juiste beeld.
  • Weerbestendig: belangrijk wanneer je een beveiligingscamera buiten wilt hangen, niet alle camera’s zijn weerbestendig houdt dit goed in de gaten.
  • Nachtzicht: met deze functie heb je ook in de nacht zicht. Niet elke beveiligingscamera heeft deze functie, hierbij is het dan niet mogelijk om duidelijk beeld te krijgen in het donker.
  • Beweegdetectie: loopt of beweegt er iets langs de camera dan krijg je een notificatie. De locatie en tijdstip kun je vaak zelf bepalen, hiermee voorkom je dat er elke keer wanneer er iemand voorbij je huis loopt je een berichtje krijgt.
  • Resolutie: met een camera met hoge resolutie krijg je duidelijk beeld. Met de meest nieuwe camera’s kun je ook gezichten herkennen.

Posities van de rookmelders in deze top 10

Na het selecteren van tien top modellen is gekeken naar de functionaliteit van de camera’s. Op basis van de slimheid van deze functionaliteiten en de werking ervan, zijn de posities per camera bepaald. Hoe slimmer de beveiligingscamera bevonden is hoe hoger hij scoort in deze top 10.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl en schrijft dagelijks blogs over smart home toepassingen en gadgets. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste nieuwtjes op het gebied van slimme producten. Bram maakt graag handige top 10 lijsten van smart home producten om snel de toppers te ontdekken.

Laatste berichten van Bram (toon alles)