Slimme beveiligingscamera

beveiligingscamera binnen
Dat een beveiligingscamera voor binnen ook mooi kan zijn bewijst Netatmo

Een slimme beveiligingscamera, beter bekend als IP-camera, is vandaag de dag voorzien van onwijs veel interessante mogelijkheden. Zo kun je een notificatie krijgen als er beweging gedetecteerd wordt als jij niet thuis bent en zijn er steeds meer camera’s die gebruik maken van gezichtsherkenning. Er zijn zowel smart beveiligingscamera’s die los te gebruiken zijn, als camera’s die horen bij complete smart home beveiligingspakketten.

Beveiligingscamera’s zijn er in allerlei soorten en maten. Tegenwoordig zien we ook steeds meer slimme beveiligingscamera’s op de markt van verschillende merken. Om deze reden zijn we op zoek gegaan naar de beste slimme beveiligingscamera voor buiten. Op deze pagina vind je de beste beveiligingscamera voor buiten die nu op de markt zijn.

Index: Slimme beveiligingscamera

Beste slimme beveiligingscamera

Na uitgebreid onderzoek naar diverse IP-camera’s kan ik zeggen dat ik de Google Nest Cam Indoor de beste slimme beveiligingscamera vind. De camera van Google Nest is zeer eenvoudig te installeren en dat kan ook binnen een kwartier gedaan zijn. Verder zijn de functionaliteiten van deze camera zeer goed, zo neemt de camera beelden haarscherp op.

Ook past deze camera heel goed in een smart home. Dit komt doordat deze camera goed te koppelen is met andere slimme apparaten, tijdens dit onderzoek heb ik bijvoorbeeld de camera gekoppeld met de smart display van Google Nest hub. Met deze koppeling hoefde ik alleen maar aan Google te vragen of hij de beelden kon laten zien van de huiskamer, direct kreeg ik live beeld.


google nest cam

Beste slimme buitencamera: Google Nest Cam

Momenteel vinden wij de Google Nest Cam één van de beste keuzes voor een slimme buitencamera. Dit model is ideaal wanneer je al producten hebt van Google Nest. Daarbij is de camera zowel draadloos al bedraad aan te sluiten. Kies je voor draadloos, dan is de installatie vrij makkelijk. Ook is de accuduur van deze camera vrij lang, je hoeft dus niet vaak de accu op te laden. Daarnaast is het beeld van de camera erg goed en heeft de camera veel slimme functies.


Alternatieven: top 10 slimme beveiligingscamera’s

Er zijn ook hele goede alternatieven wanneer je liever kiest voor een ander merk of camera. Hieronder hebben we dan ook een top 10 gemaakt met goede alternatieven voor de beste slimme buitencamera. Let bij het kopen van een camera rekening met de volgende punten:

 1. Koppeling met andere apparaten: het mooie van slimme producten is dat je met elkaar kunt koppelen. Ook met beveiligingscamera’s is dit mogelijk, denk aan een koppeling met slimme buitenverlichting. Detecteert de camera beweging dan kun je instellen dat de lampen aan springen.
 2. 2-weg audio: met deze functie kun je geluid horen, maar ook terug spreken. Dit kan handig zijn wanneer er ongewenst bezoek op in je tuin loopt.
 3. Bestuurbaar: ook een handige functie is het besturen van je camera. Heb je net een hoek niet op beeld beweeg dan de camera naar die hoek voor het juiste beeld.
 4. Weerbestendig: belangrijk wanneer je een beveiligingscamera buiten wilt hangen, niet alle camera’s zijn weerbestendig houdt dit goed in de gaten.
 5. Nachtzicht: met deze functie heb je ook in de nacht zicht. Niet elke beveiligingscamera heeft deze functie, hierbij is het dan niet mogelijk om duidelijk beeld te krijgen in het donker.
 6. Beweegdetectie: loopt of beweegt er iets langs de camera dan krijg je een notificatie. De locatie en tijdstip kun je vaak zelf bepalen, hiermee voorkom je dat er elke keer wanneer er iemand voorbij je huis loopt je een berichtje krijgt.
 7. Resolutie: met een camera met hoge resolutie krijg je duidelijk beeld. Met de meest nieuwe camera’s kun je ook gezichten herkennen.

google nest cam

1. Google Nest Cam

Onze eerste keuze voor een beveiligingscamera voor buiten is de Google Nest Cam. Een goed werkende camera en ideaal te gebruiken wanneer je al producten hebt van Google Nest. Heb je bijvoorbeeld de Google Nest Hub dan kun hierop beelden van de camera bekijken.


eufy cam 2c uitbreiding

2. EufyCam 2C

Liever niet vast aan een abonnement en wil je beelden gewoon zelf intern op kunnen slaan? Dan is deze EufyCam 2C een hele goede keuze. Wel heb je voor dit systeem een HomeBase nodig, deze zorgt voor een koppeling met een app. Ook sla je intern beelden op en dus niet in de cloud. Ook heeft de camera handige functies, zo kan de camera onderscheid maken tussen mensen, dieren en dingen. De camera is Plug & Plug aan te sluiten, de installatie kun je dus zelf vrij makkelijk doen.


Ring floodlight cam

3. Ring Spotlight Cam Wired Zwart

Een Ring beveiligingscamera, is te koppelen aan Ring deurbel of andere Ring apparaten. Heeft twee schrijnwerpers en een 2-weg audio met speaker en microfoon, zodat je ongewenste bezoekers aan kunt spreken.


4. KlikAanKlikUit IPCam3000

Een mooie beveiligingscamera met 2-wegs audio. Is weerbestendig, heeft nachtzicht en beweegdetectie. Ook een leuke functie van deze camera is het maken van een time-laps video.


arlo beveiligingscamera

5. Netgear Arlo Pro

Beveiligingscamera’s van Arlo die draadloos te gebruiken zijn. Makkelijk te plaatsten en te gebruiken voor zowel binnen als buiten.


netatmo presence

6. Netatmo Presence

Weer een mooie slim product van Netatmo. Deze camera is wel weerbestendig en is ook te koppelen met Google assistent, Apple HomeKit, Alexa en IFTTT.


smartwares slimme camera

7. Smartwares Guardian CIP-39901

Eenvoudig en makkelijk te installeren beveiligingscamera van Smartwaress. Ook handig is dat deze camera een licht heeft, daarnaast ook functies als nachtdetectie en bewegingsdetectie.


8. Smartwares CIP-39220 Buitencamera

Ook deze camera van Smartwares is makkelijk te installeren. Werkt met de Smartwares app en bekijk daar ook de opgenomen beelden op. Deze buitencamera is een goedkope keuze.


Somfy Outdoor Beveiligingscamera

9. Somfy Outdoor Beveiligingscamera

Een slimme buiten beveiligingscamera met een sirene. Mochten personen in je thuis of omgeving bevinden die daar niet horen te zijn, dan laat de camera het alarm afgaan.


foscam g4p4

10. Foscam G4P buitencamera

Een zeer goede bulletcamera van Foscam. De camera is eenvoudig en makkelijk te installeren en werkt ook zeer goed.


Slimme beveiligingscamera kopen: kooptips

Heel graag wil ik je helpen bij het maken van de juiste keuze voor een nieuwe beveiligingscamera voor je smart home. Om te zorgen dat jij straks de juiste beveiligingscamera kopen gaat, heb ik een aantal handige kooptips op een rij gezet.

 • Kijk of de camera voor binnen of buiten is: er zijn zowel smart home camera’s voor binnen als buiten. Hoewel je buiten varianten prima binnen kunt zetten, raad ik je niet aan om binnen beveiligingscamera’s buiten te plaatsen. Vaak zijn deze niet waterdicht en zijn ze gevoeliger voor diefstal. Let altijd op waarvoor de beveiligingscamera gemaakt is.
 • Bekijk koppelmogelijkheden: ik kan me goed voorstellen dat jij de wens hebt om straks andere apparaten te koppelen aan de camera. Zo kun je bijvoorbeeld de lichten aan laten springen als er een gezicht herkent wordt. Het is slim om goed te checken met welk domotica platform de camera kan communiceren.
 • Opslag mogelijkheden: eigenlijk zijn er twee soorten opslag voor de opnames van dit type camera’s. Opslag via de cloud (extern) of via een SD kaart (intern). Hoewel een SD kaart erg handig kan zijn, kan je wel al je opnames kwijt zijn als een inbreker de camera weghaalt. Bij opslag via de cloud ben je verzekerd van de beelden, ongeacht of de beveiligingscamera gesloten wordt. Let wel op dat je soms een abonnement nodig hebt voor dit soort diensten.
 • Instellingen gevoeligheid: let goed op de mogelijkheid van het instellen van de gevoeligheid van de camera bij notificaties. Helemaal als je huisdieren hebt: je wilt voorkomen dat je constant een melding krijgt als er beweging opgemerkt wordt.
 • Bedenk waar je de camera wilt plaatsen: de laatste belangrijke kooptip die ik je mee wil geven, is om rekening te houden met de gewenste plaats van de camera. Er zijn namelijk camera’s voor aan de wand die voorzien van een magnetische zijde (handig!) en staande camera’s. Bekijk bijvoorbeeld onderstaande afbeelding voor twee soorten plaatsingen.

montage slimme beveiligingscamera

Let op de montage mogelijkheden van de beveiligingscamera

Beveiligingscamera slimme functies

In tegenstelling tot de normale beveiligingscamera, heeft een smart WiFi IP camera veel meer slimme functies. Zo kan er sprake zijn van gezichtsherkenning, is er een gevoeligheid in te stellen voor notificaties en kun je ze koppelen aan je smartphone. Ik zet de belangrijkste slimme functies voor je op een rij.

 • Te koppelen aan je smartphone: dit type beveiligingscamera’s kun je eenvoudig koppelen met je smartphone of tablet. Hiermee kun je ze tevens ook bedienen en activeren.
 • Gevoeligheidsniveau instellen: een smart beveiligingscamera kun je vaak instellen op het gebied van gevoeligheid. Dit is met name handig bij huisdieren, waarbij je wilt voorkomen dat je constant een notificatie krijgt bij beweging als je niet thuis bent.
 • Tweezijdige communicatie: via een vaak ingebouwde luidspreker, kun je communiceren en horen via een smart beveiligingscamera.
 • Gezichtsherkenning: er zijn beveiligingscamera’s die werken met gezichtsherkenning. Dit kan enorm handig zijn als er iemand in huis is die de camera niet herkent en jouw hier een seintje over geeft.
 • Integratiemogelijkheden: misschien wel een van de mooiste functionaliteiten is het kunnen integreren binnen jouw smart home. Koppel diverse smart home producten aan de beveiligingscamera en stel complete scenario’s in.

Welke camera werkt met Google Home

Wanneer je producten hebt van Google Home kan het interessant zijn om te kiezen voor een camera die je hier mee kunt koppelen. Het voordeel hiervan is dat je producten met de camera kunt koppelen. Heb je bijvoorbeeld een Google Nest Hub dan kun je hoogstwaarschijnlijk het beeld van de camera hierop bekijken. Ook kun je met zogeheten scenario’s apparaten op een kamer laten reageren. Wanneer je bijvoorbeeld slimme lampen hebt, kun je deze laten reageren bij beweging die een camera registreert. Wel is het belangrijk dat je camera dan compatibel is met het systeem van Google Home, hieronder hebben we een lijstje gemaakt met camera’s die werken met Google Home:

 1. Google Nest camera’s: deze camera’s werken natuurlijk met het systeem van Google. Producten van het eigen merk werken altijd het best. Zo kun je de beelden van een Google Nest cam bekijken op de Google Nest hub.
 2. Arlo camera’s: ook de camera’s van Arlo werken met Google Home. Arlo heeft een groot aanbod aan verschillende soorten camera’s, zo kun je bijvoorbeeld ook een slimme deurbel koppelen aan het systeem van Google Home.
 3. Ezviz camera’s: de slimme camera’s van Eziviz zijn ook compatibel met Google Home. Deze camera’s zijn een interessante keuze, omdat ze goedkoop geprijsd zijn.
 4. Eufy IP-camera’s: ook de camera’s van Eufy zijn te koppelen met het systeem van Google.

* Let wel op dat niet elk merk alle functionaliteiten heeft van Google Home. Zo kan het zijn dat het merk wel te koppelen is en mee te nemen is in scenario’s en scenes, maar bijvoorbeeld het beeld niet weergegeven kan worden op de Google Nest Hub. Beeld van de camera ook bekijken op de Google Nest Hub, kies dan voor de camera’s van Google zelf.

Voordelen van slimme beveiligingscamera in huis

Met alle smart functies haal je natuurlijk ook heel veel voordelen in huis. Zo kun je, waar je dan ook bent, altijd je complete huis in de gaten houden en direct notificaties krijgen als er beweging gedetecteerd wordt. Ik som de mooiste voordelen voor je op, zodat je een beeld krijgt van de toegevoegde waarde binnen jouw slimme woning.

 • Hou je huis overal ter wereld in de gaten: door een smart beveiligingscamera te koppelen met je smartphone, kun je overal ter wereld je huis in de gaten houden. Daarbij kun je ook gelijk notificaties ontvangen als er beweging opgemerkt wordt in jouw woning.
 • Spreek via de beveiligingscamera: het is een mooi voordeel dat je nu ook kunt spreken met degene die jij op beeld ziet, naast het kunnen horen wat er zich afspeelt in de ruimte.
 • Eenvoudige bediening via smartphone: door de koppeling met je telefoon, kun je ook de camera eenvoudig bedienen. Denk aan het starten met een opname. Er zijn zelfs modellen die werken met een ‘pan & tilt’ functie, waarbij je de camera kunt draaien.
 • Oneindig veel integraties mogelijk: het mooiste voordeel in mijn ogen! Je kunt een slimme beveiligingscamera vaak koppelen met tal van andere producten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld alle lampen aan laten springen als er iemand opgemerkt wordt die er niet hoort te zijn.

slimme beveiligingscamera koppelen

Een smart beveiligingscamera is vaak te koppelen aan je smartphone

Tip: Smart beveiligingscamera 180 graden

Het kan goed zijn dat jij de camera in een specifieke hoek wilt hangen. Zowel buiten als binnen zijn er altijd verschillende strategische plekken om de slimme beveiligingscamera te monteren, maar er zijn ook manieren om met een plaatsing beter te genieten van beter gebruik. Middels 180 graden draaibare beveiligingscamera’s kun je een veel groter oppervlakte bekijken en meedraaien als je iets opvallends ziet gebeuren. Ik zet wat eigenschappen van dit type camera’s op een rij.

 • Draai mee bij opvallende situaties: een indringer heeft een beveiligingscamera vaak snel ontdekt. Deze zal dan ook willen voorkomen om in beeld te komen en de camera proberen te ontwijken. Met een 180 graden draaibare camera kun je eenvoudig meedraaien met degene in beeld.
 • Voordeliger en makkelijker: om te voorkomen dat je op teveel plekken dure camera’s dient te hangen voor een compleet beeld, is de keuze voor deze modellen een stuk voordeliger. Zo kun je hem zelf richten op een bepaald gebied en waar nodig bijsturen naar een andere positie.
 • Vaak pan & tilt functie via smartphone: middels een pan & tilt functie kun je de camera draaien. Door de slimme beveiligingscamera te koppelen aan je smartphone kun je deze functie vaak via je smartphone besturen.
smartwares beveiligingscamera 180 graden

Uitgelicht: Smartwares 180 graden beveiligingscamera

De Smartwares CIP-39220 is een hele goede keuze als je op zoek bent naar een beveiligingscamera die je 180 graden kunt draaien. Via je smartphone kun je middels de pan & tilt functie de camera positioneren. Let op: het gaat hier om een outdoor camera.

Bekijk

Design belangrijk bij beveiligingscamera binnen

Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt zijn er twee typen beveiligingscamera’s: zowel voor binnen als voor buiten. Het is niet alleen belangrijk om te letten op de waterdichtheid van een camera, ook het design is een kenmerk waar je goed naar kunt kijken. Een beveiligingscamera voor binnen komt namelijk veelal in het zicht te staan.

Er zijn gelukkig steeds vaker mooie beveiligingscamera’s te ontdekken. Hiervan is de Netatmo Welcome een mooi voorbeeld, die er in mijn ogen niet uitziet als een standaard camera.

beveiligingscamera binnen

Dat een beveiligingscamera voor binnen ook mooi kan zijn bewijst Netatmo

Bij een beveiligingscamera voor binnen is het belangrijk om te letten op het design. Het is vaak niet te voorkomen dat de camera in het zicht komt te staan. Een goed voorbeeld van een mooie beveiligingscamera is de Netatmo Welcome.

netatmo welcome

Mooi: Netatmo Welcome Indoor IP Camera

Een van de mooiste indoor beveiligingscamera’s is de Netatmo Welcome. Naast de slimme eigenschappen als het koppelen met je smartphone en het bedienen met spraak via Google Assistant, ziet deze camera er prachtig uit. Met een aluminium behuizing in een rosé kleur, is geen doorn in je oog in de woonkamer.

Bekijk

Conclusie: beveiligingscamera slim voor in een smart home?

Een slimme beveiligingscamera is zeker weten een goede toevoeging voor binnen een smart home. Met name door de mogelijkheden om de camera te koppelen aan andere slimme apparaten maakt dit een interessant product op het gebied van smart home beveiliging. Je dient goed te letten op het feit of het gaat om een binnen- of buitencamera. Ga je voor een beveiligingscamera voor binnen? Dan raad ik je aan om het design niet uit het oog te verliezen: er zijn steeds vaker ‘mooie’ beveiligingscamera’s beschikbaar!

FAQ: Meest gestelde vragen over slimme beveiligingscamera’s

Met slimme beveiligingscamera’s houd je je huis in de gaten en bekijk je de beelden eenvoudig op je smartphone. Wel merken we dat omtrent deze slimme camera’s nog wat vragen zijn, daarom hebben we hieronder de meest gestelde vragen hebben geformuleerd en beantwoord.

Kan een slimme beveiligingscamera gebruikt worden als bewijsmateriaal?

Ja, de beelden kunnen gebruikt worden als bewijsmateriaal. Wanneer er een inbraak wordt gepleegd heb je vrij weinig wanneer je dit op een afstand ziet, je kunt wel direct 112 bellen. Heb je beelden van de inbraak dan kun je deze gebruiken als bewijsmateriaal, let er wel op dat je de opgenomen bestanden opslaat in de cloud of op een sd-kaartje. Nadeel van een sd-kaart is dat wanneer ook de camera gestolen wordt je geen beeldmateriaal meer hebt

Zijn de slimme camera’s makkelijk te installeren?

Veel slimme camera’s zijn plug & play en dus makkelijk te installeren. Sommige slimme beveiligingscamera’s zijn zelfs simpel op te hangen met een magneet, hierdoor hoef je niet te boren in de muren. Let er wel op dat je deze hoog ophangt zodat er niet iemand makkelijk bij komt.

Zijn er slimme camera’s die zonder abonnement werken?

De meeste slimme beveiligingscamera’s nemen beelden op en slaan deze op in de cloud, wel komen hierbij extra kosten kijken. Heb je liever een slimme camera zonder abonnement? Kies dan voor een camera die de bestanden opslaat op een server of op een sd-kaartje.