Slimme bedbodem van Auping voorkomt snurken

Bram Tigchelaar Laatste update: 23-10-2020

Beddenfabrikant Auping heeft een slimme bedbodem op de markt gebracht die helpt tegen snurken. De bedbodem geeft de snurker een ‘liefdevol’ zetje of zet het hoofdeinde een stukje hoger.

slimme bedbodem auping

  © Pixabay

Middels de Auping Connect App wordt er bij een registratie van een te hoog decibel actie ondernomen door de slimme bedbodem. De slimme bedbodems dragen de naam Auping Smart Base en bieden binnen een smart home diverse mogelijkheden. Zo is de slimme bedbodem te koppelen met Google Home en met Homey.
Auping Spiraalbodem in combinatie met Auping Connect

Auping Smart Base bedbodems zijn spiraalbodems die gecombineerd zijn met Auping Connect, een apparaatje onder de bedbodems wat te bedienen is middels de app op een smartphone of tablet. Wanneer de applicatie een te hoog decibel meet, onderneemt de slimme bedbodem actie. Er zijn daarbij twee opties: zo is de bedbodem in staat om de snurker een zetje te geven of kan het hoofdeinde omhoog gesteld worden. Bij deze laatste optie worden de luchtwegen meer geopend en kan de snurker weer vrij ademen.

Auping Smart Base als oplossing voor snurk-probleem

Het kan aardig vervelend zijn: een snurkende partner waardoor in slaap vallen praktisch onmogelijk gemaakt wordt. Auping wilt met de Smart Base een daadwerkelijke bijdrage leveren aan een betere nachtrust voor snurkers en die van hun partners: “Snurken ontstaat onder andere door het naar achter zakken van je gehemelte, tong en huig als je op je rug ligt, genetische aanleg of irritatie van de luchtwegen. We willen met de Auping Smart base een bijdrage leveren aan een betere nachtrust voor alle snurkers en hun partners“, aldus Jabe Faber, category manager bij Auping.

Auping Smart Base is ook een slimme wekker

Naast de anti-snurk acties die de slimme bedbodems van Auping kunnen ondernemen, kan de Auping Smart Base ook dienen als een slimme wekker. Wanneer de gebruiker het ‘lichtste slaapt’ voor 30 minuten van de ingestelde wektijd, gaat wederom het hoofdeinde van de bedbodem automatisch omhoog. Hiermee wordt de gebruiker langzaam gewekt. Ook voor het naar bed gaan biedt de bedbodem handvatten: zo geeft Smart Base een seintje als het tijd is om te gaan slapen.

Slim bed te integreren in binnen een smart home

Opvallend zijn de vele mogelijkheden die Auping met haar slimme bedbodem biedt binnen een smart home. Zo is er een koppeling mogelijk met Homey, een populaire smart home controller waar meer dan 50.000 apparaten mee te koppelen zijn. Ook zijn er mogelijkheden met een smart speaker als bijvoorbeeld Google Home: zo kan de gebruiker zonder naar de telefoon te hoeven grijpen de bedbodem bedienen met spraak.

De slimme bedbodem zelf ervaren kan bij Landal Miggelenberg, waar Auping een ‘smart bed room’ heeft gerealiseerd.
 Nieuw!  

Sonos Ray – Nu te koop!

Sonos Ray

De betaalbare slimme soundbar Sonos Ray is nu te koop! Bekijk deze nieuwe soundbar!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.