slimme babyweegschaal
Home » Slimme babyweegschaal » Top 10 slimme babyweegschalen

Top 10 slimme babyweegschalen

Slimme babyweegschaal kopen vanaf € 33,97

  • Top 10

Het is belangrijk om de in de eerste maanden van de baby goed op het gewicht te letten. Zo kun je zien of de baby goed groeit en zich goed ontwikkeld. Dit ging voorheen altijd handmatig en  werd alles opgeschreven. Met een slimme babyweegschaal is dit wat eenvoudiger en kun je dit gemakkelijk zelf doen. Bij elke meting stuurt de weegschaal automatische de gemeten gegevens door naar een app op je smartphone. Hierdoor kun je de metingen makkelijk in de gaten houden en vergelijken.

Om jou te voorzien van je beste advies heb ik een top 10 slimme babyweegschalen opgesteld. In deze top 10 vind je de beste slimme babyweegschalen van dit moment. Voor deze top 10 is er gekeken naar baby weegschalen met slimme functies. Op basis van mijn bevindingen heb ik de posities in deze top lijst bepaald.

moa beste slimme weegschaal

1. MOA Babyweegschaal

Een digitale weegschaal speciaal voor peuters en baby’s. Via een Bluetooth verbinding met je telefoon houdt je de gemeten gegevens eenvoudig bij.
MyWeigh babyweegschaal

2. MyWeigh babyweegschaal

Een zeer nauwkeurige weegschaal van MyWeigh. Kan gegevens doorzenden naar computer door de weegschaal aan te sluiten met de bijgeleverde USB kabel.

Alecto BC-60BT

3. Alecto BC-60BT

De Alecto Bc-60BT is een zeer nauwkerige babyweegschaal. Met deze weegschaal weeg en meet je eenvoudig je baby. Door middel van een app worden de gegevens automatische doorgestuurd, zodat jij de groei van je baby makkelijk kan volgen.

Motorola MBP-84SN

4. Motorola MBP-84SN

Een weegschaal die gebruikt kan worden voor volwassenen, maar ook voor baby’s en peuters. De nauwkeurigheid van de weegschaal maakt hem ook geschikt voor baby’s. Voor het wegen van een baby kun je zelf op de weegschaal staan en de baby in je armen houden. De gemeten gegevens worden dan automatische doorgestuurd naar een applicatie op je smartphone of tablet.

maxx baby en peuterweegschaal

5. Maxx Baby en peuterweegschaal

Een babyweegschaal die nauwkeurige meting maakt. Het is bij dit model mogelijk om er een dekentje op te leggen, zodat de baby het niet koud krijgt. Helaas is het bij dit model niet mogelijk om hem te koppelen met een app.

Waarop is deze top 10 op gebaseerd?

Om een top 10 op te stellen met de beste babyweegschalen, is er een onderzoek uitgevoerd naar de beste modellen van dit moment. Daarvoor is er gekeken naar het huidige aanbod en daarvan is er een selectie gemaakt. Daarna zijn de functies van deze babyweegschalen onderzoek en is specifiek gekeken naar slimme functies. Tot slot zijn de posities in deze top 10 bepaald
Selectieproces van de slimste babyweegschalen

Voor het selecteren van de tien beste babyweegschalen van dit moment. Is er eerst gekeken naar het huidige aanbod aan babyweegschalen dit er momenteel te koop zijn in Nederlandse webshops. Aan de hand van diverse babyweegschalen is er gekeken welke babyschalen het beste zijn, deze vergelijking is gemaakt aan de hand van design, prijs en functionaliteiten. Op welke functionaliteiten en wat dit voor functionaliteiten de weegschalen zijn beoordeelt staat hieronder.

Slimme functionaliteiten van de babyweegschalen

Een slimme babyweegschaal heeft slimme functies en kan meer dan alleen wegen. Zo zijn er functies die bijvoorbeeld de gemeten gegevens direct doorstuurt naar een applicatie op je smartphone. Het mooie van deze functie is dat je het niet hoeft te noteren, maar dat je ook direct de gegevens kunt vergelijken met vorige metingen. Hieronder staan de functionaliteiten van de babyweegschalen en met een kleine beschrijving ervan.

  • Koppeling met smartphone of tablet: zoals hierboven al staat beschreven is het handig om een babyweegschaal te koppelen met een smartphone of tablet. Met deze functie stuurt de weegschaal de gemeten gegevens door naar je smartphone. Op je smartphone kun je dan eenvoudig de gegevens bekijken en dit wordt ook vaak onthouden. Hierdoor kun je kijken of er progressie is met vorige gemeten gegevens, daarnaast raak je deze gegevens ook niet kwijt.
  • Nauwkeurigheid van de weegschaal: een andere belangrijke functie van een babyweegschaal is de nauwkeurigheid. Vooral om dat een kleintje weinig weegt is het belangrijk dat een weegschaal ook nauwkeurig meet. Er zijn bijvoorbeeld weegschalen die tot een gram nauwkeurig meten.
  • Weegvlakte: ook is belangrijk dat je kijkt hoe de weegschaal meet. Sommige weegschalen hebben simpelweg een soort bak waarin je baby kunt liggen. Dit is voor de baby comfortabel en voor jou is dit makkelijk wegen. Ook zijn er weegschalen waarbij je de baby in je armen kunt nemen en zelf op de weegschaal kunt staan.

Hoe heb ik posities toegewezen in deze top 10 babyweegschalen?

Na het selecteren van tien modellen die te koop zijn in Nederland, zijn deze modellen vergeleken op basis van de functionaliteiten. Hoe slimmer de functionaliteit hoe hoger de weegschaal scoort in deze top 10. Aan de van mijn bevindingen in dit onderzoek heb ik de posities bepaald per babyweegschaal.