Slimme babyweegschaal

samen met de baby op de weegschaal
Er zijn slimme babyweegschalen waar je samen met de baby op kunt staan. Veilig!

Een slimme babyweegschaal heeft opvallend meer functie dan normale babyweegschalen. Met name de mogelijkheid om babyweegschaal te kunnen koppelen met een smartphone is interessant. Vaak gaat dit met een bluetooth verbinding, waarna je eenvoudig metingen kunt analyseren met een app. Als ik inzoom naar de merken voor zo’n smart babyweegschaal, springt er een tussenuit: Alecto.

Vanwege de velen vragen over weegschalen voor baby’s met smart functies die ik heb mogen ontvangen, heb ik besloten om er een complete adviesgids voor te schrijven. Ik zet de beste keuzes op een rij, behandel de belangrijkste functies en ga geef handige tips voor de juiste slimme babyweegschaal kopen.

Index: Slimme babyweegschaal

Beste slimme babyweegschaal modellen

Er zijn op dit moment een aantal interessante babyweegschaal modellen die ik je graag zou willen adviseren. Echter, is het maar de vraag wat jij belangrijk vindt: zo veilig mogelijk of vind je de prijs een belangrijkere factor? Om je op weg te helpen heb ik de beste slimme babyweegschaal modellen voor diverse keuzes op een rij gezet: de beste keuze, een goedkoper alternatief en de meest veilige weegschaal voor baby’s. Bekijk mijn selectie hieronder!


Beurer BY 90 Babyweegschaal

Beurer BY 90 Babyweegschaal

De Beurer BY 90 Babyweegschaal is te koppelen met een app, hierdoor kun je metingen opslaan en makkelijk terugvinden. Ook heeft deze weegschaal een handige ingebouwde meetlint, waarmee je de lengte van je kindje kunt meten. Dit model heeft ook een stabiliteitssysteem, waardoor de meting erg nauwkeurig is.


Miya B200 Babyweegschaal

Miya B200 Babyweegschaal

De Miya B200 is een slimme babyweegschaal die je kunt koppelen met een app. In de app kun je vervolgens alle metingen opslaan en terugkijken. Handig want zo vergeet je niks en hoef je zelf niet alles te noteren.


Smart babyweegschaal kopen: mijn kooptips

Bij het kopen van smart babyweegschaal zijn er aantal zaken waar je goed op moet letten. Zo is niet alleen de nauwkeurigheid van de weegschaal een belangrijke factor, maar ook de ondersteuning op het gebied van smartphones. Op basis van diverse vragen die ik binnen heb gekregen over slimme babyweegschalen, heb ik een aantal van mijn beste kooptips op een rij gezet.

 • Kijk naar weeg nauwkeurigheid: een baby weegt natuurlijk stukken minder dan een volwassenen. Waar je bij een volwassenen weegschaal prima kunt kiezen voor tussenpozen van 100 gram, is dit bij een baby vaak een groot gedeelte van zijn complete gewicht. Het is slim om te gaan voor een babyweegschaal die niet meer dan 10 gram nauwkeurig kan wegen.
 • Koppelingen en ondersteuning: kijk ook altijd goed naar mogelijke koppelingen en de ondersteuning hiervoor. Wil jij analyses maken via je smartphone en het gewicht van je baby eenvoudig terug kunnen kijken via een app? Check dan of de weegschaal deze smart functies heeft en of deze compatibel zijn met jouw toestel.
 • Controleer de veiligheid: een babyweegschaal met een diepe schaal is veiliger dan een plat model. Echter zijn er ook platte modellen waarmee jij samen met je baby kunt wegen. Let altijd goed op de veiligheid van de soorten weegschalen voor baby’s.
 • Ga voor een babyweegschaal met tarra functie: een baby vind het wegen vaak maar niets. Laat hem of haar zijn favoriete knuffeltje meenemen, waarbij je met een weegschaal met tarra functie het gewicht hiervan eraf kan halen. Slim, veilig en handig voor baby’s wegen die het eng vinden.

samen met de baby op de weegschaal

Er zijn slimme babyweegschalen waar je samen met de baby op kunt staan. Veilig!


Samen met je baby wegen: Motorola MBP-84SN 

De Motorola MBP-84SN is een goed voorbeeld van een smart babyweegschaal waar je samen met je baby op kunt staan om je baby te wegen.


Functies van een smart babyweegschaal

Een smart babyweegschaal heeft veel meer functies dan een ‘klassiek’ model. Dit gaat vaak verder dan de digitalisering van zaken als het opmeten van lengte of het makkelijk aflezen van het gewicht via een groter display. Ik som de belangrijke functies van een smart babyweegschaal op.

 • Bluetooth ondersteuning: vaak is een smart model voorzien van een bluetooth ondersteuning. Hiermee kun je met de babyweegschaal makkelijk een verbinding maken met je smartphone of tablet.
 • Nauwkeurig gewicht meten: vaak is er sprake van een ontzettend nauwkeurige meting. Dit kan in sommige gevallen zelfs tot 10 gram nauwkeurig, wat voorheen nooit mogelijk was.
 • Digitaal lengte meten: opvallend is dat ook enkele modellen (bijvoorbeeld Alecto) de mogelijkheid bieden om digitaal te meten. Ook dit wordt doorgespeeld naar een app als deze ondersteuning hiervoor biedt.
 • App met analyses: ik benoemde het in mijn vorige puntje al. Een app met analyses is vaak een functie van een slimme weegschaal voor baby’s. Alles wat je meet wordt doorgestuurd naar je smartphone middels de app, waarna je allerlei interessante informatie kunt bijhouden.
 • Tarra functie: er is ook vaak sprake van een handige tarra functie, ook wel tarra & hold genoemd of bij modellen als Alecto de ‘Omslagdoek-functie’. Hiermee kun je eerst een omslagdoek meten en de weegschaal vervolgens op nul zetten.

Voordelen van een babyweegschaal met smart functie

Met de daarnet benoemde functies, geniet je automatisch van enkele mooie voordelen bij het wegen van je baby. Veel zaken zullen veel makkelijker gaan, maar nog belangrijker: het monitoren van het gewicht en de voortgang van je baby was nog nooit zo makkelijk en zinvol.

 • Gegevens van de baby monitoren: met behulp van een app kun je met handige grafieken en analyses de gegevens van de baby monitoren. Kijk terug en zie de complete voortgang in eenvoudig weergegeven grafieken.
 • Altijd alle informatie van de baby bij de hand: heb je periodiek een afspraak op het consultatiebureau? Dan heb je altijd de gegevens bij de hand middels de app op je smartphone. Handig en zeer waardevol.
 • Zeer nauwkeurige metingen: dank zij de mogelijkheid om soms tot wel 10 gram nauwkeurig te kunnen meten, geniet je van een super scherpe weging.
 • Veiliger je baby wegen: met slimme modellen waar je dus zelf ook op kunt staan met de baby, wordt het wegen ook een stuk veiliger. Dit is een voordeel die ik zeker belangrijk vindt bij een weegschaal voor baby’s.
babyweegschaal met tarra functie

Let altijd goed op de ondersteuning van je eigen smartphone of tablet als jij een babyweegschaal met bluetooth functie op het oog hebt. Vaak is er een minimale software vereiste, hoewel de apps vaak wel voor Android en iOS beschikbaar zijn. Altijd checken dus!

Uitgelicht: slimme babyweegschaal Breurer

Een van de beste merken op het gebied van een babyweegschaal met slimme functies is Breurer in mijn ogen. Het merk biedt een interessant model aan, de By 90 babyweegschaal. Een babyweegschaal die voorzien is van een bluetooth-functie. Breurer onderscheid zich op enkele kenmerken, die ik hieronder voor je op een rij zet.

 • Gratis Breurer app: middels de handige applicatie van Alecto kun je eenvoudig de gegevens van je baby terugkijken. Zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te monitoren.
 • Vergelijking van groeiproces: dit vind ik écht heel gaaf. Je kunt niet alleen de gegevens van je baby checken, maar deze ook vergelijken met andere baby’s van hetzelfde geslacht en dezelfde leeftijd. Informatief!
 • Dagboek bijhouden: ook kun je de app een dagboek bijhouden. Dit kan handig zijn als je vanaf een bepaalde maand start met een bepaald soort babyvoeding.
 • Lengte registreren: in de app kun je met een losse centimeter ook de lengte registreren met een ingebouwde meetlint. Neem deze gegevens mee in je analyses voor een nog betere monitoring.
 • Omslagdoek-functie: dankzij deze functie kun je je baby zonder kleding wegen, door eerst de omslagdoek te wegen en daarna de weegschaal op 0 kilogram te zetten.

Beurer BY 90 Babyweegschaal

Beurer BY 90 Babyweegschaal

De Beurer BY 90 Babyweegschaal is te koppelen met een app, hierdoor kun je metingen opslaan en makkelijk terugvinden. Ook heeft deze weegschaal een handige ingebouwde meetlint, waarmee je de lengte van je kindje kunt meten. Dit model heeft ook een stabiliteitssysteem, waardoor de meting erg nauwkeurig is.


Slimme babyweegschalen vergelijken

Op het gebied van babyweegschalen zijn er veel keuzes maken. Als ik echter inzoom op de smart modellen, zijn er daar (nog) niet heel veel van. Ik merk wel dat er een flinke stijging is het aantal modellen. Om het overzichtelijk te maken, heb ik de modellen van dit moment naast elkaar gezet. Op die manier kun je de babyweegschalen met smart functies eenvoudig met elkaar vergelijken.

SLIMME BABYWEEGSCHAALAPPONDERSTEUNINGNAUWKEURIGHEIDPRIJS INDICATIEBEKIJK
Beurer BY 90 BabyweegschaalJaBluetooth5 gram€ 79,99Bekijk
MOA BabyweegschaalJaBluetooth50 gram€ 33,97Bekijk
Motorola MBP-84SNJaWiFi5 gram€ 108,99Bekijk
MyWeigh Ultrababy U-2NeeNee2 gram€ 48,99Bekijk

Conclusie: is een babyweegschaal nu echt smart?

Zoals je kunt verwachten eindig ik ook deze adviesgids met een oordeel of ik nu een babyweegschaal nu echt slimmer vind dan voorheen. En ja, dat vind ik zeker. Met de mogelijkheid om de babyweegschaal te kunnen koppelen aan je smartphone of tablet geniet je in mijn ogen van de meeste voordelen.

Ook is er op het gebied van veiligheid goed nagedacht bij slimme varianten: zo zijn er modellen waarbij zelf samen met de baby op de weegschaal kunt staan. Ook hiervan worden gemeten gegevens direct gepusht naar je smartphone op desbetreffende app. Op die manier heb je altijd de actuele gegevens van je baby bij de hand, wat ook handig kan zijn bij een bezoek aan het consultatiebureau.

FAQ: Meest gestelde vragen over slimme babyschalen

Om meer informatie te verschaffen over deze slimme babyweegschalen hebben we de meest gestelde vragen hieronder opgesteld en beantwoord.

Wat zijn de voordelen van een slimme babyweegschaal?

Een slimme babyweegschaal kan specifieke voordelen bieden die ervoor zorgen dat je niet alleen erg nauwkeurig kunt meten, maar ook dat het wegen prettiger en veiliger verloopt. Bovendien kun je met gebruik van een app interessante en belangrijke informatie bijhouden.

Wat is de beste slimme babyweegschaal?

Op basis van de veiligheid, nauwkeurigheid, ondersteuning en functies is de MOA Babyweegschaal de beste slimme babyweegschaal. Handig is hier de verbinding met je smartphone. Zie bovenin deze pagina ook andere interessante en veilige opties.

Is een slimme babyweegschaal ook geschikt voor huisdieren?

Dit verschilt per weegschaal en per huisdier, vaak staat het maximale gewicht van de weegschaal aangegeven.