slimme babyfoon
Home » Slimme babyfoon » Top 10 slimme babyfoons
 • Top 10

Met een slimme babyfoon kun je op afstand kijken of je kindje lekker slaapt. Mocht je kindje wakker worden dan krijg je een melding via je smartphone. Dit kan handig zijn wanneer je bij de buren zit of vakantie bent en je kind ligt te slapen op de hotelkamer. Om je een beetje op weg te helpen bij het kopen van een babyfoon heb ik een top 10 slimme babyfoons opgesteld.

In deze babyfoon top 10 vind je de beste slimme babyfoons van dit moment. Voor deze top 10 heb ik een klein onderzoekje gedaan naar de huidige modellen slimme babyfoons, deze heb ik getest en een de tien top modellen geselecteerd. Bekijk hieronder wat de tien beste modellen van dit moment zijn.

motorola beste slimme babyfoon

1. Motorola MBP-944 Connect HALO +

De beste slimme babyfoon in deze top 10 is met kop en schouders de Motorola MBP-944 Connect Halo. Deze babyfoon heeft de meeste opties en is makkelijk te koppelen met een smartphone.

iBaby M6S

2. iBaby M6S

Deze iBaby babyfoon is op afstand bedienbaar en heeft een 1080HD camera. Daarnaast zit er in deze camera ook sensors die de kamertemperatuur en luchtvochtigheid in de kamer meten.

Veskys-2019-babyfoon

3. Veskys® 2020

Een handige babyfoon van het merk Veskys. Deze babyfoon heeft een full HD camera en 2-wegs audio, hierdoor kun je luisteren en praten tegen de baby.

luvion supreme connect babyfoon

4. Luvion Supreme

Deze Luvion Supreme babyfoon wordt geleverd met een display, hiermee kun je je kindje in de gaten houden, tegen praten en eventueel de camera bijsturen. Naast de display kun je ook via je smartphone de beelden bekijken.

Motorola-MBP-845-babyfoon

5. Digoo babyfoon

Super handige babyfoon die makkelijk te plaatsen is door zijn buigzame voet. Filmt in HD en heeft meet de temperatuur en luchtkwaliteit in de kamer.

Motorola-MBP-845-babyfoon

6. Motorola MBP-845

Ook deze slimme babyfoon van Motorola wordt geleverd met handige display. Bestuur de camera via je display of via je smartphone, zo houdt je altijd je kindje in de gaten.

Netgear-babyfoon-slimme-babyfoon

7. Netgear babyfoon

Leuke babyfoon van Netgear. Heeft 2-weg audio, zodat je kunt communiceren met je kindje en heeft ook een muziekspeler aan boord.

Orretti-slimme-babyfoon

8. Orretti® slimme babyfoon


Deze Orretti slimme babyfoon is scherp geprijsd. Heeft een full HD camera met nachtzicht en bewegingsdetectie. Via je smartphone bekijk en beweeg je het beeld van de babyfoon.

Motorola MBP-67

9. Motorola MBP-67

Deze Motorola babyfoon wordt geleverd zonder monitor. Dit maakt de babyfoon goedkoper en is daarom alleen te bedienen via een app.

Alecto IVM-100

10. Alecto DIVM-850

Een zeer goede slimme babyfoon van het merk Alecto. Bij deze babyfoon krijg je ook een handige touchscreen voor live beelden te bekijken.
De beste slimme babyfoon

Afgelopen weken heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar slimme babyfoons, daarom kan ik nu concluderen dat de beste slimme babyfoon de Motorola MBP-944 Connect HALO+. De babyfoon is wat prijzig maar je krijgt erg veel voor terug. De babyfoon wordt geleverd met een makkelijk te montere stand.

Dit model babyfoon is voorzien van de meest leuke functies. Spreek bijvoorbeeld tegen je kindje door de 2-weg audio, daarnaast kun je zien hoe je baby hier op reageert. Ook kun je via de Hubble app liedjes af laten spelen. Verder kun je ook de Speel Solution App activeren, hiermee krijg je inzichtelijke hoe je kindje slaapt door een slaapsamenvatting.

motorola beste slimme babyfoon

De beste slimme babyfoon

In mijn ogen de beste slimme babyfoon van dit moment. Dit model is ten eerste heel makkelijk te installeren, daarnaast zijn de functionaliteiten van dit model erg goed. Denk aan een sterrenprojector, terug spreekfunctie of een slaapsamenvatting van je kindje.

Methodologie van onderzoek

Benieuwd hoe ik deze top 10 slimme babyfoons heb opgesteld? Lees dan hieronder de methode van het onderzoek. Om een goed en eerlijk advies te geven heb ik dit onderzoek uitgevoerd, zodat ik kan zeggen wat ik de beste slimme babyfoon van dit moment vind. De stappen van dit onderzoek zagen er als volgt uit:

 1. Selecteren van diverse slimme babyfoons
 2. Functionaliteiten van de babyfoons onderzoeken
 3. Met de output van het onderzoek de posities in deze top 10 bepalen

Lees hieronder diepgaande informatie over deze stappen.

Selectie top 10 slimme babyfoons

Voor deze babyfoon top 10 ben ik op zoek gegaan naar echt slimme babyfoons. Dit heb ik gedaan door eerst te kijken wat zijn nou “slimme” babyfoons en daarna te kijken naar het huidige aanbod aan smart babyfoons.
Ik heb de volgende definitie aan “slim” gehangen in dit onderzoek: er moet een mogelijkheid zijn om de babyfoon te koppelen aan een smartphone, zodat je op afstand live beelden kunt zien. Op basis van deze definitie ben ik op zoek gegaan naar smart babyfoons die momenteel te koop zijn bij Nederlandse aanbieders.

Onderzoekscriteria bij smart babyfoons

Om een goed en eerlijk advies te kunnen geven heb ik de babyfoons onderzocht op verschillende factoren. Er zit namelijk veel verschil in de soort functionaliteiten van de babyfoons, zo is het bij de ene alleen mogelijk om live beelden te zijn, maar bij de andere ook mogelijk om te kunnen spreken tegen de baby. De factoren waarop we de babyfoons hebben onderzocht staan hieronder beschreven.

 • Camerakwaliteit: omdat het hier gaat om een camera hebben we gekeken naar de camerakwaliteit, dit wordt vaak aangegeven met het aantal pixels
 • Ondersteuning via de applicatie: hierbij heb ik gekeken naar de ondersteuning en de werking van de bijbehorende applicatie.
 • Afstand en bereik: ook belangrijk om te weten op welke afstand je nog steeds kunt mee kijken. Bij sommige babyfoons is het bereik maar 100 meter en bij andere kun je aan de andere kant van de wereld nog steeds live beelden zien. Vaak heeft dit te maken met het soort verbinding.
 • Mogelijkheid om de camera op afstand te besturen: ook zijn er babyfoons waarbij je op afstand de camera kunt bedienen. Handig wanneer je bijvoorbeeld meerdere kinderen op één camera hebt liggen.
 • 2-weg audio: met 2-weg audio kun je luisteren en ook terug praten.
 • Notificatie bij beweging: normaal slaat een babyfoon aan op geluid, maar sommige babyfoons reageren ook op beweging.
 • Werking: tijdens het onderzoeken van de babyfoons hebben we gekeken naar de werking van de babyfoon.
 • Installatie: ook de installatie vond ik een belangrijk aspect in dit onderzoek, omdat hier veel verschil in zit.
 • Extra’s: veel babyfoons worden geleverd met accessoires of extra’s. Zo zijn er bijvoorbeeld babyfoons waarbij je een extra display bij krijgt.

Hoe heb ik scores toegewezen aan deze top 10?

Aan de hand van bovenstaande factoren heb ik de babyfoons een plekje kunnen geven in deze babyfoon top 10. Ook heb ik bij het toewijzen van de posities ook gekeken naar de prijs, het moet natuurlijk wel betaalbaar en reëel blijven.

Verder zal ik deze top 10 up-to-date houden, boven aan de pagina vind je een datum waarop deze pagina voor het laatst gewijzigd is. Ook zal ik bij nieuwe modellen en wijzigingen deze top 10 slimme babyfoons aanpassen waar nodig, zodat er altijd eerlijk advies gegeven wordt.