Slim schilderij Netgear Meural Canvas 2 op komst

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Zelfs kunst kan slim worden geïntegreerd binnen een smart home. Netgear bewees dit eerder met de Meural Canvas, een slim schilderij die eenvoudig te bedienen is via een app. Er komt nu een nieuwe variant aan: de Netgear Meural Canvas 2.

meural canvas slim schilderij

Schilderij ter illustratie © Pixabay

Opvallend is het mooie antireflectie-display, waarmee het net lijkt of je naar een écht schilderij aan het kijken bent. Nieuw zijn verbeterde prestaties op het gebied van WiFi en verbruik: de nieuwe Canvas 2 is zo’n 45% energiezuiniger.

Slim schilderij van Netgear brengt kunst in je smart home

Nog even kort wat de Netgear Meural Canvas is. Het gaat hier om een slim schilderij waar je zelf bepaalt welke afbeeldingen er op specifieke momenten getoond worden. Op die manier heb je altijd een ander stukje kunst aan de wand hangen wat perfect past bij een specifieke sfeer of situatie. Daarbij zijn er ook persoonlijke foto’s weer te geven op het slimme schilderij. De bediening gaat via een speciale app, waarbij je ook makkelijk kunt schakelen tussen verschillende schilderijen. Niet alleen via de app is de Canvas 2 overigens te bedienen: dit kan ook met gebaren, spraak of via een desktop computer.

Meural Canvas 2: meer bereik, sneller en zuiniger

De vernieuwde variant van het slimme schilderij van Netgear is sterk verbeterd op drie grote factoren: bereik, snelheid en energie. Allereerst is de WiFi verbinding sterk geoptimaliseerd en kunnen er sneller schilderijen geüpload worden. Daarbij is het schakelen tussen verschillende schilderijen nu beter te doen. Wat ook opvallend is, is de verbetering op het energieverbruik wat Netgear weet te melden: er zo sprake zijn van een besparing van maar liefst 45% in vergelijking met het eerdere model.

Slim schilderij heeft Antirefelectie-display en past zich aan, aan omgeving

De Meural Canvas 2 is voorzien van een prachtig antireflectie-display. Hierdoor is er – net als bij een normaal schilderij – geen weerspiegeling van bijvoorbeeld slimme verlichting of zonlicht. De kwaliteit van getoonde schilderijen wordt dan ook nog mooier: het lijkt net of je naar een normaal schilderij kijkt. Daarnaast zijn er bij de nieuwe Meural Canvas 2 nu ook omgevingssensoren aan de voorzijde: hiermee wordt het licht van het slimme schilderij nog beter automatisch aangepast om de omgeving.

Bedien Canvas 2 met spraak, app, gebaren óf computer

De bediening van schilderijen of instellingen van de Canvas 2 kan op veel verschillende manieren. Allereerst is het makkelijk te doen via een speciale app die zowel beschikbaar is op iOS als Android toestellen. Het is ook mogelijk om voor het slimme schilderij te gaan staan en met behulp van gebaren (wegwerpgebaren, haha), te switchen tussen afbeeldingen.

Heb je een Alexa smart speaker in huis staan? Dan kun je ook het slimme schilderij van Netgear bedienen met spraak. Ten slotte kan er ook gebruik gemaakt worden van een overzichtelijk dashboard op een desktop computer. Dit is met name handig als je bijvoorbeeld het slimme schilderij op wilt hangen in een kantoor of werkruimte.

‘Netflix voor schilderijen’

Netgear biedt voor eigenaren van een Canvas de mogelijkheid om abonnee te worden. Dit is eigenlijk de Netflix voor schilderijen, gezien abonnees toegang krijgen tot een grote bibliotheek met schilderijen. Er zou sprake zijn van meer dan 30.000 verschillende kunstwerken van bekende kunstenaars als Van Gogh.

Meural Canvas 2 kopen: twee soorten

Interesse in dit slimme schilderij van Netgear? Schrik dan niet van de prijs: de goedkoopste variant kost zo’n € 649,-. Als je ook nog gebruik wilt maken van de kunstbibliotheek betaal je jaarlijks € 65,-. Er worden vier verschillende typen aangeboden: de kleuren wit en en donker en met een 21,5 inch of een 27 inch display.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *