slimme rolluiken
Home » Slim rolluik » Top 10 slimme rolluiken

Top 10 slimme rolluiken

Slim rolluik kopen vanaf € 59,95

  • Top 10

Slimme rolluiken zijn heel interessant en handig in een slim huis. Zo kun je met slimme rolluiken handige scenes maken en automatiseer je het huis makkelijk, denk bijvoorbeeld aan rolluiken bedienen met Google Home. Een leuke scene is bijvoorbeeld een koppeling met een rolluik, slimme lampen en een spraakassistent. Na het zeggen van een bepaalde commando tegen je Google Home zullen de lampen uitgaan en de rolluik sluiten.

Heel gaaf natuurlijk die slimme koppelingen alleen hoe kom je nu aan zo’n slimme rolluik? Naast het advies dat we je geven, heb ik ook een top 10 slimme rolluiken opgesteld en een beste slimme rolluik keuze. In deze top 10 vind je de tien beste rolluiken van dit moment die je kunt gebruiken voor het automatiseren van je rolluiken. Wel dien je zelf nog goed te letten op de maten en de sterktes die de buismotors hebben.

somfy sunea beste slimme rolluik

1. Somfy Sunea 60 io

Het beste slimme rolluik van dit moment is de Somfy Sunea 60 io. Een krachtige motor die te besturen is via een applicatie van Somfy. Sins kort is het ook mogelijk om Somfy te koppelen met Google Home, hierdoor is dit een echte Google Home rolluik.

somfy rs100 io

2. Somfy RS100

Nog een rolluik motor van Somfy die via een applicatie te bedienen is. Het mooie van deze motor is dat hij vrij stil is.

brel slim rolluik

3. Brel buismotor 45 mm

Deze slimme buismotor is van het merk Brel. Heeft een integratiemogelijkheid met Homey, hiermee kun je koppelingen maken met onder andere Google Home.

simu t6 buismotor

4. Simu T6 buismotor

Deze buismotor T6 van Simu is te gebruiken voor zonwering en rolluiken. Is te koppelen met accessoires van Somfy en heeft een kracht van 120 Nm.

selve drfx buismotor

5. Selve DRFX buismotor

Een slimme buismotor van Selve. Deze slimme buismotor is geschikt voor een originele motorsteun van Somfy.

altron black buismotor

6. Altron Black buismotor

Deze Altron Black buismotor kan gebruikt worden voor het automatiseren van rolluik, daarnaast ook te gebruiken voor een zonnescherm.

acm buismotor rolluik

7. ACM buismotor

Met deze buismotor van ACM kun je bedienen op afstand met een afstandsbediening. Is eenvoudig te installeren.

ttgo buismotor

8. TTGO buismotor

Een scherp geprijsde buismotor van het merk TTGO. Dit model heeft kracht van 8 Nm, echter zijn er andere modellen te verkrijgen met 50 Nm.

faher fr 45 r buismotor

9. Faher FR 45 R buismotor

Buismotor van Faher is geschikt voor rolluiken en zonwering. Wordt exclusief geleverd met motorsteun en adaptieset.

becker buismotor

10. Becker P9-16-E12 buismotor

Deze buismotor is van het merk Becker. Is te gebruiken voor zonwering of screens en wordt geleverd met elektronische eindschakelaar.

Het beste slimme rolluik

Na grondig onderzoek te hebben gedaan naar slimme rolluiken kan ik zeggen dat het Somfy Sunea 60 io het beste slimme rolluik van dit moment is. Dit komt met name doordat het een krachtige motor erg stil is en ook fijn werkt met de Somfy app.
Ook is het interessant wanneer je je rolluik wilt besturen via Google Home. Sinds kort heeft Somfy het namelijk mogelijk gemaakt om ook een koppeling te maken met Google Home, hierdoor kun je de rolluiken bedienen met Google Home. Ook is het mogelijk op je Philips Hue lampen te koppelen met dit rolluik.

somfy sunea beste slimme rolluik

Het beste slimme rolluik Somfy

Deze Somfy Sunea is in mijn ogen het beste slimme rolluik van dit moment. Erg krachtig en stil en je kunt de rolluik bedienen met Google Home.

Onderbouwing top 10 slimme rolluiken

Voor het opstellen van deze top 10 slimme rolluiken is er een onderzoek uitgevoerd. Dit is gedaan om jou te voorzien van het beste advies en om de beste modellen inzichtelijk te krijgen. Hoe dit onderzoek is uitgevoerd staat hieronder onderbouwt. Zo vertel ik hoe ik deze rolluiken geselecteerd heb, hoe ik ze vergeleken heb en hoe de posities in deze top 10 heb bepaald.

Selectie van diverse slimme rolluiken

Voor het selecteren van deze top 10 slimme rolluiken is er uitsluitend gekeken naar de Nederlandse markt. Daarvoor is er gekeken naar de diverse merken en naar buismotors die ervoor zorgen dat een rolluik slim wordt. Met een buismotor is het namelijk mogelijk om de rolluik te automatische op te hijsen en te dalen zonder dat je daar veel inspanning voor hoeft te leveren. Het verschil in de slimheid van de rolluik zit hem de besturing van de rolluik, dit kan bijvoorbeeld middels het indrukken van een schakelaar, afstandbediening of via een smartphone. Over de functies die een rolluik slim maken vertel ik hier onder meer.

Functies van slimme rolluiken waarop de top 10 is gebaseerd

Om de buismotors die een rolluik slim maken te vergelijken, is er gekeken naar functies van de buismotors. De functies van deze buismotors waarop de vergelijking is gebaseerd staan hieronder met beschrijving.

  • Bedienbaar via applicatie: wil je rolluiken op afstand kunnen bedienen, dan is het van belang dat je kijkt of een rolluik te bedienen is via een applicatie. Vaak worden bij rolluiken ook een controller geleverd waarmee je de rolluik kunt besturen, zo niet dan moet je alsnog een apparaat kopen die dit mogelijk maakt.
  •  Te koppelen met andere apparaten: rolluiken worden pas echt slim wanneer deze te koppelen zijn met andere slimme apparaten. Ook dit is niet altijd mogelijk, let hier dus goed op. De buismotors van Somfy zijn bijvoorbeeld te koppelen aan andere apparaten van Somfy. Het mooie hiervan is dat je dan scenes kunt maken en je huis kunt automatiseren.

Naast bovenstaande functies dien je ook altijd te letten op de maat van je rolluik. Elk buismotor heeft een eigen maat en dit dient te passen op je huidige rolluik. Daarnaast dien je ook met de kracht van de rolluik te maken. Sommige rolluiken zijn zwaar, wanneer de buismotor niet genoeg kracht heeft kan hij de rolluik niet openen.
Posities van de rolluiken in deze top 10

Na het opstellen van een lijst van rolluiken van diverse merken, zijn de rolluiken geanalyseerd op basis van de functionaliteiten. Hoe slimmer de rolluik (bedienbaar via app en te koppelen aan andere apparaten), hoe hoger de positie in deze top 10. Zo hebbende buismotors van Somfy een goede plek in deze top 10 omdat deze rolluiken te koppelen zijn met andere slimme apparaten en ze zijn bedienbaar via een applicatie.