Slim rolluik

Advies voor een slim rolluik kopen

slim rolluik kopen
Home » Slim rolluik

Een slim rolluik is een rolluik wat automatisch op en dicht gaat. Je kunt met behulp van een tijdslot zelf bepalen hoe laat het rolluik open of juist dicht dient te gaan. Daarbij zijn er ook slimme rolluiken die voorzien zijn van sensoren: zo gaat het rolluik automatisch omhoog als deze zonlicht detecteert. Bekijk op deze pagina alles over deze handige rolluiken en ontdek welk slim rolluik je het beste kunt kopen.

De beste slimme rolluiken van dit moment

Onze aanbeveling voor een slim rolluik

somfy slimme rolluik
Somfy
Sunea
60 IO
Selve
Eco
type 2
fibaro slimme rolluik
BESTE KEUZE
Fibaro
Rollershutter 2
simu slimme rolluik
Simu
T9 M
Buismotor
Brel
45 mm
Buismotor

Eigenschappen van een slim rolluik

slim rolluik kan automatisch sluiten

Een slim rolluik kan automatisch sluiten.

Een rolluik kennen we allemaal, maar wist je dat er tegenwoordig ook veel slimme varianten zijn? Deze gaan automatisch dicht als het stormt, waarna je zelfs een berichtje op je telefoon kunt krijgen. Voor een slim rolluik kun je kiezen voor een rolbuismotor in combinatie met een inbouwmodule die het automatisch aspect mogelijk maken.

Laten we eerst inzoomen op de belangrijkste eigenschappen van een slim rolluik:

 • Sluit en opent automatisch op ingestelde tijdstippen: je kunt middels een applicatie instellen wanneer of hoe laat de slimme rolluiken geopend of juist gesloten dienen te worden.
 • Sluit automatisch bij storm: je kunt vaak instellen dat het rolluik sluit, zodra het gaat stormen of als het donker wordt.
 • Inzicht in energieverbruik bij inbouwmodule: wanneer je ervoor kiest om een inbouwmodule te gebruiken bij een slim rolluik heb je vaak het voordeel dat je inzicht krijgt in het energieverbruik van de motor.
 • Bediening via applicatie: in veel gevallen kun je met gebruik van een inbouwmodule de rolluiken koppelen met een app op je smartphone. Zo kun je deze met behulp van je telefoon open of dicht doen of instellingen wijzigen.

Let op: je hebt voor een slim rolluik vaak een speciale buismotor nodig om daarop een inbouwmodule aan te kunnen sluiten. Voor aanvullende vragen of advies kun je altijd contact met mij opnemen.

Voordelen van een slim rolluik

effect van een gesloten rolluik

Effect van een gesloten slim rolluik voor inbrekers.

Met de diverse slimme functies kun je door er slim mee om te gaan aardig wat voordelen creëeren. Bekijk een greep uit de voordelen van een slim rolluik:

 • Aan te sluiten op smart home controllers: in veel gevallen kun je de inbouwmodules voor slimme rolluiken koppelen met smart home controllers. Zo is bijvoorbeeld de inbouwmodule van Fibaro te koppelen met HC2, Home Center Lite en Athom Homey.
 • Op afstand je rolluiken openen of sluiten: door de bediening te koppelen aan een applicatie op je smartphone, kun je bijvoorbeeld op je werk de rolluiken sluiten of openen als je dit vergeten bent.
 • Beter slapen en uitslapen: een slim rolluik kan zo ingesteld worden dat deze sluiten als het begint te stormen. Zo wordt jij niet meer wakker door regen tegen het raam! Daarbij kunnen ze ook pas open gaan op een door jou ingesteld tijdstip. Wil je wat langer blijven liggen in bed, laat ze dan wat later automatisch open gaan.
 • Veiliger tegen inbraak: nodig inbrekers niet uit en sluit ’s nachts de rolluiken automatisch. Zo zien zij niet wat er in jouw huis te vinden is en kunnen zij ramen niet meer binnendringen.
fibaro slimme rolluik

★★★★★ – “De FIBARO Roller Shutter 2 is de beste keuze als inbouwmodule voor een slim rolluik. Zo sluit het rolluik automatisch bij storm en krijg je direct een berichtje!

Onze aanbeveling voor een slim rolluik: FIBARO Roller Shutter 2

Op het gebied van slimme rolluiken heeft FIBARO een interessant artikel: de FIBARO Roller Shutter 2. Deze inbouwmodule voor een slim rolluik maakt het mogelijk om een rolluik automatisch dicht te laten gaan als het begint te stormen, waarna je een berichtje op je smartphone ontvangt. Daarbij meet deze Roller Shutter 2 van FIBARO het stroomverbruik van de motor waarop deze is aangesloten. Handig om inzicht te krijgen in het energieverbruik! Let op: je hebt een Z-Wave controller nodig om gebruik te maken van de functionaliteiten van deze slimme rolluik.

Eigenschappen:

 • Rolluik automatisch sluiten bij storm
 • Je krijgt notificaties als rolluik sluit
 • Bediening via app op smartphone

Slim rolluik kopen: onze tips!

Voor het kopen van een slim rolluik dien je goed te letten op een aantal factoren. Zo dien je goed te kijken of de rolbuismotor wel geschikt is voor een desbetreffende inbouwmodule. Kortom, waar moet je op letten bij een slim rolluik kopen?

 • Kijk naar aansluitingsmogelijkheden: het is belangrijk om goed te controleren of het slimme rolluik onderdeel aangesloten kan worden op de smart home controller (als je deze hebt). Je vindt dit vaak in de productomschrijving in een webshop of op de verpakking.
 • Lees reviews en ervaringen: er zijn onwijs veel ervaringen en reviews te lezen van rolbuismotoren of rolluik schakelaars / inbouwmodules. Lees altijd wat je kunt verwachten voor je direct het slimme rolluik onderdeel kopen gaat.
 • Check of je de rolluik kunt koppelen met je telefoon: natuurlijk wil jij straks genieten van het voordeel dat je de rolluiken kunt bedienen met je smartphone. Check daarom altijd of dit wel mogelijk is met degene die jij op het oog hebt.
 • Kijk met welke schakelaar de lamelpositionering te gebruiken is: er zijn diverse inbouwmodules waarbij de lamelpositionering enkel te gebruiken is met een pulsschakelaar. Let hier dus goed op voor je over gaat tot aankoop.

Slimme rolluiken vergelijken

Vergelijk in de tabel hieronder slimme rolluiken op verschillende eigenschappen

Slim rolluikType onderdeelSmartphone bedieningPrijs indicatie
Somfy Sunea 60IOBuismotorJa€ 418,69
Selve Eco Type 2BuismotorJa€ 85,19
Fibaro Rollershutter 2InbouwmoduleJa€ 47,99
Simu T9 M BuismotorBuismotorJa€ 1295,-
Brel 45 mm BuismotorBuismotorJa€ 154,19

Top merken voor een slim rolluik

Van deze merken kun je het best een slim rolluik kopen

somfy slim rolluik

Somfy slimme rolluiken

Somfy is een innovatief merk op het gebied van slimme rolluiken. Niet alleen de rolluiken zelf worden door Somfy gemaakt, maar ook diverse accessoires die onmisbaar is om een rolluik automatisch te laten werken. Somfy is kenmerkend voor scherpe prijzen tegen hoge kwaliteit.

selve slim rolluik

Selve slimme rolluiken

Selve is een merk uit Duitsland wat zich al enige tijd specialiseert in het aanbieden en realiseren van slimme rolluiken. Met name op het gebied van buismotoren biedt Selve de artikelen die je nodig hebt voor het realiseren van een slim rolluik in jouw huis.

becker slim rolluik

Becker slimme rolluiken

Voor een rolluik besturingsysteem ben je bij Becker aan het juiste adres. Zoals de slogan van Becker “Zo eenvoudig is dat” al doet vermoeden, maken de producten van Becker een slim rolluik realiseren erg eenvoudig. Bekijk de verschillende onmisbare besturingssystemen van Becker.

Slim rolluik ontwikkelingen en nieuws

smart home beveiliging
wat is een smart home
hoe maak je je huis veiliger
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)