Nieuw: slim deurslot Loqed

slim deurslot loqed

▲ Het nieuwe slimme deurslot van Loqed © Loqed

Er is weer een nieuwe slim slot te koop op de Nederlandse markt en de maker van dit slimme slot is ook nog eens van een Nederlands bedrijf: Loqed. Het is een nieuw slim slot dat aan de voorzijde van de deur bevestigd wordt en dat geopend kan worden met aanraking. Lees in dit artikel meer over het bedrijf achter dit slot en over het slimme slot van Loqed zelf.

Nederlandse slimme sloten ontwikkelaar

Loqed is het bedrijf achter dit slimme deurslot. Het is een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 2016 door Jeroen van Oorschot en Pierre van den Oord. Na de zoveelste keer het pakketje van de postbode gemist te hebben en het verliezen van sleutels zagen deze twee ondernemers een kans in de markt!

Afgelopen jaar hebben deze twee ondernemers zich dan ook bezig gehouden met het bouwen, programmeren en testen van de hardware en software van het slimme slot Loqed. Daarna zijn de eerste sloten getest in het en veld en zijn de eerste 1000 sloten geproduceerd.

slim deurslot loqed

Het slimme slot van Loqed

Het slimme deurslot is nu te koop in Nederland. Wees er snel bij want als “Early Bird” besteller krijg je € 100,- korting!

Bekijk

Wat is dit voor nieuw slim slot?

Dit slimme slot van Loqed heeft ten opzichte van de andere slimme sloten een unieke functie. Het slot is namelijk te openen met aanraking. In tegenstelling tot ander smart locks hoef je hier ook niet je smartphone, sleutels of sleutel-tag er bij te pakken. Door een koppeling met je smartphone weet het slot dat je thuis komt en kun je simpelweg door het slot aan te raken de deur openen.

Verder is het slot van Loqed ook gewoon te openen en te vergrendelen met een smartphone. Dit kun je ook op afstand doen, mocht er bijvoorbeeld een postbode of vriend voor de deur staan.

Voordelen van een slim deurslot:

Het hebben van een slim deurslot kent veel voordelen. Zelf hebben we natuurlijk ook een slim deurslot, hieronder hebben wij de voordelen beschreven die wij ervaren van een slim deurslot

  • Op afstand de deur openen en sluiten: het kan erg handig zijn om een deur op afstand te openen, laat bijvoorbeeld de postbode of een vriend binnen wanneer je nog niet thuis bent.
  • Je laat nooit meer de deur open staan: ook kun je op elk moment de status van het slimme slot bekijken, zo weet je altijd of het slot van de deur wel vergrendeld is.
  • Inzicht in toegang:  vaak kun je via een app iedereen toegang geven tot je slimme slot. Het voordeel hiervan is ook weer dat je geen extra sleutels hoeft te maken, maar dat je ook weet wie er binnenkomt.

Het slimme slot van Loqed is geheel ontworpen in Nederland en wordt volledig getest in Nederland op veiligheid.

Hoe werkt het slimme slot?

Het slimme slot staat middels bluetooth gekoppeld met je smartphone. Ben je zelf in de buurt van het slot dan kun je het slot met aanraking openen. Via de app van Loqed kun je het slot ook vergrendelen of ontgrendelen, zodat je op afstand ook de deur kunt openen.

Ook is het mogelijk om het slot te openen met codetoegang. Dit kan handig zijn wanneer de batterijen van je telefoon op zijn. Het slot zelf werkt ook op batterijen die na verwachting ongeveer negen maanden mee moeten gaan. Mochten de batterijen bijna op zijn dan krijg je hierover een pushmelding op je telefoon. Ben je vergeten deze alsnog te vervangen dan is het slot ook buitenaf te openen, door het slot te voorzien van stroom met een 9-volt batterij kan het slot alsnog geopend worden.

Familieleden of gezinsleden kun je ook toegang geven tot het slimme slot, zodat zij ook gewoon gebruik kunnen maken van het slot. Verder is er ook een functie waarmee je op aangegeven tijden bepaalde personen toegang kunt geven, handig voor bijvoorbeeld de schoonmaaksters.

Buitenmodule van het slimme slot Loqed

Loqed slimme slot toevoeging in je smarthome?

Dit slimme slot past op bijna elk Europees slot en is te gebruiken met iOS en Android apparaten. Momenteel is het slot te koppelen aan platforms die webhooks ondersteunen, denk hierbij aan Homey en IFTTT. Met deze koppelingen kun je het slot al aardig integreren in je smart home.

Het is natuurlijk ook handig om het slot te koppelen aan een slimme deurbel, want je weet pas dat er iemand voor de deur staat als hij aanbelt. Mocht de postbode dan voor de deur staan dan kun je dit zien via een slimme deurbel. De eerste integratie waarmee Loqed zal komen, zal waarschijnlijk een integratie zijn met een slimme deurbel. Voor nu wachten wij geduldig af en houden jou op de hoogte van dit interessante Nederlandse slimme slot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
somfy google home

Somfy Google Home koppeling nu te maken

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”] Somfy Google Home koppeling nu te maken [/av_textblock] [av_textblock size=’12’…
Lees meer