slim besproeiingssysteem advies
Home » Slim besproeiingssysteem » Top 10 slimme besproeiingssystemen

Top 10 slimme besproeiingssystemen

Slim besproeiingssysteem kopen vanaf € 99,-

  • Top 10

Slimme besproeiingssystemen zijn een must voor het slimmer maken van je tuin. Hierdoor hoef je zelf niet meer te slepen met emmers water om de planten water te geven. Het mooie is helemaal wanneer je vanaf je vakantiebestemming met je smartphone het planten water geeft. Om het voor jou even wat overzichtelijker te maken heb ik op deze pagina een top 10 slimme besproeiingssystemen gemaakt.

In deze top 10 vind je de beste slimme besproeiingssystemen van dit moment. De posities van de systemen zijn bepaald aan de hand van mijn bevindingen van zelf uitgevoerd onderzoek. Ben je op zoek naar een goedwerkende smart besproeiingssysteem kijk dan naar de onderstaande artikelen.

gardena beste slimme besproeiingssysteem

1. Gardena Smart Sensor Control set

In deze set vind je alles om de bewatering van je tuin te automatiseren. Gardena heeft ook diverse apparaten die je hieraan kunt koppelen, denk bijvoorbeeld aan robotmaaiers.

gardena smart water control set

2. Gardena Smart besproeiingscomputer

Gardena Smart besproeiingscomputer geschikt om te koppelen met het Gardena Microdrip- en sprinklersysteem.

3. Eve Aqua

Een besproeiingssysteem van Eve. Dit systeem is te koppelen met Apple HomeKit, waardoor je aan Siri kunt vragen of hij de plantjes water geeft.

4. Hozelock Cloud Controller

Dit pakket van Hozelock wordt geleverd met een controller, hiermee kun je het watersysteem in je tuin op afstand bedienen. Helaas geen mogelijkheid om een koppeling te maken met een domotica systeem.

hunter hc beregeningscomputer

5. Hunter HC beregeningscomputer 

Beregeningscomputer van Hunter HC. Met dit systeem kun je het besproeiingssysteem in je tuin zelf programmeren.

Methodologie van onderzoek

Voor het maken van deze top 10 is er onderzoek uitgevoerd om de posities te bepalen. Zo is er voor deze tien niet alleen gekeken naar het aanbod, maar ook naar de functies van de besproeiingssystemen. Hoe ik deze systemen heb geselecteerd en op welke functies ik deze apparaten getest heb lees je hieronder.
Selectie top 10 slimme besproeiingssystemen

Voor het opstellen van deze top 10 is er er alleen gekeken naar systemen die werkelijk slim zijn. Onder slimme systemen valt in dit onderzoek de systemen die op afstand bediend kunnen worden. Er zijn bijvoorbeeld systemen die werken middels een timer, deze werken ook automatische en gaan af op een vooraf gestelde tijd. Deze systemen zijn niet meegenomen in dit onderzoek alleen systemen die op afstand met een app bediend kunnen worden.

Naast het op afstand besturen is het bij sommige systemen ook mogelijk om deze te koppelen aan andere apparaten. Dit zijn de systemen die echt wat toevoegen voor een smart home. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je grasmaaier te koppelen aan je sproeisysteem, zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Heeft het sproeisysteem bijvoorbeeld net water gegeven dat weet de robotmaaier dat hij niet moet gaan maaien.

Functies van een smart bewateringssysteem

Voor het vergelijken van de besproeiingssystemen heb ik gekeken naar de functies van de systemen. Op basis hiervan heb ik de systemen kunnen vergelijken. De functies waarop ik de bewateringssystemen heb vergeleken staan hieronder beschreven:

  • Koppel mogelijkheden: wil je het bewateringssysteem koppelen met andere slimme apparaten? Check dan altijd aan welk domotica systeem het apparaat te koppelen is. Het is namelijk niet mogelijk om elk apparaat te koppelen en vaak hebben producten een eigen applicatie.
  • Uitbreid mogelijkheden: is het voor jou niet van belang dat systeem samen moet werken met slimme apparaten, dan kan het wel interessant zijn wanneer het mogelijk is om het systeem uit te breiden. Vaak heeft het desbetreffende merk ook producten die op met elkaar werken.
  • Huidige systeem: het kan ook interessant zijn om een bewateringssysteem te koppelen met je huidige systeem. Let altijd goed of dit mogelijk is voor dat je het systeem aanschaft.

Hoe zijn de posities bepaald in deze top 10?

Na het selecteren van echt slimme besproeiingssystemen heb ik de functies onderzocht van deze systemen. Op basis van deze bevindingen heb ik de posities van deze top 10 kunnen bepalen. Persoonlijk vind ik de functionaliteiten zwaarder wegen dan het uiterlijk of de prijs van het product. Vandaar dat de systemen met de meeste functionaliteiten hoger scoren in deze top 10.