Slim besproeiingssysteem

Advies voor een slim besproeiingssysteem kopen

slim besproeiingssysteem kopen
Home » Slim besproeiingssysteem

Met een slim besproeiingssysteem hoef je je geen zorgen meer te maken dat de planten wel op tijd water krijgen. Een slim besproeiingssysteem is vaak voorzien van diverse sensoren, zodat deze in kan schatten wanneer het tijd is voor de bewatering van de planten in jouw tuin. Op deze pagina ontdek je de beste besproeiingsystemen en waar je op moet letten bij een slim besproeiingssysteem kopen.

De beste slimme besproeiingssystemen van dit moment

Onze aanbeveling voor een slim besproeiingssysteem

GARDENA smart Irrigation Control Sensor Set
Gardena
Smart Irrigation
Control
Hozelock Cloud Controller een watertimer voor je bewatering
Hozelock
Cloud
Controller
BESTE KEUZE
Gardena Smart
Sensor control set
Hunter HC indoor 6 stations beregeningscomputer
Hunter
HC
Indoor
hozelock slim besproeiingssysteem
Hozelock
Aqua
Control

Slim besproeiingssysteem functies

Een slim besproeiingssysteem heeft veel handige functies die jou helpen de tuin te onderhouden. Via deze handige functies hoef je zelf niet met de gieter door de tuin en kun je op afstand de tuin water geven. Hieronder staan de belangrijkste functies van zo’n systeem opgesomd.

De belangrijkste functies:

  1. Geef je planten water via een app: de slimme besproeiingssystemen kunnen alle bediend worden met een app. Ben je niet thuis en hebben de planten water nodig? Dit wordt allemaal geregeld via de app.
  2. Past automatische aan op de gegevens van de omgeving: sommige besproeiisystemen worden geleverd met een smart sensor. Deze smart sensor houdt de temperatuur, lichtintensiteit en bodemvochtigheid bij. Automatische past het systeem het sproeien aan. Is de grond droog dan sproeit het systeem bij, heeft het veel geregend dan slaat de sproeier een dagje over.
  3. Samenwerking met andere smart producten: het sproeisysteem is te koppelen met andere slimme producten. Denk aan een robotmaaier of een smartpomp.

Voordelen van een slim besproeiingssysteem

Ook de voordelen van een besproeiingssysteem heb ik hieronder voor je opgesomd:

  • Ga gerust op vakantie: ga op vakantie en je hebt een geautomatiseerde tuinman die je tuin bij houdt. De planten krijgen de juiste hoeveelheid water en verzorging.
  • Planten krijgen de juiste verzorging: met de handige smart sensor krijgen de planten de beste verzorging. Het apparaatje checkt de grond en berekend automatische hoeveel water de plant nodig heeft in de meest ideale situatie. Een plant krijgt nooit te weinig of te veel water.
  • Geen verspilling van water: doordat de slimme sensoren de omgeving in de gaten houden ziet de sensor ook wanneer het geregend heeft of gaat regenen. Hierdoor wordt de tuin niet besproeit als het geregend heeft. Hiermee voorkom je weer verspilling van het water.

★★★★★ – “Goed te combineren met andere Gardena smart producten, zoals bijvoorbeeld een robotmaaier. Je hoeft zelf helemaal niks meer aan je tuin te doen.

Onze aanbeveling: Gardena Smart Sensor Control Set

Deze Gardena Smart Sensor Control Set wordt geleverd met een besproeiingscomputer, smart gate way en een smart Sensor. Een besproeeiings computer van Gardena werkt niet zonder een Smart Gateway. Ook krijg je bij deze set een smart sensor. Deze sensor meet de temperatuur, vochtigheid van de bodem en de lichtintensiteit. Met deze gegevens bepaald de besproeiingscomputer hoeveel water je tuin nodig heeft.

De andere sets die niet de temperatuur, vochtigheid en lichtintensiteit meten sproeien aan de hand ingevoerde keren dat gesproeid dient te worden. Stel het regent een dag dan ziet de Gardena Smart Sensor systeem dat er niet gesproeid hoeft te worden. De andere systemen sproeien gewoon als dit ingesteld staat.

Eigenschappen:

  • Automatische bewatering van tuin
  • Set is te combineren met smart robotmaaier of een smart pomp

Slim besproeiingssysteem kopen: onze tips!

  • Koop een complete set: het is een stuk voordeliger om een complete set te kopen. Daarnaast is werken sommige producten alleen met elkaar. Voor een Gardena Smart Water Control systeem heb je bijvoorbeeld een Smart Gateway nodig, heb je deze niet werkt het niet. Koop daarom altijd een complete set.
  • Kijk welke slimme apparaten met elkaar gekoppeld kunnen worden: bekijk welke slimme apparaten en elkaar gekoppeld kunnen worden. Bij de set van Gardena kan de Gardena Robot maaier gekoppeld worden.

Slimme besproeiingssysemen vergelijken

Vergelijk in de tabel hieronder slimme besproeiingssystemen op verschillende eigenschappen

Slim besproeiingssysteemAfzonderlijke zonesBesturing via applicatie
Prijs indicatie
Gardena Smart IrrigationJaJa€ 380,-
Hozelock CloudNeeJa€ 146,-
Gardena Smart Sensor control setJaJa€ 449.-
Hunter HCNeeJa€ 299,-
Hozelock AquaNeeNee€ 37,46

Top merken voor een slim bepsroeiingssysteem

Van deze merken kun je het best een slim besproeiingsysteem kopen

gardena slim besproeiingssysteem

Gardena slimme besproeiingssystemen

Gardena is een bekend merk op het gebied van gazononderhoud. Ook heeft Gardena verschillende oplossingen voor slimme besproeiingssystemen voor in de tuin. Deze vinden vaak een perfecte aansluiting met andere Gardena producten.

hunter slim besproeiingssysteem

Hunter slimme besproeiingssystemen

Op het gebied van slimme besproeiingssystemen is Hunter een welbekend merk. Met meerdere oplossingen die via WiFi te regelen zijn haal je van dit merk diverse slimme oplossingen in de tuin. Met een ruim aanbod een slimme keuze voor diverse budgetten.

hozelock slim besproeiingssysteem

Hozelock slimme besproeiingssystemen

Hozelock is een merk wat zich met name richt op slimme artikelen voor in de tuin. Momenteel heeft Hozelock ook een slim besproeiingsssyteem op de markt gebracht. Deze is voorzien van een watertimer en kun je bedienen met smartphone of tablet.

Slim besproeiingsysteem ontwikkelingen en nieuws

gardena apparaten met spraak bedienen
wat is een smart home
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)