Siri kan nu dierengeluiden afspelen

siri dierengeluiden

▲ Siri wordt geactiveerd op een smartphone © Unsplash/Omid Armin

Met de nieuwe iOS 14.3 update heeft voice assistant Siri een aantal nieuwe features. Een daarvan is de mogelijkheid om dierengeluiden af te laten spelen. Hé Siri, hoe klinkt een kat? Dit is een vraag die je nu kunt stellen aan Apple’s spraakassistent Siri, die op zijn beurt het geluid van een kat laat horen. Het is een van de nieuwe mogelijkheden van de iOS 14.3 update.

Vraag Siri wat voor geluid dieren maken

Ben je benieuwd wat voor geluid een specifiek dier maakt? Dan kun je dat vanaf nu aan Siri gaan vragen. De voice assistant zal vervolgens een geluidsfragment afspelen met het dierengeluid. Je kunt dit bijvoorbeeld doen via de Apple HomePod Mini, Apple’s nieuwste smart speaker. Een paar voorbeelden:

  • He Siri, hoe klinkt een kat?
  • He Siri, wat voor geluid maakt een hond?

Vraag je het op een iPhone of iPad, dan kun je er zelfs een afbeelding bij verwachten. Helemaal nieuw is deze mogelijkheid echter niet: Google Assistant biedt deze optie al geruime tijd aan.

Naast dierengeluiden ook voertuigen en instrumenten

Naast het afspelen van dierengeluiden zou Siri nu ook in staat zijn om het geluid van bepaalde voertuigen en instrumenten te kunnen afspelen, wanneer je hierom vraagt.

Hoeveel geluidsfragmenten Apple in totaal heeft toegevoegd aan haar spraakassistent is niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts