Signify ontvangt award voor bereiken CO2-neutraliteit

Bram Tigchelaar Laatste update: 04-05-2022

Signify, het moederbedrijf van Philips Hue, is door de Verenigde Naties bekroond met de 2020 United Nations Global Climate Action Award vanwege het bereiken van CO2-neutraliteit. De verlichtingsspecialist maakt onder andere gebruik van 100% hernieuwbare elektriciteit.

signify philips hue co2 neutraal

Beeld ter illustratie © Pixabay

Signify kondigt vandaag met trots aan dat zij het 2020 United Nations Global Climate Action Award hebben mogen ontvangen van de Verenigde Naties. Het bedrijf, wat onder andere bekend is van de slimme verlichting van Philips Hue, heeft een complete CO2 neutraliteit bereikt met haar bedrijfsactiviteiten over de hele wereld.

Signify sinds september CO2-neutraal

Sinds september is het moederbedrijf van Philips Hue CO2-neutraal. De slimme verlichtingsspecialist kiest voor diverse bedrijfsactiviteiten voor energie-efficiëntere technologieën. Niet alleen in transportmiddelen, maar ook in de vestigingen, aldus Signify.

Het bedrijf maakt daarbij ook gebruik van 100% hernieuwbare elektriciteit, ondersteund door twee stroomafnameovereenkomsten: een in Texas en een in Polen. “De balans van emissiereducties wordt bereikt door een koolstofcompensatieprogramma met projecten die gericht zijn op het welzijn van de lokale gemeenschappen“, aldus Signify.

 Aanbieding! 
slimme verlichting ad

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Nieuw duurzaamheidsprogramma: Brighter Lives, Better World 2025

Volgens de CEO van Signify, Eric Rondolat, is het nu geen tijd om pauze te nemen. “Dit is niet het moment om te pauzeren, maar hoog tijd om nog ambitieuzer te worden en onze inspanningen op te voeren om deze uitdagingen aan te pakken“, aldus Rondolat. Vandaag start Signify dan ook gelijk maar met haar nieuwe duurzaamheidsprogramma: Brighter Lives, Better World 2025. Enkele duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties worden gebruikt als ‘strategisch kompas’. Het gaat om de volgende doelstellingen:

  • Verdubbeling van het tempo van het Akkoord van Parijs
  • Verdubbeling van circulaire inkomsten tot 35%
  • Verdubbeling van inkomsten voor een beter leven door innovaties die de samenleving ten goede komen, tot 32%
  • Verdubbeling van inzet voor diversiteit en inclusie en een verdubbeling van het percentage vrouwen in leidinggevende functies tot 34%

Dit is niet het moment om te pauzeren, maar hoog tijd om nog ambitieuzer te worden en onze inspanningen op te voeren om deze uitdagingen aan te pakken
– Eric Rondolat, CEO bij Signify

Ook laat Signify weten dat zij zich blijft inzetten voor waardig werk en economische groei én voor het creëren voor een geweldige werkplek. Signify is niet het enige smart home merk dat de laatste tijd veel naar buiten komt op het gebied van klimaatsdoelstellingen. Zo waren onlangs op Smarthomeweb.nl de nieuwe plannen van Google te lezen voor milieuvriendelijke smart home producten. Ook in onze smart home reviews zullen wij hier steeds meer naar gaan kijken.

Meer smart home artikelen

Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
beste eufy buiten camera
nanoleaf sonic editie
smart-hub
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.