Signify lanceert Trulifi: internet via licht (LiFi)

Redactie 19-06-2019, 18:51 Laatste update: 21-10-2020

Signify, wereldleider in slimme verlichting verlichting en bekend van Philips Hue, lanceert een nieuw LiFi systeem: Trulifi.

signify trulifi

Ter illustratie © Pixabay

Naar eigen zeggen is het nieuwe LiFi systeem ’s werelds snelste en meest betrouwbare LiFi systeem wat op de markt verkrijgbaar is. Het systeem maakt gebruik van licht in plaats van radiosignalen om te zorgen voor een internetverbinding. Opvallend is dat het systeem een verbinding tot stand brengt met bestaande en toekomstige Philips lichtarmaturen.

Trulifi: ’s werelds snelste en meest betrouwbare LiFi systeem

Trulifi is een LiFi systeem: een systeem waarbij een internetverbinding tot stand gebracht wordt met behulp van lichtbronnen, in plaats van radiogolven als WiFi, Bluetooth of 5G netwerken. Vanwege de vele apparaten die reeds communiceren via de reguliere radiogolven, kan er al snel sprake zijn van interferentie. Bij LiFi is de kans op een storing minder aanwezig.

Signify beweert dat Trulifi het snelste en meest betrouwbare LiFi systeem op de markt is op dit moment. Het systeem waarborgt tevens een veilige verbinding en maakt een draadloze tweeweg-communicatie via slimme verlichting mogelijk.

Snelheid: 150 megabits per seconde

De nieuwe Trulifi armaturen kunnen snelheden berieken van 150 Mbps (megabits per seconde) over grotere ruimtes. Hierbij kan gedacht worden aan complete verdiepingen in een kantoorgebouw of een fabriekshal. Doordat er constant een signaal doorgestuurd wordt van armatuur naar armatuur, genieten gebruikers overal van een even sterke verbinding via het licht. Dat 150 Mbps best snel is laat de vergelijking van Signify zien: “De snelheid van Trulifi is snel genoeg om 30 HD films tegelijk te streamen, zonder dat dit problemen oplevert”, aldus het nieuwsbericht op de website van Signify.

USB toegangssleutel benodigd om een signaal te kunnen ontvangen

Om een apparaat in verbinding te kunnen brengen met het LiFi systeem, is een speciale USB toegangssleutel noodzakelijk. Deze dient aangesloten te worden op een laptop om het signaal te kunnen ontvangen en gegevens terug te kunnen sturen.

In onderstaande eerder gepubliceerde video van Signify wordt het LiFi principe duidelijk uitgelegd.

 BLACK FRIDAY DEAL 
slimme verlichting ad

Aanbieding: 16% korting op Philips Hue starterspakket

Op zoek naar een compleet pakket slimme lampen? Dan kun je nu je slag slaan: je krijgt tijdelijk 16% korting op het Philips Hue Starterspakket (White Ambiance), die voorzien is van een bridge (een must), drie lampen en een Hue afstandsbediening.

Meer smart home artikelen

black friday weekend smart home deals cyberweekend
ikea home smart scenes
smartphone ontgrendelen met spraak
black friday smart home liveblog
beste black friday deals smart speakers
black friday deals slimme deurbel
black friday deals slimme lampen
smart home cadeau geven
amazon black friday smart home
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *