Signify lanceert Trulifi: internet via licht (LiFi)

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Signify, wereldleider in slimme verlichting verlichting en bekend van Philips Hue, lanceert een nieuw LiFi systeem: Trulifi.

signify trulifi

Ter illustratie © Pixabay

Naar eigen zeggen is het nieuwe LiFi systeem ’s werelds snelste en meest betrouwbare LiFi systeem wat op de markt verkrijgbaar is. Het systeem maakt gebruik van licht in plaats van radiosignalen om te zorgen voor een internetverbinding. Opvallend is dat het systeem een verbinding tot stand brengt met bestaande en toekomstige Philips lichtarmaturen.

Trulifi: ’s werelds snelste en meest betrouwbare LiFi systeem

Trulifi is een LiFi systeem: een systeem waarbij een internetverbinding tot stand gebracht wordt met behulp van lichtbronnen, in plaats van radiogolven als WiFi, Bluetooth of 5G netwerken. Vanwege de vele apparaten die reeds communiceren via de reguliere radiogolven, kan er al snel sprake zijn van interferentie. Bij LiFi is de kans op een storing minder aanwezig.

Signify beweert dat Trulifi het snelste en meest betrouwbare LiFi systeem op de markt is op dit moment. Het systeem waarborgt tevens een veilige verbinding en maakt een draadloze tweeweg-communicatie via slimme verlichting mogelijk.

Snelheid: 150 megabits per seconde

De nieuwe Trulifi armaturen kunnen snelheden berieken van 150 Mbps (megabits per seconde) over grotere ruimtes. Hierbij kan gedacht worden aan complete verdiepingen in een kantoorgebouw of een fabriekshal. Doordat er constant een signaal doorgestuurd wordt van armatuur naar armatuur, genieten gebruikers overal van een even sterke verbinding via het licht. Dat 150 Mbps best snel is laat de vergelijking van Signify zien: “De snelheid van Trulifi is snel genoeg om 30 HD films tegelijk te streamen, zonder dat dit problemen oplevert”, aldus het nieuwsbericht op de website van Signify.

USB toegangssleutel benodigd om een signaal te kunnen ontvangen

Om een apparaat in verbinding te kunnen brengen met het LiFi systeem, is een speciale USB toegangssleutel noodzakelijk. Deze dient aangesloten te worden op een laptop om het signaal te kunnen ontvangen en gegevens terug te kunnen sturen.

In onderstaande eerder gepubliceerde video van Signify wordt het LiFi principe duidelijk uitgelegd.

 Aanbieding! 
slimme verlichting ad

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Meer smart home artikelen

Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
beste eufy buiten camera
nanoleaf sonic editie
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.