Sensibo Pure-luchtreiniger ontvangt HomeKit-integratie

Laatste update: 07-06-2021

De Sensibo Pure, een populaire slimme luchtreiniger, is onlangs voorzien van ondersteuning voor het Apple-smarthomeplatform HomeKit.

Sensibo Pure

Sensibo Pure © Sensibo

De Sensibo Pure is een slimme luchtreiniger. Het apparaat heeft onlangs een update gekregen, die zorgt voor ondersteuning voor Apple HomeKit. Dat is het smarthomeplatform van Apple. Op moment van schrijven ondersteunt dat platform vrij weinig luchtreinigers, dus elke toevoeging op dit gebied is welkom.
HomeKit voor Sensibo Pure

Dat betekent dat de Sensibo Pure voortaan, uiteraard na het updaten, ook in de Woningapplicatie van Apple terug te vinden is, op je iPhone of iPad. Je kunt aan stemassistent Siri vragen hoe het ervoor staat met de luchtkwaliteit in een bepaalde kamer. Ook kun je de reiniger in- en uitschakelen middels stemcommando’s en ben je in staat de snelheid van de de ventilator aan te passen.

Net zoals bij veel andere smarthomeplatformen biedt ook HomeKit de functionaliteit aan van het laten samenwerken van verschillende soorten slimme apparaten in je huis. Bijvoorbeeld: wanneer je in de ochtend de luchtreiniger even inschakelt, dan kun je hem automatisch laten deactiveren op het moment dat een bewegingssensor merkt dat je niet meer thuis bent of wanneer je de kamer verlaat.

Verder kun je de HomeKit-integratie nog voor een ander, handig onderdeel gebruiken. In de Sensibo Pure zit namelijk een filter, die allerlei deeltjes opvangt. Dat filter moet na verloop van tijd vervangen worden. Het signaal daarvoor kan ook via HomeKit overgebracht worden naar de Woningapp, waardoor je daar dus niet meer bij stil hoeft te staan. Je merkt vanzelf wanneer het zo ver is. De Pure biedt reeds ondersteuning aan voor de Google Assistent en Amazon Alexa.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.