Samsung verandert oude Galaxy-smartphone in slimme sensor

Laatste update: 22-04-2021

Met een nieuw bèta-programma van Samsung zorg je ervoor dat je je oude Galaxy-smartphone kunt inzetten als een slimme sensor voor in huis.

Samsung Galaxy-smartphone © Pexels

Samsung lanceert een nieuwe programma (in bèta) die oude Galaxy-smartphones een tweede leven geven. Eigenaars van bepaalde smartphones kunnen een update downloaden die hun telefoons omtoveren tot een slimme sensor voor in een smarthome.

Tweede leven voor Samsung-smartphones

De oude telefoons krijgen zo toegang tot nieuwe functies. Ze kunnen bijvoorbeeld een huilende baby detecteren of een lamp aandoen wanneer het donker wordt. Het programma is bedoeld voor bepaalde telefoons die sinds 2018 op de markt zijn, maar desondanks is het een mooi gegeven dat ze niet liggen weg te rotten in een laatje.

Het programma is tijdens CES aangekondigd en wordt nu in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Korea gelanceerd. De update wordt uitgerold via de SmartThings-applicatie en geeft gebruikers dus toegang tot de twee eerdergenoemde functionaliteiten.

Naast een huilende baby kunnen overigens ook blaffende honden en miauwende katten gehoord worden. En als er iemand aanklopt bij de voordeur, dan hoort het toestel dat ook. Wordt er een geluid opgepikt, dan stuurt de oude Galaxy een seintje naar je huidige smartphone.

De update heeft ook accu-optimalisaties, zodat de telefoon lekker lang aan kan blijven. Helaas is niet duidelijk hoe lang je je telefoon op deze manier kunt gebruiken. Maar we kunnen ons voorstellen dat je de Samsung-telefoon ook kunt gebruiken wanneer je hem aan het opladen bent.

Voor nu is de update enkel beschikbaar voor Galaxy S-, Note- en Z-toestellen die sinds 2018 te koop zijn en tenminste draaien op Android 9. In de toekomst worden er meer smartphones ondersteund, aldus het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *