sinterklaasbanner bolcom

Samsung SmartThings arriveert in Microsoft Store, nu te downloaden

Laatste update: 10-05-2021

De Samsung SmartThings-app is officieel gearriveerd voor Windows 10. Helaas biedt de app niet alle functies die je zou verwachten.

SmartThings-app © Samsung

Samsung SmartThings werkt aan een opmars. Eerder sloten Samsung en Microsoft een deal om nauwer samen te werken en die samenwerking heeft nu geleid tot een gloednieuwe applicatie voor Windows 10, die nu te vinden is in de Microsoft Store.

Samsung SmartThings voor Windows 10

Met de Samsung SmartThings-applicatie voor Windows 10 krijg je de controle over je slimme apparaten in huis, mits ze natuurlijk ondersteuning aanbieden voor het smarthomeplatform van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Met de app bedien je allerlei sensoren van Samsung, maar ook gekoppelde producten die buiten het ecosysteem vallen, zoals Philips Hue.

Tot zover het goede nieuws. Want de Windows 10-app van Samsung SmartThings mist een paar cruciale dingen. Zo kun je geen Google Nest-producten bedienen via de software, terwijl ondersteuning voor dergelijke apparaten onlangs juist toegevoegd was. Het is wel zo dat de kamers, waar de Nest-producten in staan, verschijnen in het programma, maar de producten zelf ontbreken. De camera’s en thermostaten van Google blijven dus achter in de smartphone-applicatie.

Daarnaast is het zo dat gebruikers zelf geen producten kunnen toevoegen aan de app. Hoewel de Windows 10-versie vrijwel direct aan de Androidversie gekoppeld wordt en alle gegevens overneemt, is het ook zo dat je dus via je computer of laptop géén nieuwe devices kunt toevoegen.

Wel biedt de Samsung SmartThings-app toegang tot je favorieten, scènes en vrijwel alle andere apparaten in huis. Het is niet duidelijk of de app nog wordt voorzien van de ontbrekende functies.

Meer smart home artikelen

Google Home intercom
Philips Hue Black Friday
slimme deurbel black friday 2022
beste black friday deals mediamarkt
Sonos opnieuw installeren verhuizing
Philips Hue kerstverlichting Festavia
Dirigera IKEA smart home
Sonos resetten
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *