Samsung: “Smart Home populair onder Nederlanders”

Redactie Laatste update: 20-10-2020

Samsung heeft onlangs onderzoek gedaan naar de populariteit van smart homes onder Nederlanders. Het blijkt dat Nederlanders erg enthousiast zijn over smart homes. Ook het aantal actieve gebruikers van SmartThings, het smart home platform van de techgigant, blijft volop stijgen.

smart home nederlanders samsung

Samsung smart TV © Unsplash

Samsung  meldt dat de populariteit van smart home in Nederlands steeds meer aan het toenemen is. Haar eigen platform – SmartThings genaamd – telt wereldwijd als zo’n 63 miljoen actieve gebruikers. Kijken we naar het aantal Nederlanders, dan zijn dit er al 1 miljoen. Hier zal het echter niet bij blijven, denkt Samsung.

“4 op de 10 Nederlanders positief over smart home mogelijkheden”

Uit recent onderzoek blijkt dat 4 op de 10 Nederlanders erg positief blijkt te zijn over smart homes. Met name factoren als kostenbesparing en gemak spannen hier de kroon. Maar ook de huidige corona-maatregelen kunnen hier in bijdragen: “Samsung staat ervoor om het dagelijks leven van mensen leuker en makkelijker te maken. Ook in deze bijzondere tijd, waarin we ons met z’n allen steeds meer aanpassen aan het ‘nieuwe normaal’. Met een najaar op komst waarin veel Nederlanders vanuit huis werken, sporten en zorgen voor entertainment, verwachten we dat slimme technologie een bijdrage kan leveren aan ons aanpassingsvermogen“, aldus Menno van den Berg, president van Samsung Benelux.

Samsung SmartThings spreekt Nederlanders erg aan

Volgens Samsung spreekt het SmartThings smart home platform Nederlanders erg aan. Dit blijkt uit onderzoek van DVJ Insights. “Vooral het op afstand bedienen van apparaten, het aan- of uitschakelen van apparaten op vaste momenten en het monitoren van het energieverbruik zijn populair”, meldt Samsung enthousiast aan Smarthomeweb.nl.

Met SmartThings kunnen smart home liefhebbers veel meer dan het bedienen van Samsung apparaten: zo kunnen ook slimme verlichting van Philips Hue gekoppeld worden, evenals een slimme deurbel van Ring (de beste slimme deurbel in onze ogen) en een slimme thermostaat van Honeywell. In totaal kunnen er koppelingen gemaakt worden met zo’n 130 andere smart home merken.

Flinke stijging onder gebruikers van SmartThings

Of er sprake is van een stagnatie in het aantal gebruikers? Echt niet: in twee en een half jaar tijd is het aantal gebruikers van Samsung SmartThings bijna vervijfvoudigd. Inmiddels zijn er wereldwijd zo’n 147 miljoen gebruikers.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
beste eufy buiten camera
nanoleaf sonic editie
smart-hub
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.