Samsung krijgt patent voor smart sneakers

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Een opvallende smart home ontwikkeling: Samsung heeft een patent gekregen voor smart sneakers. Je leest het goed, geen smart speakers, maar sneakers. ‘Slimme loopschoenen’, waarvan het doel en de toepassingen nog onbekend zijn. Het gaat om schoenen met sensoren aan de achterzijde van de schoenen.

samsung smart sneaker

© Pixabay

Samsung heeft een patent toegewezen gekregen voor ‘slimme sneakers’. Wat het doel van de smart sneakers zal zijn, is nog niet duidelijk. Op foto’s die rond circuleren op het internet die horen bij de aanvraag van Samsung, zijn twee verschillende smart sneaker modellen te zien.
Twee soorten smart sneakers, waarvan doel nog onbekend

Bij de ene smart sneaker is een kleine opening te zien aan de achterzijde van de schoen. Het lijkt erop dat hier iets van een chip in geklikt zou kunnen worden. Daarnaast is er op een andere afbeelding een zelfde sneaker te zien, met een lipje wat omhoog getrokken lijkt te kunnen worden.

Patent voor smart sneakers onlangs toegewezen

Het Koreaans patentbureau heeft het patent onlangs toegewezen aan Samsung. Eerder was Samsung al bezig met slimme schoenen voor de golfsport. De smart sneakers in dit geval worden door Samsung zelf bestempeld als ‘slimme loopschoenen’.

Onze voorspelling: meten van sportprestaties

Uiteraard hebben we zelf ook gediscussieerd over de mogelijke doelen van deze smart sneakers. Hoogstwaarschijnlijk zullen de slimme loopschoenen van Samsung straks allerlei sportprestaties bij gaan houden. Wellicht specifieke afstanden, het aantal stappen, hartslagmetingen en misschien zelfs de afgelegde route. Een koppeling met een smartwatch of smartphone zal dan hoogstwaarschijnlijk ook wel mogelijk worden. Afijn, dit blijft een natuurlijk een voorspelling.

Back To The Future voorspelde smart sneakers in 2015

Wellicht kun je je de filmreeks van Back To The Future nog herinneren. In het tweede deel bezat Marty McFly slimme Nike sneakers: schoenen die zichzelf konden strikken. Het tweede deel vond plaats in 2015.

In 2016 werden dan ook de Nike HyperAdapt sneakers geïntroduceerd, de schoenen die opvallend veel leken op de schoenen van McFly, die ook zichzelf kunnen strikken. Bekijk hieronder de video van deze Nike sneakers.
 Nieuw!  

Sonos Ray – Nu te koop!

Sonos Ray

De betaalbare slimme soundbar Sonos Ray is nu te koop! Bekijk deze nieuwe soundbar!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.