Home » Smart home nieuws » Nieuw: slimme luchtreiniger Samsung Cube

Nieuw: slimme luchtreiniger Samsung Cube

samsung cube slimme luchtreiniger

Samsung Cube in woonkameropstelling © Smarthomeweb
Robbert Tigchelaar · 11 september 2019

Op IFA 2019 in Berlijn heeft Samsung een nieuwe slimme luchtreiniger aangekondigd: de Samsung Cube AX9500. Deze kubusachtige luchtreiniger houdt de lucht in huis ‘zuiver en schoon’. Opvallend van de Samsung Cube is dat deze in tegenstelling tot veel andere slimme luchtreinigers geen geluid maakt én er geen sprake is van luchstroom. De luchtreinigers kunnen makkelijk gekoppeld en gecombineerd worden, wat handig kan zijn in grotere ruimtes. Door de kubusvorm zijn ze makkelijk op elkaar te stapelen en kunnen ze beide via een andere eigen richting lucht zuiveren.

 Samsung Cube AX9500: altijd gefilterde lucht in huis

De Samsung Cube Ax9500 zorgt altijd voor een schone lucht en een gezonde leefomgeving in huis. De nieuwe slimme luchtreiniger van Samsung filtert lucht op mogelijk schadelijke gassen. Hierbij kan gedacht worden aan formaldehyde of tolueen. De slimme luchtreiniger van Samsung maakt geen geluid en er is geen spoortje van luchtstroom waarneembaar.

Drie afzonderlijke luchtzuiverende en verversende lagen

Onder de motorkap wordt duidelijk hoe de Samsung Cube AX9500 zorgt voor een altijd gefilterde lucht binnenshuis. Er is sprake van drie afzonderlijke luchtzuiverende en verversende lagen. De eerste laag onttrekt ‘wasbare filter stofdelen’, bijvoorbeeld pollen, aan de lucht. De tweede laag verlaagt de aanwezigheid van gevaarlijke gassen. De derde en laatste laag verwijderd vervolgens miniscule stofdeeltjes. Dankzij het ultrafijne stoffilter wordt 99,97% uit het huis verwijderd.

Samsung Cube heeft een modulair design

De Samsung Cube is uitgevoerd in een kubusvorm. Dit blijkt niet voor niets: de slimme luchtreinigers van Samsung kunnen namelijk met elkaar gecombineerd worden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in grote kamers, waarbij één Cube te weinig zou zijn. Elke unit heeft zijn eigen dockingstation. Gekoppeld zijn de Cube’s tegelijkertijd als één unit te bedienen via bluetooth op je smartphone of tablet.

Eerder publiceerden we op Smarthomeweb.nl al de lancering van de Samsung Airdresser, een slimme kledingkast, en de Samsung POWERstick Jet, een krachtige steelstofzuiger.

samsung cube voorzijde

samsung cube kopen

Samsung Cube kopen?

De Samsung Cube is – volgens Samsung zelf – per direct beschikbaar. Wij wachten nog op de lancering in webshops als Bol.com, gezien we hem nog niet zijn tegengekomen. We kunnen ook nog geen uitspraken doen over de verkoopprijs. Bekijk snel of je de Samsung Cube al kopen kunt bij Bol.com.

Meer smart home nieuws

floodlight cam konstsmide
smarthomeweb geeft prijzen weg
google nest hub netflix
Xiaomi Ecosystem Product Launch
google nest hub review