Saeco GranBaristo Avanti HD8977/01 review

Saeco GranBaristo Avanti HD8977 review

▲ Saeco GranBaristo Avanti HD8977/01 © Bol.com

Iedereen drinkt zijn bakje koffie of espresso anders. Met een slimme koffiemachine wordt het zetten van specifieke ‘favoriete’ koffie per persoon ontzettend simpel vanwege een mogelijke verbinding met een smartphone. Zo ook met de GranBaristo Avanti HD8977/01 van Saeco. Wij hebben een Saeco GranBaristo Avanti HD8977/01 review geschreven: bekijk onze ervaringen en de plus- en minpunten die wij hebben opgemerkt!

Inhoud van deze review

saeco granbaristo avanti

Slimme koffiemachine Saeco GranBaristo Avanti

Een mooie slimme koffiemachine die onthoudt wat je het liefst drinkt. Deze gegevens worden bewaard op de waarmee je de machine ook weer kunt bedienen.

Bekijk

Functies van de Saeco GranBaristo Avanti

De Saeco GranBaristo Avanti HD8977/01 heeft ontzettend veel interessante functies: van het koppelen met je smartphone tot een handige melkschuimer voor heerlijke cappuccino’s! Laten we de belangrijkste functies eens op een rijtje zetten.

De 6 meest interessante functies van deze slimme espressomachine:

 1. Koffie zetten via je smartphone of tablet: een ontzettend handige functie waar wij van gaan glimlachen, is de mogelijkheid van het zetten van koffie via de smartphone of tablet. Dit gaat middels de ‘Appwerkt’, waarna je ook nog eens specifieke favorieten eenvoudig kunt opslaan. De volgende keer hoef je enkel je favoriet aan te klikken!*
 2. Melkopschuimmethode met melkreservoir: bij de Avanti HD8977/01 in de GranBariso lijn van Saeco vind je ook een handig melkreservoir en een melkopschuimmethode, waarmee je eenvoudig cappuccino’s kunt maken.
 3. Temperatuur kun je zelf instellen: je hebt de mogelijkheid om zelf de temperatuur in te stellen bij het zetten van een specifieke drank. Zo kun je water enorm heet maken, of koffie on the go een stukje minder warm. Handig!
 4. Maken van 18 soorten dranken: met deze Saeco GranBaristo kun je maar liefst 18 verschillende soorten dranken maken: uiteraard espresso en koffie, maar ook heerlijke latte’s!
 5. Thermospeed-technologie: met deze technologie is de espressomachine ontzettend snel opgewarmd en kun je dus bijna direct na het aanzetten van het apparaat genieten van je verse espresso.

*Vergeet er geen kopje onder te zetten als je in een andere kamer besluit om een bakje koffie te zetten. Overkwam ons per ongeluk! 

Pluspunten van de Saeco GranBaristo Avanti HD8977/01

Tijdens het reivewen van de Saeco GranBaristo Avanti HD8977/01 zijn ons een aantal pluspunten opgevallen. Voordelen die we niet snel tegen gekomen zijn bij de hedendaagse espressomachines. We sommen ze voor je op:

 • Koffie zetten via je smartphone of tablet: we waren op de hoogte van de mogelijkheid om via een slimme espressomachine koffie te kunnen zetten met een app. Echter wisten we nog niet veel van de mogelijkheid om een favoriet bakje koffie op te slaan. Dit is echt een voordeel als je vaker mensen over de vloer hebt. Je kunt namelijk ook voor gasten hun favoriete bakje koffie opslaan. Handig en makkelijk!
 • Pas na zo’n 5.000 bakjes koffie ontkalken: waar wij zelf een hekel aan hebben, is het ontkalken van de koffiemachine. In sommige gevallen dien je er ook nog een hele handleiding bij te pakken om te bekijken hoe dit ookal weer moest. Bij deze GranBariso van Saeco hoef je echter pas na 5.000 bakjes koffie het apparaat te ontkalken. Daarbij is er ook een Saeco Avanti app die je stap voor stap door het ontkalk-proces leidt; een pluspunt in onze ogen.
 • Espressomachine heel snel opgewarmd: door de eerder benoemde verwarmfunctie is het apparaat echt super snel opgewarmd. Nadat we hem aan hadden gezet konden we binnen zo’n 20 seconden (yes, we hebben er een stopwatch naast gehouden) ons eerste slokje koffie drinken. Dit is echt razendsnel in vergelijking met andere koffie- en espressomachines.
 • Verschillende maalinstellingen: tijdens het testen van de smaak van de koffie, vonden we in eerste instantie espresso gewoon smaken naar normale koffie. Het bleek te liggen aan de maalinstellingen die nog niet goed waren afgesteld (let hier dus even op in het begin als je hem aanschaft). Je kunt zelf de maalinstellingen aanpassen, zodat jij geniet van de juiste koffiesterkte die past bij jouw smaak.

Minpunten van de Saeco GranBaristo Avanti HD8977/01

Bij het testen en zetten van koffie met deze Saeco espressomachine, zijn we echter ook wat nadelen tegengekomen die we graag met je willen delen voor een complete review. Bekijk de kleinere minpunten in onze ogen:

 • Een wat hogere prijs dan andere espressomachines: in vergelijking met andere koffiezetapparaten of espressomachines is de prijs van de Saeco GranBaristo Avanti HD8977/01 relatief hoog (richtprijs is zo’n € 1178,-).
 • Waterreservoir is redelijk klein: in onze ogen had het waterreservoir wel ietsjes groter mogen zijn. Het reservoir is nu geschikt voor 1,7 liter (met een gemiddeld bakje koffie van 250 ml dien je elke 6 bakjes het water te hervullen). Wanneer je echter het apparaat niet overdag gebruikt, maar meer ’s ochtends en ’s avonds is dit prima.
 • Geluidsniveau: bij het zetten van espresso en koffie vinden we dat het geluid van de machine ietwat aan de hogere kant is. Hetzelfde geldt bij het opschuimen van melk met de melkopschuimer.

Specificaties van de GranBaristo Avanti HD8977/01 van Saeco

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze Saeco espressomachine die we op een rij hebben gezet.

SAECO GRANBARISTO AVANTI HD8977/01TESTRESULTATEN
Bediening via AppiOS & Android app
Waterresevoir1,7 liter
Koffiebonenreservoir+- 250 gram
Bediening op espressomachineTouchscreen
Type automaatVolautomaat
Prijs indicatie€ 1176,68

Conclusie Saeco GranBaristo Avanti HD8977/01 review

Wij zijn zeker te spreken over deze Saeco GranBaristo Avanti HD8977/01. Je kunt meerdere dranken zetten, gebruik maken van een app om op afstand het apparaat te bedienen en je favoriete instellingen te bewaren.

Wanneer je deze espressomachine voor op kantoor wilt gebruiken, kan het waterreservoir net iets te klein zijn (voor thuisgebruik is dit prima!). We geven deze espressomachine 4 sterren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
philips hue go review

Philips Hue Go Review

▲ Philips Hue Go slimme draadloze lamp © Bol.com Een huis wordt steeds slimmer, vooral slimme verlichting in combinatie met slimme…
Lees meer