Rookmelder die koppelbaar is met andere producten

rookmelder koppelbaar

▲ Slimme rookmelder © Smarthomeweb

Veiligheid is tegenwoordig onwijs belangrijk, zo ook jezelf beveiligen tegen een brand in bijvoorbeeld je ‘smart home’. In deze blog zet ik de mogelijkheden van een rookmelder die koppelbaar is met andere producten uiteen.

Een rookmelder is een essentieel product voor in huis. Je wilt wanneer er rookvorming plaatsvindt in huis, zo snel mogelijk op de hoogte gebracht worden en in actie komen. Al jarenlang zijn rookmelders dan ook niet meer weg te denken op strategisch gekozen plekken in huis. Echter zijn er steeds vaker rookmelders die koppelbaar zijn met andere producten, zodat je ze nóg slimmer kunt maken. En nog belangrijker: je huis nog veel veiliger!

Rookmelder koppelbaar: te integreren in je smart home!

Een slimme rookmelder is voorzien van een aantal smart functies, waarmee deze zich echt onderscheid ten opzichte van reguliere rookmelders. Zo kan de rookmelder de batterijenstatus zelf checken en is er zelfs een model wat zijn eigen batterijen voortijdig kan bestellen!

In mijn ogen is echter het koppelbaar aspect het meest interessant! Je kunt namelijk met slimme rookmelders vaak een koppeling realiseren met andere smart home artikelen. Nu zie ik je denken: “Waarom zou ik een rookmelder willen koppelen met andere artikelen?”. Ik geef een interessant voorbeeld!

Rookmelder koppelbaar met rolluiken en verlichting

Smart home op het gebied van beveiliging is onwijs interessant! Je kunt je huis op ontelbaar veel manieren zo instellen dat er daadwerkelijk een betere beveiliging gerealiseerd wordt, met bijhorende plus voor de veiligheid van de bewoners.

Zo ook de situatie bij rookontwikkeling in huis! Wanneer je een rookmelder koopt die koppelbaar is met bijvoorbeeld slimme verlichting, kun je het volgende realiseren: wanneer er rook gedetecteerd wordt, geeft de rookmelder een seintje aan de slimme verlichting, die vervolgens aanschiet op de nood situatie. De nood situatie is een situatie die jij zelf kunt instellen als ‘programma’ bij verschillende slimme lampen.

Ook kun je reeds gebruikmaken van slimme rolluiken. Erg handig, maar wanneer je snel het huis wilt kunnen verlaten kan dit wat lastiger zijn. Althans, als je de rookmelder koppelt met slimme rolluiken, kunnen deze bij rookontwikkeling direct omhoog gaan als je deze koppelt! Ook kun je zorgen voor een driehoek reactie: merkt de rookmelder rook op, dan gaat de noodverlichting aan en gaan de rolluiken direct open!

Waar moet je op letten bij koppelbare rookmelders?

Wanneer jij op zoek gaat naar een rookmelder die koppelbaar is, zijn er aantal zaken waar je even goed naar moet kijken. Dit is met name belangrijk als jij al reeds smart home producten in huis hebt, waarmee je wenst een koppeling te maken met je nieuwe rookmelder.

  • Let op het smart home protocol: om een rookmelder te kunnen koppelen met andere producten, dienen deze te communiceren met hetzelfde smart home protocol. Voorbeelden hiervan zijn Zigbee of Z-Wave.
  • Ga op zoek naar top rookmelders van bekendere merken: ik raad je aan om op rookmelders niet te besparen en de goedkoopste varianten te scoren. Het gaat hier om veiligheid! Tip: check ook onze top 10 slimme rookmelders. Een merk als FIBARO is in mijn ogen een goede keuze!
  • Bekijk certificaten en veiligheidslabels: een rookmelder dient voorzien te zijn van een veiligheidscertificaat. Door de certificaten te checken weet je zeker dat je een veilig model in huis haalt.
  • Kijk naar aansluitingsmogelijkheden: wanneer jij geen mogelijkheid hebt om een rookmelder aan te sluiten op het netstroom in de hal (of een andere strategische plek waar je hem op wilt hangen) is het slim om op zoek te gaan naar draadloze rookmelders.

Een rookmelder die koppelbaar is kopen, is een slimme keuze!

nest protect 3pack aanbieding

 Aanbieding! 

Google Nest Protect detecteert ook CO!

De beste slimme rookmelder in onze ogen – de Google Nest Protect – detecteert ook CO, daarom een erg veilig keuze. Deze rookmelder is wel aan de prijzige kant, check daarom hier of er nog een scherpe deal is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts