Beste robotstofzuigers

Het werk van mensen wordt steeds vaker overgenomen door robots. Ook in het huishouden zien we dit terug en zijn er robots die je helpen met stofzuigen en dweilen, zo genoemde robotstofzuigers. Deze robotstofzuigers worden ook steeds slimmer en beter. Ook zien we het aanbod steeds groter worden en zijn er momenteel al tientallen merken. Daarom deze top 10 robotstofzuigers.

blaupunkt xtreme

Deze top 10 robotstofzuigers heb ik opgesteld om jou een goed advies te geven bij het kopen van een robotstofzuiger. Aan de hand van zelf uitgevoerde onderzoek heb ik de tien beste robotstofzuigers van dit moment opgesteld. In het onderzoek heb ik diverse modellen met elkaar vergeleken op prijs, design en functionaliteiten. Bekijk hieronder wat volgens mij de tien beste modellen zijn.

Index: Robotstofzuiger

Top 10 robotstofzuiger 2024

Bekijk hieronder onze top 10 met beste robotstofzuigers van 2024. Deze top 10 hebben we opgesteld door te kijken naar de beoordelingen van consumenten. Ook is het daarbij belangrijk om te kijken of een robotstofzuiger geschikt is voor jouw woning. Heb je bijvoorbeeld huisdieren, check dan of de robotstofzuiger geschikt is voor het opzuigen van dierenharen. Ook het ondergrond in je huis is belangrijk om mee te nemen in de keuze voor een robotstofzuiger.


blaupunkt xtreme

1. Blaupunkt Bluebot Xtreme

Momenteel is de Blaupunkt Bluebot Xtreme de beste robotstofzuiger van 2024. Dit model wordt door gebruikers erg goed beoordeeld. Ook heeft dit model een dweilfunctie en is de robotstofzuiger geschikt voor dierenharen. De robotstofzuiger navigeert goed en heeft een goed schoonmaakresultaat.


iRobot Roomba 960

2. iRobot Roomba 960

Ook dit is een goed model van iRobot, werkt met Google Assistant en kan over drempels tot 2 cm. Maakt systematische schoon en kan tot 90 min lang stofzuigen.


blaupunkt bluebot xsmart


3. Blaupunkt Bluebot XSMART

Ook een interessante robotstofzuiger van dit moment! Dit model van Blaupunkt is scherp geprijsd en kan zelfs over drempels van 2 cm dik. Eenvoudig te bedienen met je smartphone.


iRobot Roomba e5

4. iRobot Roomba e5

Deze robotstofzuiger van iRobot is te koppelen met Google Assistant. Vraag aan Google of de stofzuiger begint met het stofzuigen van jouw vloeren.


AEG RX9-1-SGM

5. AEG RX9-1-SGM

Een moderne robotstofzuiger van AEG. Is in vergelijking met bovenstaande modellen prijzig, maar heeft functies die er voor moeten zorgen dat er grondig schoon gemaakt wordt. Kan ook over drempels met een hoogte van 2,2 cm.


Philips SmartPro robotstofzuiger


6. Philips SmartPro

Een mooie robotstofzuiger van Philips, maakt twee keer zo snel schoon doordat deze een breed mondstuk heeft. Kan drempels trotseren van 1,6 cm hoog.


Xiaomi Mijia Roborock

7. Xiaomi Mijia Roborock

Deze robotstofzuiger van Xiaomi kan naast zuigen ook dweilen. Ook kan de stofzuiger tapijten en vloerkleden stofzuigen en kan het apparaat over drempels rijden tot 2 cm hoog.


Neato Botvac D5

8. Neato Botvac D5

De Neato robotstofzuiger is ook te koppelen met Google Assistant. Heeft ook zijborstels voor de hoeken, helaas kan dit model geen drempels passeren.


zoef robot sien review

9. Zoef Robot JS800W

De Zoef Robot is een goede keuze, laag in prijs en werkt erg goed. Pluspunt van dit model is dat er direct gedweild kan worden. Daarnaast kan de stofzuiger over drempels van 1 cm.


Blaupunkt Bluebot XEasy

10. Blaupunkt Bluebot XEasy

Deze Blaupunkt robotstofzuiger is te koppelen met Google Assistant en is zelf te programmeren. Kan over drempels tot 1,2 cm en is te bedienen via een applicatie.


De beste robotstofzuiger 2024

Afgelopen weken heb ik uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de beste robotstofzuigers die er momenteel te koop zijn. Na dit onderzoek kan ik zeggen dat ik de iRobot Roomba 960 de beste robotstofzuiger van dit moment vind. Deze keuze heeft te maken met de werking en de functionaliteiten van deze automatische stofzuiger. Bekijk hieronder de pluspunten die ik tijdens mijn onderzoek ben tegengekomen over deze iRobot Roomba 960.

  1. Het eerste pluspunt dat van de iRobot Roomba te benoemen is, is dat deze op een systematische manier schoonmaakt. Dit houdt in dat de stofzuiger geen plekken in de kamer overslaat, wanneer de stofzuiger leeg is keert hij automatische naar zijn laadstation en het apparaat onthoudt waar hij was gebleven en zal ze schoonmaakroute daar ook weer vervolgen.
  2. Ook drempels geen probleem. Deze robotstofzuiger kan over drempels tot 2 cm, hierdoor kan de robotstofzuiger ook de gang even meepakken.
  3. Heb je liever niet dat de stofzuiger op bepaalde plekken komt? Dan kun je eenvoudig een virtuele muur opzetten, dit zorgt ervoor dat de stofzuiger bepaalde plekken voorbij rijd.
  4. Google Home robotstofzuiger, doordat er een koppelmogelijkheid is met Google Home is dit een echte Google Home robotstofzuiger die je met de spraakassistent kunt bedienen.

Naast bovenstaande pluspunten is het ook een hele goede robotstofzuiger. De automatische stofzuiger kan 90 minuten lang zuigen en is in 180 minuten weer opgeladen, ook is de stofzuiger vrij rustig (61 dB).

irobot beste robotstofzuiger

De beste robotstofzuiger van dit moment

In mijn ogen is dit de beste robotstofzuiger van dit moment. Goede zuigprestaties, functionaliteiten, prijs en is deze robotstofzuiger te bedienen met Google Home.

Bol.com

Methode van het onderzoek

Voor het opstellen van deze top 10 robotstofzuigers is er onderzoek uitgevoerd. Om jou een zo goed mogelijk advies te geven zijn de robotstofzuigers zorgvuldig geselecteerd en is er onderzoek gedaan naar de functionaliteiten van deze robots. Op basis van deze informatie is deze top 10 opgebouwd. Hieronder onderbouw ik mijn bevindingen en vertel ik hoe ik scores heb toegewezen.

Selectie top 10 robotstofzuigers

Voor het selecteren van tien top modellen voor deze top 10, is er gekeken naar het huidige aanbod in Nederland. Hierbij is gekeken naar simpelweg robotstofzuigers. Onder robotstofzuigers vallen stofzuigers die automatische stofzuigen zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen.

Na het opstellen van een top 10 is er gekeken naar de functies van de robotstofzuigers. Naast het stofzuigen kunnen robotstofzuigers ook andere dingen. De functies waarop de robotstofzuigers zijn getest staat hieronder beschreven:

  • Gebruiksduur: door de robotstofzuiger onafgebroken te laten stofzuigen hebben we gecheckt hoelang modellen kunnen werken, voordat de accu leeg is.
  • Oplaadtijd: we hebben onderzocht hoelang het duurt voor de robotstofzuiger weer helemaal opgeladen is.
  • Hoeveel geluid maakt de robotstofzuiger: we hebben gekeken naar het aantal dB van het geluid van deze automatische stofzuigers.
  • Hoe hoog kunnen drempels zijn: in huizen heb je plinten en deurdrempels. Het is dus van groot belang om te kijken hoe hoog een drempel bij een robotstofzuiger maximaal kan zijn.
  • Dweilfunctie: ook zijn er steeds meer robotstofzuigers te verkrijgen met een dweilfunctie. Met een dweilfunctie zuigt de stofzuiger en dweilt hij direct de vloer.

Hoe heb ik scores toegewezen aan een robotstofzuiger?

Na het onderzoeken van de automatische stofzuigers op bovenstaande factoren, heb ik de stofzuigers kunnen rangschikken in deze top 10. In deze rangschikking heb ik naast de bovenstaande factoren ook gekeken naar de verhouding van de prijs, dit moet natuurlijk wel reëel blijven.

Allereerst hebben we de zuigkracht van de robotstofzuigers getest, zo moet de stofzuiger ten minste op een normale manier een kamer kunnen stofzuigen. Daarnaast hebben de functionaliteiten en prestaties van de stofzuigers een grote rol gespeeld.