Home » Robotstofzuiger » Top 10 robotstofzuigers

Top 10 robotstofzuigers

Door Bram | Laatste update: 19 april 2019

robotstofzuiger
  • Top 10

Het werk van mensen wordt steeds vaker overgenomen door robots. Ook in het huishouden zien we dit terug en zijn er robots die je helpen met stofzuigen en dweilen, zo genoemde robotstofzuigers. Deze robotstofzuigers worden ook steeds slimmer en beter. Ook zien we het aanbod steeds groter worden en zijn er momenteel al tientallen merken. Vandaar deze top 10 robotstofzuigers.

Deze top 10 robotstofzuigers heb ik opgesteld om jou een goed advies te geven bij het kopen van een robotstofzuiger. Aan de hand van zelf uitgevoerde onderzoek heb ik de tien beste robotstofzuigers van dit moment opgesteld. In het onderzoek heb ik diverse modellen met elkaar vergeleken op prijs, design en functionaliteiten. Bekijk hieronder wat volgens mij de tien beste modellen zijn.

Blaupunkt Bluebot robotstofzuiger

1. Blaupunkt Bluebot XSMART

De beste robotstofzuiger van dit moment. Dit model van Blaupunkt is scherp geprijsd en kan zelfs over drempels van 2 cm dik.

iRobot Roomba e5

2. iRobot Roomba e5

De robotstofzuigers van iRobot is te koppelen met Google Assistant. Vraag aan Google of hij de stofzuiger aan kan zetten. Kan over drempels tot 2 cm.

iRobot Roomba 960

3. iRobot Roomba 960

Ook dit is een goed model van iRobot, werkt met Google Assistant en kan over drempels tot 2 cm. Maakt systematische schoon en kan tot 90 min lang stofzuigen.

AEG RX9-1-SGM

4. AEG RX9-1-SGM

Een moderne robotstofzuiger van AEG. Is in vergelijking met bovenstaande modellen prijzig, maar heeft functies die er voor moeten zorgen dat er grondig schoon gemaakt wordt. Kan ook over drempels met een hoogte van 2,2 cm.

Philips SmartPro robotstofzuiger

5. Philips SmartPro

Een mooie robotstofzuiger van Philips, maakt twee keer zo snel schoon doordat deze een brede mondstuk heeft. Kan drempels trotseren van 1,6 cm hoog.

Xiaomi Mijia Roborock

6. Xiaomi Mijia Roborock

Deze robotstofzuiger van Xiaomi kan naast zuigen ook dweilen. Ook kan de stofzuiger tapijten en vloerkleden stofzuigen en kan het apparaat over drempels rijden tot 2 cm hoog.

Neato Botvac D5

7. Neato Botvac D5

De Neato robotstofzuiger is ook te koppelen met Google Assistant. Heeft ook zijborstels voor de hoeken, helaas kan dit model geen drempels passeren.

Zoef Robot JS800W

8. Zoef Robot JS800W

De Zoef Robot is een goede keuze, laag in prijs en werkt erg goed. Pluspunt van dit model is dat er direct gedweild kan worden. Daarnaast kan de stofzuiger over drempels van 1 cm.

Blaupunkt Bluebot XEasy

9. Blaupunkt Bluebot XEasy

Deze Blaupunkt robotstofzuiger werkt is te koppelen met Google Assistant en is zelf zelf te programmeren. Kan over drempels tot 1,2 cm en is te bedienen via een applicatie.

Neato Botvac D7

10. Neato Botvac D7

Deze Neato robotstofzuiger valt op door zijn gebruiksduur, kan tot maar liefst 360 min lang stofzuigen. Kan over drempels tot 1 cm hoog en is te bedienen via een applicatie op je smartphone.

Methode van het onderzoek

Voor het opstellen van deze top 10 robotstofzuigers is er onderzoek uitgevoerd. Om jou een zo goed mogelijk advies te geven zijn de robotstofzuigers zorgvuldig geselecteerd en is er onderzoek gedaan naar de functionaliteiten van deze robots. Op basis van deze informatie is deze top 10 opgebouwd. Hieronder onderbouw ik mijn bevindingen en vertel ik hoe ik scores heb toegewezen.

Selectie top 10 robotstofzuigers

Voor het selecteren van tien top modellen voor deze top 10, is er gekeken naar het huidige aanbod in Nederland. Hierbij is gekeken naar simpelweg robotstofzuigers. Onder robotstofzuigers vallen stofzuigers die automatische stofzuigen zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen.

Na het opstellen van een top 10 is er gekeken naar de functies van de robotstofzuigers. Naast het stofzuigen kunnen robotstofzuigers ook andere dingen. De functies waarop de robotstofzuigers zijn getest staat hieronder beschreven:

  • Gebruiksduur: door de robotstofzuiger onafgebroken te laten stofzuigen hebben we gecheckt hoelang modellen kunnen werken, voordat de accu leeg is.
  • Oplaadtijd: we hebben onderzocht hoelang het duurt voor de robotstofzuiger weer helemaal opgeladen is.
  • Hoeveel geluid maakt de robotstofzuiger: we hebben gekeken naar het aantal dB van het geluid van deze automatische stofzuigers.
  • Hoe hoog kunnen drempels zijn: in huizen heb je plinten en deurdrempels. Het is dus van groot belang om te kijken hoe hoog een drempel bij een robotstofzuiger maximaal kan zijn.
  • Dweilfunctie: ook zijn er steeds meer robotstofzuigers te verkrijgen met een dweilfunctie. Met een dweilfunctie zuigt de stofzuiger en dweilt hij direct de vloer.
The following two tabs change content below.

Bram

Bram is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl en schrijft dagelijks blogs over smart home toepassingen en gadgets. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste nieuwtjes op het gebied van slimme producten. Bram maakt graag handige top 10 lijsten van smart home producten om snel de toppers te ontdekken.

Laatste berichten van Bram (toon alles)