Robotstofzuiger

Advies voor een robotstofzuiger kopen

slimme robotstofzuiger
Home » Robotstofzuiger

Een robotstofzuiger is een stofzuiger die automatische de stof in je kamer opzuigt. Zelf hoef je niet meer te zuigen maar alleen de robotstofzuiger aan te zetten en af en toe de robot te legen. Er zijn verschillende robotstofzuigers hier lichten we vijf robotstofzuigers uit van diverse merken. Ook geven wij een aanbeveling en tips waar je op moet letten bij het kopen van een robotstofzuiger.

De beste robotstofzuigers van dit moment

Onze aanbeveling voor een robotstofzuiger

slimme robotstofzuiger eufy
Anker EUFY ROBOVAC 11
slimme stofzuiger AEG RX9-1-SGM
AEG
RX9-1-SGM
slimme robotstofzuiger iLife V80
BESTE KEUZE
iLife V80
slimme stofzuigerrobot iRobot Roomba e5
iRobot
Roomba e5
slimme robotstofzuiger Dirt Devil M607 Spider
Dirt Devil M607 Spider

Eigenschappen van een robotstofzuiger

slimme robotstofzuiger met dweilfunctie

Slimme robotstofzuiger met dweilfunctie.

Stofzuigen is een klus die je natuurlijk liever niet doet maar die wel dagelijks gedaan moet worden. Een slimme robotstofzuiger neemt deze taak voor je over. Naast overnemen van je stofzuig taak hebben deze stofzuigers nog andere eigenschappen.

De belangrijkste eigenschappen van een robotstofzuiger:

 • Automatische stofzuigen: de stofzuiger gaat zelf aan de gang. Hij herkent obstakels en wanneer hij leeg is rijdt hij terug naar zijn oplaadstation.
 • Dweilfunctie: eerst zuigen en dan dweilen. Er zijn robotstofzuigers die ook een dweilfunctie hebben. Naast zuigen dweilen ze ook automatische de vloer.
 • Slim navigeren: door ingebouwde sensors weet een stofzuiger welke route hij moet nemen. Door het slim navigeren vergeet de robotstofzuiger geen plekje.
 • Besturen met applicatie: er zijn ook robotstofzuigers die bediend kunnen worden door een applicatie. Ben je op je werk dan zet je de stofzuiger met de app aan en je houdt het proces eenvoudig in de gaten. Bij sommige robotstofzuigers is het zelfs mogelijk om handmatig de stofzuiger te besturen.
 • Onder laag meubilair: doordat de robotstofzuigers smal gemaakt worden kunnen ze ook onder laag meubilair door, denk bijvoorbeeld aan een bank.

Voordelen van een robotstofzuiger

voordelen robotstofzuiger

Robotstofzuiger zuigt ook onder lage objecten.

Met al die handige functies, kun jij natuurlijk genieten van heel wat voordelen.

 • Hoeft niet zelf meer elke dag te stofzuigen: de stofzuiger zuigt in principe het vuil op van de grond. Hiermee bespaar je tijd omdat je niet elke dag hoeft te stofzuigen.
 • Houdt je vloer schoon: naast het opzuigen van vuil is het voor sommige robotstofzuigers ook mogelijk om te dweilen. Zo houdt je ten alle tijden je vloer schoon.
 • Je hoeft niet meer te bukken: doordat de robotstofzuiger ook onder laagmeubilair kan hoef je niet meer zelf te bukken. Ook gaat dit wat makkelijker dan met eens stofzuigerstang.
slimme robotstofzuiger iLife V80

★★★★★ – “Een robotstofzuiger met een goede prijs kwaliteit verhouding. Ook heeft deze robotstofzuiger een handige dweilfunctie.

Onze aanbeveling: ILIFE V80 robotstofzuiger

In onze ogen is op dit moment de ILIFE V80 een hele goede keuze. Naast dat deze robotstofzuiger tegen een aantrekkelijke prijs wordt aangeboden is deze robotstofzuiger van goede kwaliteit. Deze stofzuiger heeft een gebruiksduur van 120 min, wat het langst was van de vijf verschillende stofzuigers. Daarnaast kan deze robotstofzuiger over drempels heen en als kers op de taart heeft deze ook een dweilfunctie.

Eigenschappen

 • 120 min verbruiksduur
 • oplaadtijd 350 min
 • Kan over drempels van 1,2 cm hoog
 • Dweilfunctie
 • Auto oplaad en start functie
 • Intelligent alarm

Robotstofzuiger kopen: onze tips voor de juiste keuze!

Wij willen je graag helpen bij het maken van de juiste keuze. Daarom hebben we een aantal tips genoteerd, die jou kunnen helpen bij het kopen van een slimme robotstofzuiger.

 • Bekijk of de robotstofzuiger over drempels kan: in veel kamers zijn drempels en tapijten te vinden. Sommige robotstofzuigers zien dit als een obstakel en keren om. Onze tip is koop een robotstofzuiger die ook over drempels gaat.
 • Bekijk of de robotstofzuiger automatische oplaad: de robotstofzuigers die automatische terug gaan naar het oplaadstation zijn het meest ideaal. Deze kun je vaak ook instellen op wat voor tijden je wilt dat deze stofzuigt. Het enige wat je dan af en toe moet doen is de stofzuiger legen, vaak geeft de stofzuiger dit ook zelf aan.
 • Lees ervaringen en reviews van specifieke modellen: bekijk ook altijd hoe andere consumenten het product hebben ervaren. Sommige aanbieders kunnen dingen beloven, maar achteraf blijkt dat dit niet waar is. Om te achterhalen of producten echt zo goed zijn is het altijd goed eerlijke reviews te lezen. Extra tip: bekijk ook eens onze top 10 robotstofzuigers voor een goed idee van de beste soorten op dit moment!
 • Check of je de robotstofzuiger ook kunt koppelen met een app: bij sommige robotstofzuigers is het ook mogelijk om een koppeling te maken met een app. Hiermee kun je op afstand de stofzuiger aanzetten en hem in de gaten houden.

Robotstofzuigers vergelijken

Vergelijk in de tabel hieronder robotstofzuigers op verschillende eigenschappen

Robotstofzuiger
GebruiksduurOplaadtijdGeluidsniveauOver drempels
Prijs indicatie
Qardio Base 2100 min360 min
65 dBJa (tot 1 cm)€ 196,95
AEG RX9-1-SGM60 min210 min75 dBJa (tot 2,2 cm) € 631,-
iLife V80120 min350 min70 dBJa (tot 1,2 cm)€ 269,99
iRobot Roomba e590 min180 min 58 dBJa (tot 2 cm)€ 499,-
Dirt Devil M607 Spider60 min240 min68 dBJa (tot 1 cm)€ 99,99

Top merken voor een slimme robotstofzuiger

Van deze merken kun je het best een slimme robotstofzuiger kopen

AEG robotstofzuigers

AEG is een afkorting voor Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft. AEG is een Duits bedrijf en is gespecialiseerd in het produceren van huishoudelijke apparaten en onderdelen. Tegenwoordig verkoopt AEG ook diverse slimme robotstofzuigers.

irobot slimme robotstofzuigers

iRobot robotstofzuigers

iRobot is een internationaal bedrijf dat robots bouwt die mensen helpen. Ook slimme robotstofzuigers en dweilrobotten worden ontworpen en gefabriceerd. Voor zowel binnen als buiten worden diverse robots ontworpen voor de consumentenmarkt.

ilife slimme robotstofzuiger

ILIFE robotstofzuigers

ILIFE is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van de robotstofzuiger. Het bedrijf heeft verschillende robotstofzuigers op de markt gebracht en is te koop bij verschillende grote aanbieders.

Robotstofzuiger ontwikkelingen en nieuws

irobot roomba i7+ nederland
google en robotstofzuigerbedrijf irobot gaan samenwerken
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)