Home » Robotmaaier » Top 10 robotmaaiers

Top 10 robotmaaiers

Door Rob | Laatste update: 9 maart 2019

robotmaaier
  • Top 10

Naar aanleiding van de adviesgids voor een robotmaaier, kreeg ik veel vragen wat nu echt de allerbeste modellen zijn op dit moment. Kortom: welke 10 robotmaaiers zou ik aanraden op basis van ervaring en onderzoek?

Ik heb besloten om daarom een handige top 10 robotmaaiers lijst te maken: een selectie met de 10 beste robotmaaiers op dit moment voor de gemiddelde tuin. Hiervoor heb ik gekeken naar een aantal belangrijke factoren: door scores toe te wijzen aan specifieke onderdelen heb ik een betrouwbare top 10 kunnen samenstellen. Onder deze selectie ga ik dieper in op mijn methodologie. Bekijk eerst mijn top 10 en ontdek de beste robotmaaier 2019!

1. Gardena Sileno City 250

De Sileno City 250 van Gardena is een goede en stille keuze. Met name de koppelingen met HomeKit maakt dit de #1 beste robotmaaier 2019 op dit moment.

GARDENA Robotmaaier R160

2. GARDENA Robotmaaier R160

Deze Robotmaaier R160 van GARDENA maait gazons tot ca. 1600m². Accu leeg dan rijdt hij automatische terug naar zijn station.

robomow rc304

3. Robomow RC304

De Robomow RC304 hoort zeker op de derde plaats! Ook zeer geschikt voor heuvelachtige tuinen.

wolf-garten loopo s150

4. WOLF-Garten Loopo S150

Een goede keuze voor een robotmaaier voor de kleinere tuinen. Opvallend is de zeer scherpe prijs!

Robomow Robotmaaier RX20U

5. Robomow Robotmaaier RX20U

Deze Robomow robotmaaier mag niet ontbreken in onze top 10! Zorgt voor een superstrakke grasmat voor tuinen tot 300 vierkante meter.

zoef rob robotmaaier

6. Zoef Rob Robotmaaier

Voor de wat grotere tuinen is de Zoef Rob Robotmaaier een top model: voor tuinen tot 3000 vierkante meter!

gardena robotmaaier r70li

7. Gardena R70Li

Deze Gardena robotmaaier is geschikt voor tuinen tot 700 vierkante meter. Opvallend is hoe stil deze maaier is. Tevens makkelijk te koppelen.

Robomow RC304 Robotmaaier

8. Robomow RC304 Robotmaaier

De Robomow RC304 robotmaaier is een zeer goede keuze voor de grotere tuinen. Met grote maaibreedte, kwaliteit gegarandeerd.

mcculloch rm800 robotmaaier

9. McCulloch RM800

Een wat minder bekend, maar zeker top 10 waardig! Dit model van McCulloch is geschikt voor grote tuinen.

wolf-garten loopo s300 robotmaaier

10. WOLF-Garten Loopo S300

Grote tuin, maar klein budget? Scoor dan deze Loopo S300 van WOLF-Garten! Een prima keuze!

Methodologie van top 10 selectie

De top 10 hebben wij niet zomaar samengesteld. We hebben gekeken naar verschillende kenmerken van de robotmaaiers en hier vervolgens een oordeel aan gehangen. Hoe hoger een robotmaaier scoort op verschillende kenmerken, hoe hoger deze in onze top 10 robotmaaiers lijst is komen te staan en als beste robotmaaier 2019 gekenmerkt kon worden.

Selectie top 10 robotmaaiers

Natuurlijk is de grote vraag waarom ik deze 10 robotmaaiers heb geselecteerd. Hiervoor heb ik met name gekeken naar de gemiddelde tuin in Nederland, waarbij niet alleen de gazon-grootte een belangrijk element was, maar ook de heuvelachtige mogelijkheden binnen deze tuinen. In het kort:

  • Gemiddelde tuin van 250 – 600 vierkante meter: de complete top 10 is geschikt voor de meeste Nederlandse tuinen, zodat bijna iedereen deze top 10 kan raadplegen.
  • Weinig tot geen heuvels binnen tuinen: ik heb wat minder gekeken naar mogelijkheden voor ‘steile’ hellingen.
  • Ook rekening houdend me smalle doorgangen: veel tuinen hebben smalle doorgangen en paden, daarom heb ik dit ook meegenomen in mijn selectie
  • Nederlandse weersomstandigheden: in ons land regent het vaak en is er sprake van meer ‘slechte’ weersomstandigheden. Een regensensor is dan een belangrijk onderdeel!

Voor de top 10 selectie heb ik enkel modellen geselecteerd die geschikt zijn voor de gemiddelde Nederlandse tuin, zodat bijna iedereen echt iets heeft aan mijn selectie. Mocht je een uitzondering hebben op bovenstaande selectiefactoren (bijvoorbeeld een onwijs grote tuin), dan kun je mij altijd een bericht sturen voor persoonlijk advies.

Onderzoekscriteria bij robotmaaiers

De complete top 10 heb ik gerangschikt op basis van een aantal belangrijke onderzoekscriteria. Zo is niet alleen het maaioppervlakte van groot belang: ook de oplaadtijd en de totale accuduur zijn wezenlijke factoren die mee hebben gespeeld bij mijn rangschikking. Ik zet de belangrijkste onderzoekscriteria voor je op een rij:

  • Maaioppervlakte: als je op zoek bent naar een robotmaaier, is het onder andere afhankelijk van jouw gazon grootte welk model je het beste kunt kiezen. In mijn top 10 heb ik gekeken naar de maximale gazon grootte per robotmaaier.
  • Maaibreedte: hoe breed is de strook die een robotmaaier kan maaien? Ik heb dit gecheckt bij elke robotmaaier. Hoe breder de maaibreedte, hoe minder er kans is op strepen op het grasveld van jouw gazon.
  • Maaitijd: ik heb de top 10 getest op ‘maaitijd’. Hiermee doel ik op de totale accuduur wanneer een robotmaaier constant aan het maaien is.
  • Oplaadtijd: tenslotte heb ik ook gekeken naar de totale oplaadtijd van specifieke robotmaaiers. Hoeveel minuten duurt het voor de automatische grasmaaier weer zijn maaipad kan vervolgen?

Score toewijzing van robotmaaier top 10

Met bovenstaande factoren ben ik samen met Bram aan het testen geweest. We hebben daarvoor een scorelijst bijgehouden, waarbij we de aanwezigheid en invulling van de onderzoeksfactoren hebben beoordeeld. Door een score per criterium toe te wijzen, is bovenstaande top 10 ontstaan met daarin de beste modellen van 2019, waar jij als lezer je voordeel mee kunt doen. Ontdek direct de 10 allerbeste robotmaaiers van dit moment in bovenstaande lijst.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)