Robotmaaier

Advies voor een robotmaaier kopen

robotmaaier kopen
Home » Robotmaaier

Een robotmaaier is een slimme grasmaaier die het gras in de tuin automatisch maait. Vaak wordt er bij een robotmaaier ook een oplaadstation geleverd, waar de robotmaaier automatisch weer heen gaat als hij klaar is met maaien. Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten over deze robotmaaiers en welke robotmaaier je het beste kunt kopen.

De beste robotmaaier modellen van dit moment

Onze aanbeveling voor een robotmaaier

Gardena robotmaaier sileno city
Gardena
Sileno
City 350
Gardena grasmaaier Sileno+ 1300
Gardena
Sileno+
1300
GARDENA smart System Set
BESTE KEUZE
Gardena
Smart System Set
Wolf garten Loopo S300
Wolf Garten
LOOPO
S300
Gardena
Smart Sileno
city set

Robotmaaier functies

robotmaaier heeft slimme functies

Een robotmaaier heeft veel slimme functies.

Met een robotmaaier hoef je zelf nooit meer het gras te maaien. En daarbij wordt het gras ook nog eens super goed en nauwkeurig gemaaid! Een robotmaaier heeft veel slimme eigenschappen, die wij op een rij zetten.

Belangrijkste functies:

 1. Automatisch gras maaien: een robotmaaier gaat zelf aan de slag en gaat automatisch te werk. Je hoeft er dus niet achteraan te lopen of deze op een bepaalde tijd aan te zetten. Vaak kun je dit instellen.
 2. Voorzien van regensensor: wees niet bang dat wanneer het gaat regenen, de grasmaaier gewoon door blijft maaien (kan slecht zijn voor het gras). Door een regensensor keert de automatische grasmaaier netjes terug naar zijn oplaadstation.
 3. Anti-diefstal functionaliteit: een slimme grasmaaier kan in veel gevallen niet gesloten worden uit je tuin. Met behulp van een speciale pincode is de robotmaaier praktisch onbruikbaar wanneer deze weggenomen wordt.
 4. Zelfstandig maaiplan: je hoeft bij een robotmaaier maar een keer het gazon af te bakenen (gaat echt heel simpel), waarna de robotmaaier een eigen maaiplan maakt. Zo weet hij precies waar hij is gebleven en wanneer het weer tijd is om te gaan maaien.
 5. Ingebouwde veiligheidsfuncties: vaak is een slimme grasmaaier ook voorzien van enkele veiligheidsfuncties. Denk aan het feit wanneer hij opgepakt wordt of om een of andere reden op zijn kant komt te liggen.

Voordelen van een robotmaaier

Met al die smart functies haal je met een robotmaaier veel voordelen in huis (lees: tuin). Laten we ze een voor een behandelen:

 • Altijd goed gemaaid gras: wanneer je het gras laat maaien door een automatische grasmaaier, ben je altijd verzekerd van een goede verzorging en de juiste lengte. Altijd weer maaien op het juiste moment behoort ook tot de slimme voordelen van een robotmaaier.
 • Streeploos maaien: als je zelf aan de slag gaat met een ouderwetse grasmaaier, kan het voorkomen dat je strepen gaat zien in het gazon. Met een robot grasmaaieer is hier geen sprake van en geniet je straks veen streeploos gemaaid grasveld.
 • Je hoeft zelf niet meer te maaien: en uiteraard, je kunt op die ene zonnige dag (zijn er al zo weinig in Nederland) veel leukere dingen gaan doen dan achter een grasmaaier aanlopen. Besteedt je tijd beter en laat de robot grasmaaier het werk doen.
 • Rijdt automatisch naar dockingstation: ook hoef je je geen zorgen meer te maken als de robotmaaier klaar is en deze terug gehaald dient te worden. Een robotmaaier keert zelfstandig terug naar zijn dockingstation als deze klaar is met maaien of als het begint te regenen.
GARDENA smart System Set

★★★★★ – “Wil je een robotmaaier gelijk combineren met een besproeissysteem? Dan is dit pakket de allerbeste keuze!

Onze aanbeveling: Gardena Smart System Set

Dit is pas handig! Momenteel is er een handige Gardena Smart System Set te vinden, waarbij je niet alleen een Gardena automatische grasmaaier in huis haalt, maar ook een slim besproeiingssysteem. Deze kun je met elkaar koppelen, zodat je geniet van ontzettend veel voordelen! Deze Gardena robotmaaier maait gazons tot 1000m².

Slimme eigenschappen:

 • Compleet pakket voor je hele tuin
 • Automatisch maaien en besproeien
 • Voor gazons tot 1000m²

Robotmaaier kopen: zo koop je de juiste!

Op Smarthomeweb.nl hebben wij het doel jou te helpen met het kopen van de juiste slimme grasmaaier. We hebben al veel gemaakte fouten voorbij zien komen bij het kiezen van de juiste soort maaier. Daarom hebben we wat handige kooptips op een rij gezet, zodat jij deze niet hoeft te maken:

 • Kijk goed naar bekende merken: het is altijd slim om modellen van bekende merken te overwegen. Denk hierbij aan Gardena en WOLF-Garten. Je geniet niet alleen van een betere kwaliteit, maar ook van een goede service en een langere garantietermijn.
 • Lees reviews en ervaringen: er zijn vast en zeker reviews te vinden van de robotmaaier die jij op het oog hebt. Speur het web af op ervaringen van desbetreffend model en ontdek waar men wel en niet over te spreken is. Zo weet je precies wat je kunt verwachten bij een bepaald type.
 • Bekijk koppelmogelijkheden: het wordt pas echt interessant als je een robotmaaier kunt koppelen met bijvoorbeeld een besproeiingssysteem of een applicatie. Check daarom altijd als jij al smart home artikelen hebt of de robotmaaier hiermee compatible is.
 • Check of er sets beschikbaar zijn: er zijn vaak sets (zoals je kunt zien bij onze aanbeveling) beschikbaar, waarbij je gelijk ook producten krijgt die je kunt koppelen met de robotmaaiers. Zo is je hele tuin in een keer een ‘smart garden’!
 • Vergelijk dezelfde modellen bij diverse shops: vaak zijn er bij verschillende webshops speciale acties. Zo heeft de ene shop een cashback-actie (soms tot wel € 100,- retour bij een aankoop!) en een andere weer een aantal procenten korting. Het is altijd raadzaam om het model bij diverse webshops te controleren op actuele aanbiedingen.

Heb je alsnog vragen of twijfel voor het kopen van een robotmaaier? Stuur ons vooral een berichtje. Wij helpen je graag met de keuze voor de juiste automatische grasmaaier die past bij jouw situatie.

Robotmaaiers vergelijken

Vergelijk in de tabel hieronder robotmaaiers op verschillende eigenschappen

RobotmaaierGazongrootteOplaadstationRegensensorPrijs indicatie
Gardena Sileno City 350350m²JaNee€ 850,-
Gardena Sileno+ 13001300m²JaNee€ 1499,-
GARDENA smart System Set1000m²NeeNee€ 1799,99
Wolf Garten LOOPO S300300m²JaNee€ 674,-
Gardena Smart Sileno city set500m²JaNee€ 765,-

Top merken voor een robotmaaier

Van deze merken kun je het best een robotmaaier kopen

gardena robotmaaier

Gardena robotmaaiers

Een bekend merk op het gebied van robotmaaiers is Gardena. Het merk is daarbij een toonaangevend merk voor divers tuingereedschap en machines voor onderhoud van het gazon. De robotmaaiers van Gardena zijn van goede kwaliteit en voorzien van de laatste snufjes.

wolf garten robotmaaier

Wolf Garten robotmaaiers

Robotmaaiers van Wolf Garten zijn innovatief en gemaakt om op eenvoudige wijze het gras te laten maaien. Door de opvallende rode kleur en de gele wielen zijn de robotmaaiers niet te missen in jouw tuin. Er zijn meerdere modellen Wolf Garten robotmaaiers onder de LOOPO.

Husqvarna robotmaaiers

De ‘Mercedes’ onder de robotmaaiers zijn modellen van Husqvarna. De strak vormgegeven robotmaaiers zijn de toppers onder de robotomaaiers. Hoewel deze robotmaaiers zich in het duurdere segment bevinden, bieden ze enorm veel handige slimme mogelijkheden.

Robotmaaier ontwikkelingen en nieuws

wat te doen tegen hooikoorts zonder medicijnen
gardena apparaten met spraak bedienen
wat is een smart home
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)