Robotmaaier zonder perimeterdraad: de Segway Navimov-robots

Maarten Reijneveld Laatste update: 07-09-2021

Segway, bekend van de eenpersoons voertuigen, heeft voor het eerst robotgrasmaaiers geïntroduceerd, dit onder de naam Navimov-robots. Segway wilt zichzelf onderscheiden met een robotmaaier die werkt zonder perimeterdraad maar met een GPS systeem.

segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad

Segway robotmaaier werkend op basis van GPS © Segway/Press

Segway heeft voor het eerst robotmaaiers op de markt gebracht en kiest direct voor een robotgrasmaaier zonder perimeterdraad. De robotmaaiers van Segway werken op basis van GPS waardoor er geen perimeterdraad nodig is. Naast GPS hebben de robotmaaiers ook sensoren om obstakels te kunnen ontwijken.
Robotmaaier op basis van GPS systeem

Via de app stel je de robotmaaier in, je loopt een rondje met de maaier en stelt op deze manier virtuele grenzen in. Hierdoor blijft de robotgrasmaaier tijdens het maaien altijd binnen deze grenzen en zal de maaier ook zelf teruggaan naar het laadstation wanneer dat nodig is. Je hebt dus geen perimeterdraad nodig om het maai oppervlak af te bakenen want je maakt via de app een virtueel gebied wat daarna via een GPS systeem wordt gemaaid. Dankzij de IP-certificering IPX66 is de robotmaaier waterdicht en kan een beetje water dus geen kwaad. De robotmaaiers zonder perimeterdraad van Segway gaan zelf naar het laadstation wanneer het gaat regenen, er wordt dan gestopt met maaien.

In onderstaande video is de Navimow-robot van Segway te zien:

4 verschillende Segway Navimov robotgrasmaaiers

Segway heeft direct 4 verschillende Navimov robotgrasmaaiers op de markt gebracht. Het gaat om de H500E, H800E, H1500E en H3000E, het getal in de naam van de robotmaaier geeft aan voor welke oppervlakte deze geschikt is in vierkante meters. In de tabel hieronder vergelijken we de 4 verschillende modellen robotmaaiers die werken zonder perimeterdraad maar met GPS systeem.

Beste robotmaaier

Wanneer de robotmaaier van Segway op de markt komt is nog niet bekend. Wel kunnen we verklappen dat wanneer het kan, we deze robotmaaier zonder perimeterdraad graag testen. Als de grasmaaier dan goed door de test heen komt is de kans groot dat deze een plekje krijgt in onze top 10 beste robotmaaiers.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.