Robotmaaier garage: een mooie vorm van bescherming

robotmaaier garage

▲ Een Workx robotmaaier © Pixabay

Een robotmaaier is in veel gevallen voorzien van een oplaadstation, waar de automatische grasmaaier automatisch naar terugkeert als de accu bijna leeg is. Hoewel deze oplaadstations vaak op strategische – vaak overdekte – locaties worden geplaatst, is er ook een andere mooie oplossing om de robotmaaier goed te beschermen.

Een garage voor robotmaaiers! Na een klein onderzoek kwam ik erachter dat er heel wat mooie robotmaaier garage oplossingen zijn: van kleine houten huisjes tot strak vormgegeven garages van toonaangevende merken als Gardena.

Waarom een robotmaaier garage?

Laat ik eerst even inzoomen op de vraag waarom een robotmaaier een garage nodig zou moeten hebben. Lang niet altijd is iedereen weg van het uiterlijk van deze automatische grasmaaiers. En hoewel een Husqvarna veel punten scoort op design, blijft een leeg gazon zonder apparaten natuurlijk toch het mooiste aanzicht. In veel gevallen ontkom je er echter niet aan dat er een oplaadstation in de tuin geplaatst moet worden. Deze gelukkig vaak niet opvallende stations zorgen echter niet voor het minder opvallen van de robotmaaier.

Mooie en unieke oplossing voor beschermen robotmaaier

Hoewel zo’n garage voor een robotmaaier zorgt voor een mooier en strakker plaatje van jouw tuin, heeft het ook nog een functioneel voordeel. Zo is er sprake van een overkapping, waarmee de robotmaaier (ondanks dat deze vaak tegen een regenbui kunnen) beter beschermt blijft. In het kort de voordelen op een rij:

 • Mooier aanzicht van de tuin
 • Robotmaaier nóg beter beschermd
 • Minder opvallend voor diefstal
 • Is gewoon gaaf en uniek
robotmaaier garage hout

Garage robotmaaier hout

Deze garage / carport voor robotmaaiers is een miniatuur schuur. Mooi afgewerkt en gemaakt van hout. De afmetingen zijn 78 x 84 x 60 centimeter!

Bekijk

Waar moet je op letten bij garages voor robotmaaiers?

Voor je zomaar een garage voor je automatische grasmaaier aanschaft, wil ik een aantal tips met je delen om te zorgen dat jij een goede aankoop doet. Check altijd de volgende zaken, alvorens je direct overgaat tot aankoop.

 1. Check de breedte, hoogte en lengte van de garage
 2. Bekijk of er speciale garages zijn van het merk van jouw robotmaaier
 3. Overweeg of je de robotmaaier garage zelf maken kunt
 4. Kijk of er rekening gehouden is met bekabeling van het oplaadstation
 5. Check of het bedieningspaneel nog makkelijk te bereiken is

Met name tip twee is een goede om te overwegen. Met een garage voor een robotmaaier van hetzelfde merk als je huidige grasmaaier, ben je vaak verzekerd van goede kwaliteit en een juiste pasvorm. De volgende merken bieden eigen garages aan:

 • Husqvarna
 • Gardena
 • Worx

robotmaaier garage zelf maken

Let altijd op het goed kunnen bereiken van het bedieningspaneel!

Uitgelicht: Robotmaaier garage Gardena

Laat ik de garage van Gardena er eens bijpakken. Deze garage biedt een volledige bescherming tegen zon én regen, maar is wel totaal anders dan de garage van hout die ik daarnet uitlichtte. Hier gaat het om een extra bescherming in de vorm van een overkapping. Er is rekening gehouden met de kabels van het oplaadstation aan de achterzijde van de garage. Dankzij het vouwbare dak kun je eenvoudig bij de bediening van je Gardena robotmaaier.

robotmaaier garage gardena

Gardena robotmaaier garage

Deze garage is geschikt voor de Gardena R40Li, R50Li, R60Li en R70Li. Beschermt tegen regen, hagel, wind en zon! Is tevens opklapbaar en houdt rekening met kabels.

Bekijk

Robotmaaier garage zelf maken?

Ben je van plan om zelf zo’n robotmaaier garage te maken? Vet! Ik raad je aan om de volgende zaken goed mee te nemen in je ontwerp:

 • Ga voor materiaal wat tegen een stootje kan: zoals je ziet bij het houten model, is er sprake van dakbedekking. Dit zorgt ervoor dat de garage daadwerkelijk zorgt voor bescherming.
 • Neem eerst de afmeting van de robotmaaier op: meet op hoe breed, lang en hoog jouw maaier is. Ga dan pas aan de slag, zodat je niet een te klein model maakt.
 • Hou rekening met het inrijden naar het oplaadstation: maakt de robotmaaier een grote bocht om bij het oplaadstation te komen of rijdt deze in een rechte weg? Hou hier rekening mee bij de voorzijde van de garage, zodat deze niet te smal wordt.
 • Zorg voor opening voor kabels aan de achterzijde: de garage komt natuurlijk bij het oplaadstation te staan, waar de robotmaaier naar terugkeert als hij klaar is met maaien. Zorg ervoor dat de kabels netjes passen aan de achterzijde van de garage.
 • Waar mogelijk vouwbaar dak maken: het allerbest kun je een vouwbaar dak realiseren voor je garage. Hiermee kun je altijd bij de instellingen van de robotmaaier, zonder dat je hem eruit hoeft te tillen.

En? Ga je de garage voor robotmaaier zelf maken? Laat het mij vooral weten, ik ben reuze benieuwd naar het eindresultaat! Extra tip rondom november: bekijk hier de beste Gardena Black Friday aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts