Home » Smart home nieuws » Robot-eend helpt Japanse boeren met rijstvelden

Robot-eend helpt Japanse boeren met rijstvelden

robot-eend rijstvelden

Ter illustratie © Pixabay
Robbert Tigchelaar · 25 juni 2019

Eenden zijn bij Japanse boeren met rijstvelden immens populair: ze zorgen voor schonere rijstvelden, zonder dat hier bepaalde middelen voor gebruikt hoeven te worden. Terwijl eenden zich door de rijstvelden begeven halen ze onkruid weg en eten ze mogelijk schadelijke insecten voor de rijstvelden op. Hoewel eenden tot op de dag van vandaag nog steeds zorgen voor schonere rijstvelden in Japan, is er ook een technische variant naar boven komen drijven: een robot-eend.  

Robotmaaier voor water als aanvulling op de eend

Een robotmaaier die automatisch het gras maait kennen we, evenals de robotstofzuiger die altijd zorgt voor een schone vloeren als je thuis komt. Maar wat dacht je van een robot-eend? Onlangs is er een video verschenen waarbij een robotachtige eend te zien is die de rijstvelden van Japanse boeren schoon houdt. Het is op het oog een variant op de robotmaaier, maar dan een drijvende variant.

Robot-eend ontwikkeld door Nissan ingenieur

De robot-eend is ontwikkeld door een ingenieur van Nissan, het bekende Japanse automerk. Hoewel er veel potentie is om deze eendvormige robotmaaier op de markt te lanceren, blijkt hij nog volop getest te worden en lijkt het op dit moment nog veelal te gaan om een doe-het-zelf projectje.

Onder de motorkap van de drijvende robotmaaier is WiFi te vinden. Hij werkt op batterijen in combinatie met zonne-energie. Om door de rijstvelden te navigeren maakt de robot-eend gebruik van GPS. Hoewel er nog geen plannen lijken te zijn dat het een product van Nissan, is het wel opvallend dat de video op het YouTube kanaal van Nissan te vinden is.

Meer smart home nieuws

floodlight cam konstsmide
smarthomeweb geeft prijzen weg
google nest hub netflix
Xiaomi Ecosystem Product Launch
google nest hub review