Robot-eend helpt Japanse boeren met rijstvelden

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Eenden zijn bij Japanse boeren met rijstvelden immens populair: ze zorgen voor schonere rijstvelden, zonder dat hier bepaalde middelen voor gebruikt hoeven te worden.

robot-eend rijstvelden

Rijstveld ter illustratie © Pixabay

Terwijl eenden zich door de rijstvelden begeven halen ze onkruid weg en eten ze mogelijk schadelijke insecten voor de rijstvelden op. Hoewel eenden tot op de dag van vandaag nog steeds zorgen voor schonere rijstvelden in Japan, is er ook een technische variant naar boven komen drijven: een robot-eend.
Robotmaaier voor water als aanvulling op de eend

Een robotmaaier die automatisch het gras maait kennen we, evenals de robotstofzuiger die altijd zorgt voor een schone vloeren als je thuis komt. Maar wat dacht je van een robot-eend? Onlangs is er een video verschenen waarbij een robotachtige eend te zien is die de rijstvelden van Japanse boeren schoon houdt. Het is op het oog een variant op de robotmaaier, maar dan een drijvende variant.

Robot-eend ontwikkeld door Nissan ingenieur

De robot-eend is ontwikkeld door een ingenieur van Nissan, het bekende Japanse automerk. Hoewel er veel potentie is om deze eendvormige robotmaaier op de markt te lanceren, blijkt hij nog volop getest te worden en lijkt het op dit moment nog veelal te gaan om een doe-het-zelf projectje.

Onder de motorkap van de drijvende robotmaaier is WiFi te vinden. Hij werkt op batterijen in combinatie met zonne-energie. Om door de rijstvelden te navigeren maakt de robot-eend gebruik van GPS. Hoewel er nog geen plannen lijken te zijn dat het een product van Nissan, is het wel opvallend dat de video op het YouTube kanaal van Nissan te vinden is.

 Aanbieding! 

gardena sileno city 250

Nu met extra korting én € 100,- cashback op Gardena Sileno City 250

Van plan om een nieuwe robotmaaier te kopen? Dan kan deze deal interessant zijn. Bij aankoop van de Gardena Sileno City 250 krijg je namelijk € 100,- cashback en geniet je van extra korting!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.