Ring neemt contact op met klanten vanwege mogelijk brandgevaar

Rob Tigchelaar Laatste update: 11-11-2020

Ring heeft contact opgenomen met klanten in Amerika en Canada die een Ring Video Doorbell (2e generatie) hebben gekocht. De slimme deurbel zou bij een verkeerde installatie namelijk voor brandgevaar kunnen zorgen.

ring deurbellen teruggeroepen brandgevaar

Ring 2nd generation Videodeurbel © Ring/Press

Het zou gaan om zo’n 350.000 tweede generatie Ring videodeurbellen. Amazon, het moederbedrijf van Ring, is contact op gaan nemen met haar klanten, vanwege mogelijk brandgevaar wat veroorzaakt kan worden door een verkeerde installatie. Veiligheidscommissie US Consumer Product Safety Commission (CPSC) zou 23 meldingen hebben ontvangen van lichte brandschade en acht meldingen van kleine brandwonden.
In een bericht op de support omgeving van Ring’s website wordt deze terugroepactie aangekondigd.

The video doorbell’s battery can overheat when the incorrect screws are used for installation, posing fire and burn hazards. 
– Ring

Deurbel kan overhit raken bij gebruik van verkeerde schroeven

Ring meldt aan CNET in een verklaring dat de slimme deurbellen niet geretourneerd hoeven te worden, maar dat gebruikers van deze slimme deurbellen de nieuwe instructies moeten opvolgen. Ring beweert dat er geen veiligheidsrisico is wanneer de deurbel op de juiste wijze gemonteerd is.

CPCS meldt dat wanneer er verkeerde schroeven gebruikt worden bij de installatie van de deurbel, de batterij beschadigd kan raken. En juist dat zou zorgen voor de nodige problemen. In de handleiding van Ring is dan ook duidelijk benadrukt dat het gebruik van verkeerde schroeven tijdens de installatie gevaar op kan leveren.

Amerikaanse Ring videodeurbellen

Een woordvoerder van Ring benadrukt dat het niet gaat om een terugroepactie én dat het alleen de Verenigde Staten en Canada betreft. “Het is geen terugroepactie, maar er is vanuit Ring contact opgenomen met klanten die een Ring Video Doorbell (2e generatie) hebben gekocht om ervoor te zorgen dat ze de bijgewerkte gebruikershandleiding hebben ontvangen en de installatie-instructies voor het apparaat volgen. Dit betreft alleen de Verenigde Staten en Canada”, aldus een woordvoerder in een reactie aan Smarthomeweb.nl.

Gebruikers van deze deurbellen die zeker willen weten of het gaat om hun type kunnen het productnummer invoeren op een speciale supportpagina.
Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
1 antwoord
 1. annelies
  annelies zegt:

  Goed dat jullie dit uitlichten.
  Ik heb mijn deurbel via een Nederlandse webshop gekocht (zal de naam niet noemen, maar hij is dik), en ik denk dat het gaat om een Amerikaanse variant. Waarom lees ik hier niets over op de Nederlandse support van Ring?

  Groetjes,
  Annelies

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.