Ring geofencing ondersteuning uitgerold

ring geofencing

▲ Ring geofencing op een smartphone © Ring Press

Met geofencing kun je Ring apparatuur pas activeren als jij van huis gaat of deactiveren als je thuis komt. Denk aan een slimme deurbel die uitschakelt als je gewoon op de bank zit. Smart home merk Ring komt met ondersteuning voor geofencing. De functie wordt uitgerold op alle Ring apparaten: van slimme deurbellen tot slimme beveiligingscamera’s.

Ring en geofencing

Goed nieuws voor gebruikers van Ring smart home producten die helemaal niet zitten te wachten op notificaties als er iemand aanbelt op je slimme deurbel, terwijl je gewoon op de bank zit. Ring heeft namelijk geofencing ondersteuning uitgerold. Hiermee kun je smart home apparaten van Ring pas activeren als jij buiten een bepaalde straal rondom je woning komt.

Of juist andersom: apparaten deactiveren als je in de buurt van je smart home komt, zodat je dus bijvoorbeeld je slimme beveiligingscamera van Ring uitgeschakeld kan worden of je slimme deurbel geen notificaties meer geeft, omdat je toch je toch in de buurt van je gong.

Geofencing instellen

Zoals we daarnet aangaven is de ondersteuning voor geofencing strakjes beschikbaar op elk Ring apparaat. Dit is dus een brede update, in plaats van de functie Ring Smart Response die alleen op de Ring Pro uitgerold wordt (en misschien op de nieuwe Ring Pro 2 deurbel, waarvan onlangs per ongeluk informatie gelekt werd door Best Buy).

Het instellen van geofencing op Ring apparaten moet gedaan worden via de Ring-app. Je kunt daar geofencing in- of uitschakelen. Je kunt precies opgeven hoe groot de straal moet zijn rondom jouw smart home, wat de afbakening vormt voor daadwerkelijk van huis gaan en thuiskomen. Denk bijvoorbeeld aan een afstand wanneer je je straat uitrijdt en niet tot aan de oprijlaan (anders krijg je al een melding als je je post uit de brievenbus haalt).

Wanneer jij je in de buurt komt van de door jouw opgegeven afstand, krijg je een notificatie in de Ring-app met de vraag of je van huis bent of thuis komt, waarna specifieke scenario’s geactiveerd worden.

Smart home privacy bij geofencing

Bij Smarthomeweb.nl duiken we altijd even in de privacy van de eindgebruiker. Gezien we met geofencing genoodzaakt zijn om onze locatiegegevens te delen met Ring, zijn we benieuwd wat Ring hiervan allemaal gebruikt. Bij de aankondiging van Ring op haar website belooft Ring dat zij geen GPS-gegevens opslaat.

Daarbij zou ze alleen gebruik maken van gegevens die binnen de straal van jouw woning: wat je daarbuiten doet is dus onbekend voor Ring en moederbedrijf Amazon. Ook medebewoners van jouw smart home krijgen geen informatie van anderen, bijvoorbeeld locatiegegevens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts