Ring deurbel aansluiten op stroom

Wanneer je een Ring deurbel aansluit op het elektriciteitsnet, hoef je je geen zorgen meer te maken over een lege batterij.
Ring Deurbel aansluiten op stroom

Wil je jouw Ring deurbel aansluiten op stroom, of overweeg je een Ring deurbel te kopen, om deze bij installatie direct op stroom aan te sluiten? Lees dan in deze blog wat de voordelen zijn van zo’n aansluiting, met welke modellen dit mogelijk is én hoe je het in een aantal stappen voor elkaar krijgt.

Waarom Ring deurbel aansluiten op stroom?

De voornaamste redenen om je videodeurbel van Ring aan te sluiten op het elektriciteitsnet zijn de toegenomen betrouwbaarheid en het gemak dat je geen batterijen meer hoeft te vervangen. Het zit zo:

  1. Het is betrouwbaarder: Wanneer je er voor kiest om je Ring videodeurbel bedraad aan te sluiten, wordt deze een stuk betrouwbaarder. Je riskeert namelijk niet meer dat deze uitvalt doordat de batterij leeg is, waardoor de verbinding altijd constant is. Wel zo prettig!
  2. Je hoeft geen batterijen meer te vervangen: Het ontnemen van de batterijen is niet alleen bevorderlijk voor de betrouwbaarheid, het scheelt je ook weer wat werk doordat je geen batterijen meer hoeft te vervangen.

Welke Ring deurbellen zijn er aan te sluiten op stroom?

Alle deurbellen van Ring zijn aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. Wel is het goed om er rekening mee te houden dat er tussen verschillende modellen wat verschillen zitten, waardoor er bij een aantal modellen speciale onderdelen nodig zijn. Het is daarom raadzaam om eerst de website van Ring te raadplegen, en te kijken welke onderdelen er nodig zijn voor jouw model.

Hoe kun je je Ring deurbel op stroom aansluiten?

Wanneer je jouw Ring deurbel aan wilt sluiten, zijn er twee voornaamste manieren om dit te doen. De eerste is met gebruik van een stekkeradapter, de tweede met een deurbeltransformator. Dit is hoe je per optie te werk gaat:

1. Via een Ring stekkeradapter

Het aansluiten van je Ring videodeurbel met een stekkeradapter is een ideale optie wanneer je van je accu af wilt stappen, maar geen gebruik wilt of kunt maken van een “ouderwetse” deurbelbedrading. Een stekkeradapter is misschien wat minder mooi weggewerkt, het zorgt er in ieder geval voor dat de installatie zo gelukt is. Een aanrader dus!

Ring Video Doorbell Pro Plug-In

Met deze stekkeradapter van Ring sluit je jouw Ring videodeurbel zonder al te veel moeite aan op je stopcontact. Hij is geschikt voor vrijwel alle modellen, maar check hier of jouw type Ring deurbel er ook gebruik van kan maken.

2. Met gebruik van een deurbeltransformator

Het kan zijn dat in stekkeradapter in jouw situatie toch niet goed van pas komt, of dat je het simpelweg mooier vindt om gebruik te maken van de bestaande deurbelbedrading. In dat geval kun je gebruik maken van een deurbeltransformator. Weet wel dat hier wat meer bij komt kijken, en je goed moet checken of je extra onderdelen nodig hebt. Lees ook onze deurbeltrafo blog.

Ring Video Doorbell Wired

Eén van de goedkoopste en best beoordeelde slimme deurbellen. Ook uitgeroepen voor Beste Koop door Consumentenbond! Krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 9.1.

Eén van de goedkoopste en best beoordeelde slimme deurbellen. Ook uitgeroepen voor Beste Koop door Consumentenbond! Krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 9.1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
beveiligingscamera zonder wifi

Beveiligingscamera zonder wifi

Tegenwoordig werken veel beveiligingscamera's met wifi. Erg handig want zo kun je altijd op afstand zien wat er gebeurd, maar wat nou als de wifi uitvalt? Vaak neemt de camera dan ook niet meer op, tenzij je kiest voor een beveiligingscamera die werkt zonder wifi!
Lees meer