Ring komt met slimme autobeveiliging: Ring Car Cam en Ring Car Alarm

ring slimme autobeveiliging

▲ Meekijken via de Ring Car Cam op je smartphone is mogelijk © Ring

Ring, bekend van haar slimme deurbellen, biedt handvatten voor het slim beveiligen van je auto. Het gaat om drie nieuwe producten in de categorie slimme autobeveiliging: de Ring Car Cam, Ring Car Alarm en Ring Car Connect.

Slimme deurbelfabrikant Ring komt met een nieuwe range producten. Niet voor bij de voordeur of in je smart home, maar voor in de auto. Het dochterbedrijf van Amazon komt met drie nieuwe producten om je auto slim te kunnen beveiligen.

Van een slimme autocamera tot een alarm waar je onder andere notificaties kunt krijgen als er iemand tegen je auto aanbotst. Sterker nog: Ring komt zelfs met een API voor autofabrikanten. Ja, iets totaal anders dan een slimme deurbel waar we Ring met name van kennen.

Ring Car Cam:  slimme autocamera

Het eerste product waar Ring handvatten mee biedt voor het slim beveiligen van je auto is de Ring Car Cam. Deze camera is voorzien van twee HD camera’s, waardoor het een dashcam en autocamera in één is. Het gaat verder dan enkel het opnemen en registreren van videobeelden: zo is de camera in staat om jou direct op de hoogte te stellen van mogelijke auto inbraakpogingen of wanneer er mogelijk fietsen van de fietsendrager gestolen worden.

Tekst gaat door onder de foto.

ring car cam meekijken

Ring Car Cam is voorzien van twee camera’s. © Ring

Bescherming onderweg

Ook onderweg biedt de Ring Car Cam extra bescherming. Zo is er sprake van de zogeheten Emergency Crash Assist functie, waarmee er automatisch hulpverlening opgeroepen wordt als er een ernstig ongeluk gedetecteerd wordt. Of en hoe dit precies in Nederland zal gaan werken is nog onbekend.

Een andere beschermingsfunctie is het op de hoogte stellen van familie of vrienden als je van de weg gereden wordt. Je kunt hiervoor gebruik maken van voice assistant Alexa van Amazon. Door te zeggen “Alexa I’m being pulled over” wordt de camera aan de binnenzijde geactiveerd en neemt deze direct interactie op. Ook worden de beelden gelijk opgeslagen in de cloud en wordt er een melding gestuurd naar dierbaren om ze op de hoogte te houden.

Ring Car Alarm: slimme autotracker

Het tweede product waar Ring mee komt in de categorie slimme autobeveiliging is de Ring Car Alarm. Net als bij de Ring Car Cam is deze sensor in staat om mogelijke auto inbraken te herkennen en jou hierover te notificeren. Daarbij maakt Car Alarm het mogelijk om te zien waar jouw auto voor het laatst gesignaleerd is: je kunt het dus zien als een slimme autotracker.

Tekst gaat door onder de foto.

ring car alarm

Ring Car Alarm is meer dan een slimme autotracker. © Ring

Compatibel met Alexa smart speakers

Detecteert Ring Car Alarm een mogelijke auto inbraak of rijdt er iemand tegen jouw geparkeerde auto aan? Dan kun je zelfs naast een melding op je smartphone ook waarschuwingen krijgen via een Alexa smart speaker. Ook werkt Ring Car Alarm met de Ring Floodlight Cam.

Best of all, the Ring Car Alarm links to other Ring devices, such as the Ring Floodlight Cam, turning the device into a virtual tripwire that can activate additional deterrents and video recording when triggered.
– Ring

De Ring Floodlight Cam is een slimme beveiligingscamera, voorzien van twee grote lampen en een bewegingsmelder. Hij is redelijk vergelijkbaar – maar groter – dan de Ring Spotlight Cam die wij testten.

Ring Car Connect: API voor autofabrikanten

Het derde en laatste product voor slimme autobeveiliging is Ring Car Connect. Eigenlijk is het geen product, maar meer een oplossing gezien het gaat om een API voor autofabrikanten. Met deze API wordt specifieke informatie van auto’s doorgespeeld naar de Ring-app. Je kunt hierbij denken aan een raam die openstaat of dodehoekmeldingen. Naar eigen zeggen werkt Ring al samen met verschillende autofabrikanten en wordt de API reeds toegepast.

Speciale Ring Car Connect API voor Tesla

Als we het hebben over nieuwe slimme auto’s komt Tesla natuurlijk gelijk in onze gedachten op, hoewel zij niet de primeur in handen hadden als eerste auto met ingebouwde Google Assistant. Ring laat weten dat er een speciale Ring Car Connect voor Tesla gemaakt is: voor de modellen 3, X, S en Y. “Hiermee hebben we een manier gecreëerd om Tesla Sentry-modus en opgenomen rijbeelden rechtstreeks in de Ring-app te bekijken via wifi of LTE”, aldus Ring.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de nieuwe Ring slimme autobeveiliging producten zullen verschijnen is nog niet bekendgemaakt. Op de webiste van Ring zelf worden we doorverwezen naar een pagina die waar je per product je e-mailadres achter kunt laten om op de hoogte te blijven van de releasedatum. Een woordvoerder van Ring bevestigt aan Smarthomeweb.nl dat er inderdaad nog niets over bekend is.

Wij houden je bij Smarthomeweb.nl uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen en releases. Tip: schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg ons 60 pagina dikke E-book Smart Home voor Beginners tijdelijk gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts