Ring introduceert aanpasbare bewegingszones op alle videodeurbellen en beveiligingscamera’s

Rob Tigchelaar Laatste update: 11-12-2020

Ring heeft een nieuwe update doorgevoerd: aanpasbare bewegingszones op alle Ring-videodeurbellen en beveiligingscamera’s op batterijen. In tegenstelling tot instelbare bewegingszones kunnen we de gebieden nu zelf finetunen.

ring introduceert aanpasbare bewegingszones

Ring aanpasbare bewegingszones © Ring/Press

Heb jij een slimme deurbel van Ring of een slimme beveiligingscamera op batterijen? Dan kun je nu aanpasbare bewegingszones instellen. Hiermee kun je notificaties krijgen wanneer er beweging gedetecteerd wordt in specifieke gebieden, in plaats van bijvoorbeeld de hele tuin.

Ring aanpasbare bewegingszones

Het kan erg hinderlijk zijn: op de haverklap een notificatie van je slimme deurbel of slimme beveiligingscamera krijgen die onbelangrijk is. Denk aan beweging op de oprit, waar ook jouw buurman wel eens voorbij loopt. Het kan zelfs als gevolg hebben dat je minder snel reageert op meldingen.

Ring bood al de mogelijkheid voor instelbare bewegingszones; hiermee kun je kiezen uit vooraf geselecteerde zones en de gevoeligheid voor bewegingsdetectie naar wens aanpassen (handig bij huisdieren of rondvliegende bladeren). Echter was het nog niet mogelijk om deze gebieden te finetunen.

Voor Ring reden genoeg om nu aanpasbare bewegingszones als optie te bieden. Met deze functie kunnen gebruikers van een slimme videodeurbel of camera op batterijen van Ring zelf de gebieden selecteren en tekenen waar zij notificaties van willen ontvangen bij beweging. “Het is de eerste grote verbetering van Motion Zone voor onze draadloze videodeurbellen en beveiligingscamera’s, waardoor je meer controle hebt doordat je precies kunt kiezen waar je wilt dat je apparaat beweging detecteert“, aldus de slimme deurbellenspecialist bij haar aankondiging.

Per apparaat kunnen er maximaal drie bewegingszones aangepast worden. Hou er wel rekening mee dat wanneer je overgeschakeld naar aanpasbare bewegingszones, de instelbare bewegingszones komen te vervallen.

Update is volledig gratis

De update voor aanpasbare bewegingszones is volledig gratis en beschikbaar via een update van je Ring applicatie op je smartphone of tablet. Wanneer je de app update krijg je gelijk de mogelijkheid om aanpasbare bewegingszones in te stellen voor elke Ring Videodeurbel en beveiligingscamera op batterijen.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *