Home » Ring 2 vs. Nest Hello

Ring 2 vs. Nest Hello

Ring 2 met Nest Hello vergelijken

ring 2 vs nest hello

Op het gebied van een slimme deurbel zijn er twee bekendere varianten. Het gaat om de Ring videodeurbellen en Nest met het ‘Hello’ model. Beide deurbellen met camera zijn bij verschillende webshops te koop voor een nagenoeg gelijke prijs. Ben je benieuwd welke van de twee het beste is voor jouw situatie? Bekijk dan op deze pagina de vergelijking tussen de Ring videodeurbel en de Nest Hello. We hebben beide deurbellen vergeleken op belangrijke factoren.

Functies die we vergelijken bij Ring 2 vs. Nest Hello

Functies die we hebben vergeleken bij Ring 2 en Nest Hello

Een slimme deurbel heeft enkele belangrijke functies, waarbij de koppeling met een app een van de belangrijkste is. Hiermee kun je op afstand zien en horen wie er voor je deur staat en kun je bijvoorbeeld tegen de pakketbezorger zeggen waar hij het pakketje tijdelijk kan leggen. Voor een goede vergelijking van deze deurbellen hebben we gekeken naar de volgende functionaliteiten.
 • Beeld/geluidskwaliteit: we hebben gekeken naar de kwaliteit van de camera. Is deze voorzien van haarscherpe kwaliteit, er is er een nachtmodus en kun je degene voor de deur ook goed verstaan?
 • Applicatie mogelijkheden: wat kun je allemaal met de video deurbel als je deze in gaat stellen? Is er een ‘activiteitsgebied’ in te stellen bijvoorbeeld?
 • Koppelingen: hoe zit het met het koppelen van andere smart home artikelen? Met andere woorden: welke domotica platformen zijn te koppelen aan de slimme deurbel?
 • Prijs/kwaliteitsverhouding: in hoeverre verschilt de prijs bij diverse webshops? En belangrijker: welke van de twee heeft de beste prijs/kwaliteitsverhouding?

Beeld/geluidskwaliteit: Ring 2 vs. Nest Hello

Beide videodeurbellen zijn voorzien van een camera met 1920 x 1080 pixels. Als we de camera’s activeren op soortgelijke toestellen (Samsung Galaxy A6), zien we wel een duidelijk verschil in de kwaliteit. De Nest Hello deurbel oogt net iets frisser, hoewel de kwaliteit van de Ring 2 ook niet mis is. Beide deurbellen camera’s zijn voorzien van een groothoek lens, waardoor je de tuin enorm breed kunt bekijken!

Op het gebied van geluid scoren beide deurbellen goed. Er is niet echt een kwaliteitsverschil onderling merkbaar: bij beide heb je het gevoel dat je met iemand aan het bellen bent.

Vergelijkingsresultaten

 • Ring 2: 1920 x 1080 pixels met nachtzicht
 • Nest Hello: 1920 x 1080 pixels met nachtzicht

Applicatie mogelijkheden: Ring 2 vs. Nest Hello

Dat een videodeurbel gekoppeld kan worden met je smartphone is in onze ogen ‘de standaard’. Niets speciaals en ook niet iets om extra uit te lichten. Wat wel interessant is, is om te kijken naar de mogelijkheden in de applicatie. Met name Nest scoort hier in onze ogen de meeste punten. Je hebt de mogelijkheid om activiteitsgebieden in te stellen, gezichtsherkenning toe te passen en speciale alerts uit te sturen als bijvoorbeeld je moeder voor de deur staat en hij deze herkent. Ook Ring 2 heeft soortgelijke mogelijkheden, waarbij je zelf de alerts in kunt stellen. Ring heeft echter (nog) niet de mogelijkheid om gezichten te herkennen.

Beide deurbellen zijn ook uit te breiden middels een speciaal abonnement. Je kunt dan beelden altijd terug kijken en terugspoelen als bijvoorbeeld opeens je fiets voor de deur gestolen is. Bij de Nest vind je echter nog de mogelijkheid om ook een gave time lapse te maken!

Vergelijkingsresultaten

 • Ring 2: Uitgebreide mogelijkheden
 • Nest Hello: Zeer uitgebreide mogelijkheden

Koppelingen: Ring 2 vs. Nest Hello

Uiteraard zijn beide slimme deurbellen te koppelen met diverse domotica platformen. Het is reuze interessant om hier op te letten bij te kopen: je wilt immers straks de deurbel koppelen aan bijvoorbeeld je smart speaker!

Zowel Ring 2 als Nest Hello kunnen gekoppeld worden aan Google Home (assistent). Hiermee kun je dus handelingen verrichten met spraak.

Vergelijkingsresultaten

 • Ring 2: IFTTT en Google Assistent
 • Nest Hello: Google Home en Nest

Prijs/kwaliteitsverhouding: Ring 2 vs. Nest Hello

De Ring 2 vind je bij diverse shops rond de € 199,-, wat een prima prijs is in mijn ogen. Als we kijken naar de Nest Hello videodeurbel, komt deze ietsjes hoger uit: met een prijskaartje van rond de € 279,- een stuk duurder dan de Ring 2. In de vergelijking vinden wij beide deurbellen een prima keuze, waarbij de Ring 2 ook echt niet inlevert op kwaliteit.

In mijn ogen is daarom de Ring 2 een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Uiteraard is het slim als je meerdere producten van Nest hebt (denk aan een slimme rookmelder), om te gaan voor een Nest videodeurbel. Hou er wel rekening mee dat je natuurlijk ook betaald voor het naampje.

Vergelijkingsresultaten

 • Ring 2: € 199,- (richtprijs)
 • Nest Hello: € 278,- (richtprijs)

Specificaties van Ring 2 en Nest Hello video deurbellen

Slimme deurbel functieRing 2Nest Hello
VoedingVia een adapter op het lichtnet of batterijVia een adapter
Bediening via applicatieJaJa
Bereik50 meter50 meter (let wel echt op een goed WiFi bereik bij de voordeur!)
Domotica platformIFTTT
Google Home
Nest
Google Assistent
Camera resolutie1920 x 1080 pixels1920 x 1080 pixels
Indicatie prijs€ 199,- (bekijk)€ 278,99,- (bekijk)