PSV zet desinfecterende verlichting van Signify in tegen corona virus

Bram Tigchelaar Laatste update: 04-05-2022

De laatste weken is voetbalclub PSV uit Eindhoven regelmatig in het nieuws geweest met corona besmettingen binnen de selectie. Om de strijd tegen COVID-19 aan te gaan hebben PSV en Signify de handen nu spreekwoordelijk in één geslagen.

desinfecterende verlichting signify

PSV gaat desinfecterende verlichting Signify inzetten tegen het corona virus © PSV Eindhoven / Signify

Recent heeft slimme verlichting specialist Signify desinfecterende UV-C verlichting gelanceerd in de BeNeLux. Na onderzoek was namelijk gebleken dat deze straling helpt tegen het SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt. Deze conclusie in combinatie met de huidige stand van zaken bij PSV heeft ervoor gezorgd dat de eredivisieclub 15 Philips UV-C desinfecterende upper air-armaturen laat installeren.

UV-C verlichting om wedstrijden te blijven spelen

In totaal worden er 15 UV-C lampen verdeeld over het Philips Stadion en het trainingscomplex De Herdgang. In het stadion zullen er in de thuis en uit kleedkamer 3 geïnstalleerd worden. Daarnaast zullen er op het trainingscomplex nog 5 in de kleedkamers en 4 in de medische ruimte worden geïnstalleerd. Dit moet bij gaan dragen om wedstrijden te kunnen blijven spelen zonder een uitbraak van nieuwe corona besmettingen.

De vraag kan opwekken of stralingen die de lucht desinfecteren niet gevaarlijk zijn voor de spelers. Hierop heeft het moederbedrijf van Philips Hue iets bedacht, de Philips UV-C desinfecterende upper air-armaturen zijn namelijk uitgerust met een bescherming waardoor de spelers niet aan het licht worden blootgesteld. Frans Janssen, commercieel directeur bij PSV, spreekt over ‘dat extra beetje bescherming’ wat geboden kan worden middels deze verlichting.

Met de Philips UV-C desinfecterende upper air-verlichting van Signify zijn wij ervan overtuigd dat wij onze spelers net dat extra beetje bescherming kunnen bieden.
Frans Janssen, commercieel directeur PSV

 Aanbieding! 
slimme verlichting ad

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Deskundige installatie en certificering

Deze nieuwste verlichting is niet zomaar even een slimme lamp die je even installeert, deze verlichting vraagt om deskundige installatie en certificering. Dit komt uiteraard door de stralingen van de verlichting. De verlichting moet professioneel geïnstalleerd en gemonitord worden of het goed gebruikt wordt. PSV doet dit veilig door de UV-C verlichting door Livingprojects, partner van Signify, te laten installeren en door uitleg en een certificaat uit te reiken aan een werknemer van de voetbalclub. De UV-C verlichting zal in de maand november geïnstalleerd gaan worden. 

Corona in de wereld van smart homes

Ook bij Smarthomeweb.nl volgen we de corona ontwikkelingen op de voet. Zo schreven we eerder een uitgebreid artikel over de voordelen van een smart home tijdens een mogelijke corona-lockdown.

Meer smart home artikelen

Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
beste eufy buiten camera
nanoleaf sonic editie
smart-hub
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.