‘Project Chip-certificatie dit jaar beschikbaar voor smarthomeproducten’

Laatste update: 19-04-2021

Zoals het er nu naar uitziet verschijnen dit jaar de eerste smarthomeproducten met een Project Chip-certificaat aan boord.

google casting geluidseffect

Google Nest Mini © Pexels

Project Chip (Project Connected Home over IP) is een samenwerking tussen meer dan 170 bedrijven die actief zijn op de smarthomemarkt, waaronder Google, Apple en Amazon. Het doel van de samenwerking: betere interoperabiliteit voor in je smarthome, waardoor verschillende, autonome systemen beter met elkaar samenwerken.

Project Chip-certificatie in 2021

Wat betekent dat precies? Nou, in theorie houdt dit in dat platformen als Apple HomeKit, Google Weave, Zigbee Dotdot en Alexa Smart Home van Amazon de handen ineenslaan. Daardoor wordt het voor fabrikanten en ontwikkelaars gemakkelijker een product uit te brengen dat met alle platformen en systemen werkt, terwijl je als consumenten niet ver van tevoren hoeft na te denken over welke producten je in huis haalt of pertinent overslaat.

Het project werd in 2019 aangekondigd en heeft sindsdien, met te wijten aan het coronavirus, vetraging opgelopen. Maar nu lijkt het erop dat de eerste apparaten met Project Chip-certificaten aan boord voor het vierde kwartaal van 2021 gaan verschijnen. Dat blijkt uit een webinair die gehost werd door de Zigbee Alliance. Helaas heeft die organisatie verder geen details gegeven over welke apparaten en hoe het certificeren precies verloopt, achter de schermen.

The Verge schrijft echter dat het gaat om devices als verlichting, jaloezieën, televisies, deursloten, beveiligingssystemen, wifi-routers en systemen voor verkoeling en verwarming. Het is overigens niet zo dat alleen nieuwe apparaten zo’n certificaat kunnen ontvangen. Bestaande apparaten kunnen de ondersteuning achteraf toevoegen middels geschikte bridges.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *