Proairtech ZX 9000 review

proairtech zx 9000 review

▲ De Proairtech ZX 9000 luchtreiniger © Bol.com

De luchtkwaliteit in huis is erg belangrijk. In lucht zweven allerlei deeltjes, fijnstof, pollen, huisstofmijt en andere bacteriën. Een makkelijk manier om deze stofjesdeeltjes uit de lucht te halen is om gebruik te maken van een luchtreiniger.

Deze keer hebben we een slimme luchtreinger mogen testen en hierover hebben we een review geschreven. In deze Proairtech ZX 9000 review lees je meer over de functies, voordelen en nadelen van deze luchtreiniger.

Inhoud van de adviesgids

proairtech zx 9000 review

De luchtreiniger Proairtech ZX 9000

Deze luchtreiniger van Proairtech is een slimme keuze. De luchtreiniger heeft slimme en handige functies, daarnaast is het ook een goedkope keuze.

Bekijk

Functies van de Proairtech ZX 9000

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de functies van deze slimme luchtreiniger. Het is namelijk niet alleen maar een standaard luchtreiniger maar deze heeft ook slimme functies die het apparaat slim maken. Hieronder heb ik de meest interessante functies van deze Proairtech ZX 9000 opgesteld:

 1. Kleur indicator: deze Proairtech luchtreiniger geef via een kleur indicator aan wat de status is van de luchtkwaliteit. Wanneer je de luchtreiniger aan zet begint hij met meten en dan geeft hij met een kleur aan wat de kwaliteit is. Geeft het apparaat blauw aan dan is de luchtkwaliteit uitstekend, paars is goed, donker paars dan is de lucht verontreinigd en bij rood is de lucht ernstig verontreinigd. Omdat het hier gaat om een slimme luchtreiniger zal deze zelf automatische de lucht reinigen.
 2. Zuiveren van het lucht: wanneer je deze luchtverfrisser aanzet begint hij zelf met het zuiveren van de lucht. Ook is het mogelijk om zelf de luchtverfrisser handmatig te bedienen. Dit model heeft 6 standen, ieder stand heeft ze eigen functie. Zo is er bijvoorbeeld een stille stand. Bij deze stand gaat het apparaat heel stil en langzaam zuiveren en maakt weinig geluid. Je hebt ook een turbo stand en hierbij maakt het apparaat wat meer geluid.
 3. Vieze luchten uit de lucht: naast het reinigen van de lucht haalt de Proairtech ZX 9000 ook vieze luchtjes uit de lucht.
 4. Stofdeeltjes: in de lucht zweven stofdeeltjes. In de luchtreiniger zitten filters en deze filters filteren de stofdeeltjes uit de lucht. COPD, astma, hooikoorts en allergie patiënten kunnen veel baad hebben aan een luchtreiniger.

Pluspunten van de Proairtech ZX 9000

Na het testen van dit apparaat zijn er wat pluspunten naar voren gekomen. Over deze pluspunten vertellen ik je graag meer:

 • Haalt ook pollen uit de lucht: zoals hierboven al staat beschreven haalt deze luchtreiniger stofdeeltjes uit de lucht. Het mooie hiervan is dat hij ook pollen uit de lucht haalt. Ben je een hooikoorts patiënt dan kan je veel baat hebben bij deze slimme luchtreiniger. Naast pollen filtert de Proairtech ZX 9000 ook fijnstof, allergenen, schimmels, huidschilfers, vogelstof, bacteriën, virussen, huisstofmijt en vieze luchtjes uit de lucht.
 • Nachtmodus: dit model heeft ook een speciale nachtmodus. Dit is een extra stille modus, hierdoor kun tijdens het slapen het apparaat gewoon aan laten staan.
 • Mooi design: persoonlijk vind ik dit een heel mooi apparaat. Vaak zien de wat grotere luchtreinigers er groot en als vierkanten lompe kasten uit. Dit is een mooi compact model die er stijlvol uit ziet, overigens is het model ongeveer 60 cm hoog.
 • Tot 100 m²: een ander pluspunt van dit model is dat deze tot 100 m² oppervlak reinigt. Dit is voor een luchtreiniger van dit formaat echt fors en zeker een pluspunt.
 • Aantrekkelijke prijs: de Proairtech ZX 9000 is te koop voor € 199,-. Als we kijken naar wat dit apparaat allemaal voor functies heeft en wat voor oppervlak deze kan reinigen is dit een heel mooi prijsje. In vergelijking met de wat bekendere merken is de prijs kwaliteit verhouding van dit apparaat echt goed.

Minpunten van de Proairtech ZX 9000

In deze Proairtech ZX 9000 review gaan we natuurlijk ook op zoek naar minpunten. Als we dan echt gaan zoeken naar minpunten komt er altijd wat naar voren. Hieronder heb ik twee minpunten gevonden van het apparaat.

 • Vervangen van filter: de luchtreiniger filtert natuurlijk deeltjes uit de lucht. Deze deeltjes worden opgevangen in de filter. Zo’n filter dient dan ook een keer vervangen te worden. Voor dit model zijn er een nieuwe set filters te koop. De kosten hiervan zijn € 39,95, persoonlijk vind ik deze kosten ook nog wel mee vallen. Een set filters gaat namelijk ongeveer 1 tot 2 jaar mee, wat weer afhankelijk is van het gebruik en van de vervuiling in de lucht. Jaarlijkse kosten komen dan ongeveer op € 20,- euro per jaar.
 • Wat kleiner dan gedacht: kwalitatief heeft dit niks met het product te maken, maar op de afbeelding van het product lijkt het alsof het vrij grote luchtreiniger is. Tijdens de levering van het product veel dit echt mee. De luchtreiniger is ongeveer 60 cm hoog en dat valt dus echt enorm mee. Of dit echt een minpunt is, is afhankelijk wat je zelf prettig vindt.

Specificaties van de Proairtech ZX 9000

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze Proairtech ZX 9000 review die we op een rij hebben gezet.

PROAIRTECH ZX 9000 REVIEWTESTRESULTATEN
Aantal standen6
Geluidsniveau20 dB
Gewicht luchtreiniger7,2 kg
BedieningAutomatische of handmatig
Indicatie prijs€ 199,-

Conclusie Proairtech ZX 9000 review

Gezien de functies en de prijs van deze luchtreiniger denk ik dat dit een prima koop is. De luchtreiniger heeft de functies die een slimme luchtreiniger dient te hebben en is ook nog eens vrij stil. Als je op zoek bent naar een goede maar ook mooie luchtreiniger. Dan vind ik dit een hele goede koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts