Prioriteit geven aan videogesprekken via Google Nest WiFi nu mogelijk

Rob Tigchelaar Laatste update: 01-12-2020

Je kunt prioriteit gaan geven aan Zoom en Meet videogesprekken met Google WiFi en Nest WiFi. Hiermee kan de router zich volledig richten op de videogesprekken, met een betere stabiliteit als gevolg.

videogesprekken prioriteren google nest wifi

Google WiFi node ter illustratie © Unsplash

In tijden van corona zijn we met z’n allen veel thuis aan het werk. Vergaderingen en besprekingen vinden veelal plaats via videogesprekken. Een groot voorkomend nadeel is interferentie tijdens videocalls: iets wat nu met Google WiFi of Nest WiFi voorkomen kan worden.

Google WiFi en Nest WiFi kunnen voorrang geven aan videocalls

Goed nieuws als jij een Google WiFi of Nest WiFi mesh router in huis hebt staan. Je kunt met een nieuwe Google Home update namelijk aangeven dat Zoom en Meet videogesprekken prioriteit moeten krijgen. Start een videogesprek via deze diensten, dan zal de Google Nest router zich volledig hierop richten en andere zaken minder prioriteit geven.

Zelf spreekt Google over de mogelijkheid ‘om automatisch geselecteerde videoconferentieverkeer te detecteren en te optimaliseren als een voorkeursactiviteit’ bij de nieuwe functionaliteiten van de Google Home app.

Ook nieuw: WiFi informatie in Google Home activiteiten

Naast de mogelijkheid om Zoom en Meet videogesprekken te kunnen prioriteren, zullen er in de Google Home activiteiten ook specifieke WiFi gebeurtenissen getoond worden. Hierbij kun je denken aan smart home apparaten die geen verbinding kunnen maken met het netwerk (denk aan een smart speaker of beveiligingscamera).

Meer smart home artikelen

ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *